Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wszechobecne reklamy.. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wszechobecne-reklamy-64468/)

nimal 12.04.2006 13:08

juz mie sie zdazalo ogladac film z plyty w czasie kiedy leci normalnie w tv :D
zdazalo mi sie tez po obejzeniu pierwszych kilku minut (do pierwszych reklam) filmu wzucic go do szukajki p2p a tv ze stoickim spokojem wylaczyc
God bless the Internet!

andrzejj9 12.04.2006 16:47

Cytat:

Napisany przez Kristoferros
Zadałem sobie trud spojrzenia w ceny biletów do kina w Niemczech i wyszło od 4-8 EUR, to jest ok. 15-31 zł za bilet.

Sory, obejrzę sobie reklamę czy dwie i pójdę za 13-14 zł w moim mieście do kina niż bym miał płacić 25-30 zł za to, że poświęcę te 10 minut (nie sądzę, żebym widział dłużej na ekranie reklamy wraz z trailerami) na reklamy (zazwyczaj w tym czasie otwieramy lizaki, soki etc. :mruga:)

Ale skąd te 25-30 złotych? Tyle kosztują seanse w Niemczech, a jeżeli mamy już równać ceny, to może zaczniemy od zarobków..

Cały czas piszę - niech to będzie wybór. Niech nawet różnica będzie taka, że film bez reklam 20 złotych, a z reklamami 10.. Niech będzie możliwość wyboru, a nie narzucanie nam czegoś, co - podejrzewam - jest po prostu niezgodne z prawem..

andrzejj9 12.04.2006 16:53

Cytat:

Napisany przez tompol
Wkurza mnie kazda forma reklamy! Nie bede juz pisac o szpeceniu okladek na ksiazkach i plytach, o reklamach w kinach, reklamach w necie, w trakcie filmow w tv... O tym wszystkim juz napisaliscie.

Powiem wiec o tym czego tu jeszcze nie ma.
Leci film w TV, ogladam go pierwszy raz, jest w nim jakas fajna muza, jakies fajne nagranie. Czekam z niecierpliwoscia na napisy koncowe by sie dowiedziec z nich kto jest wykonawca by jakos to nagranie zdobyc. I co sie okazuje? Okazuje sie ze szanowna telewizja dzieli ekran w pionie na pol i po lewej stronie leca zwezone napisy z filmu a po prawej reklama lub zapowiedz jakijes innej pozycji programowej. A zdarza sie tez ze to lewe okno z koncowka filmu jest zwezone nawet do 1/3 szerokosci ekranu. Ktos moze powiedziec, ze moge przeciez sobie znalezc ten film w necie doczytac sie szczegolowego opisu lub tez po prostu kupic caly soundtrack. Niestety nie zawsze to jest takie proste ale nie bede juz sie na ten temat rozpisywac bo moze to tylko moj problem.
Druga sprawa, ostatnio popularna szczegolnie na polsacie. Ogladam sobie film i niedosc ze co kilkanascie minut jest przerwa na kilkanascie minut reklam, niedosc ze w prawym gornym rogu ekranu jest logo polsatu a w lewym znaczek od ilu lat film jest dozwolony to jeszcze wpadli na genialny pomysl by w trakcie projekcji co jakis czas na dole pojawiala sie na 1/4 ekranu zapowiedz innego filmu.

Raklama jest coraz bardziej bezczelna i jesli tak dalej bedzie to nie wiem do czego to doprowadzi...

Dokładnie. Na to samo zwróciłem uwagę, a jak pierwszy raz zobaczyłem te "pop-upy" w telewizji, to już ręce mi opadły..

Z końcowymi napisami to, co mnie zawsze doprowadzało do pasji, to jak kończył się film, ja chciałem sobie posłuchać muzyki końcowej, a - zwłaszcza na polsacie - za kilka sekund zaczynały się zapowiedzi. Jak ja wtedy kląłem..

Fakt, że jestem zwykle jedyną, albo jedną z niewielu osób, które np. po seansie w kinie zostają i słuchają muzyki, ale i tak robienie czegoś takiego ze strony telewizji uważam za hamstwo. A to, że teraz nie robią tego tak, tylko zostawiają połowę, czy jedną trzecią ekranu prawdopodobnie jest wymuszone przez producentów, którzy nie pozwalają na wyświetlanie filmu we fragmentach (czyli np. bez napisów końcowych).

Tak czy siak jest to bardzo irytujące..

@ BD - iść można, ale właśnie chodzi o to, czy są ku temu podstawy prawne.

andrzejj9 16.01.2007 14:49

Od***347;wie***380;***281; temat, bo tak, jak opisywane przez nas tu rzeczy niebezpiecznie zbli***380;a***322;y si***281; do granicy absurdu, tak to, co widzia***322;em dzisiaj na ulicy, ju***380; j***261; przekroczy***322;o..

Wraca***322;em samochodem do domu, zatrzyma***322;em si***261; na jednym skrzy***380;owaniu i co widz***281;? - na pasy dla pieszych wychodzi dw***243;ch kolesi i przez 3/4 przej***347;cia (wzd***322;u***380;) rozpo***347;cieraj***261; przez stoj***261;cymi samochodami du***380;y transparent z jakim***347; tekstem i reklam***261; fiata..

Jak to zobaczy***322;em, to od razu przypomnia***322; mi si***281; ten temat ;)

Zastanawiam si***281;, czy jak zobaczy to policja, to zdecyduje si***281; na interwencj***281;, bo moim zdaniem powinni ich od razu stamt***261;d sprz***261;tn***261;***263;.. Pomys***322; w ka***380;dym razie oryginalny, trzeba przyzna***263;..

Swoj***261; drog***261; przypomnia***322;em sobie ten temat od pocz***261;tku i przeczyta***322;em go jeszcze raz z ciekawo***347;ci***261;. W sumie z pewnym optymizmem mo***380;na powiedzie***263;, ***380;e przez te kilka miesi***281;cy niewiele si***281; zmieni***322;o - w ka***380;dym razie nie na gorsze. Zawarto***347;***263; reklam utrzymuje si***281; na podobnym, sta***322;ym poziomie i mo***380;e tylko stacje telewizyjne dalej przeginaj***261; jak si***281; tylko da - reklama, zapowied***378; filmu, reklama - razem z p***243;***322; godziny.. Jedynka te***380; w ciekawy spos***243;b udaje, ***380;e nie wy***347;wietla reklam - puszczaj***261;c pod dwa odcinki pod rz***261;d seriali. Ciekawe jest te***380; po wiadomo***347;ciach - kiedy***347; by***322; na ko***324;cu sport, potem pogoda. Jak nie tak dawno ogl***261;da***322;em to by***322;o: wiadomo***347;ci - reklamy - sport - reklamy - pogoda - reklamy - pogoda dla kierowc***243;w - reklamy... Ale przecie***380; jedynka nic reklamami nie przerywa.. ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:49.