![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
![]()
Witam!
To pytanie kieruje do znawców/użytkowników oraz oczywiście do wszystkich tych, którzy mają o tym pojęcie. Chodzi oczywiście o zwieszający się system na ekranie końcowym przy zamykaniu Windows 98. System zatrzymuje się i pomaga tylko reset. Na 98 jade od niedawna, ostatnio miałem go ponad dobry rok teemu i wszystko było dobrze, zamykał się bez problemu. Może, też sprzęt już się sypie ![]() Sprawa "łaty Microsoftu" A łata to chyba same problemy również. Niedawno po wgraniu systemu wgrałem z głupoty automatycznie tą łate choć nie wiedziałem wogóle, że u mnie istnieje ten problem. I system zamykał się tylko tak ok. raz na trzy razy. Masakra. Potem dowiedzialem się, że nic innego mi nie pomoże jak format. Teraz jade na systemie bez tej łaty ![]() ![]() Zauważyłem także, że lubi się częsciej nie zamknąć, gdy komputer działa długo i dość mocno obciążałem mu pamięć/procka. hmmmmmmm ![]() Co zrobić? Co to może być? Czym spowodowane? Co z łatą? Nie wiem czy wgranie jej coś da? Można spróbować, ale potem co będzie to sam nie wiem. Może istnieje jakiś inny sposób niż łata na wyeliminowanie tego dręczocęgo i wkurzającego problemu. Za każdą pomoc wielkie dzięki. ![]()
![]() nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego! Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 11.09.2003 o godz. 11:29 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
po odpaleniu msinfo32.exe jest narzedzie konfiguracji systemu.
Na zakladze ogolne wybierz zaawansowane i naznacz szybkie zamykanie systemu (byc morze odchacz) - nie pamietam juz dobrze od 3lat nie uzywam juz 98-ki. prometeusz
![]() |
#3 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
ok prometeusz, jak w to wejść? Wszedłem w coś o tej nazwie, ale to chyba nie to bo to są same info.
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 07.01.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
po odpalenie configuratora wybierz z pod zakladki "narzedzia"
"narzedzie konfiguracji systemu - reszta tak jak opisalem prometeusz
![]() |
#5 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
ok, znalazłem
![]() Odznaczyłem tą opcję "wyłączaj szybkie zamykanie systemu" była wcześniej zaznaczona. Mam tak jak na screenie. Dzięki Prometeusz, w najbliższym czasie dam znać i okaże się czy wszystko działa poprawnie. Tak pozatym 98 nawet działa mi dobrze ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
u mnie byl tez problem z sterami do grafy - rivka tnt2 + detonatory nowsze niz 28.xx = problemy z wyswietlaniem po wybraniu "uruchom poownie w trybie msdos" czy zamykaniu systemu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
![]()
a teraz to wogóle system szaleje. Biore ZAMKNIJ, a on się uruchamia ponownie.
Zaznaczyłem to ponownie ![]() Co jest? ![]() @Crazy Lucas, a u Ciebie to minęło? Co zrobiłeś, żeby było dobrze?
![]() |
#8 |
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
Poszukaj czegoś na www.windows.online.pl (chybva jeszcze ta strona istnieje?)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Forumator
Data rejestracji: 30.12.2002
![]() |
jak to byla tylko sprawa sterow to odinstalowanie nowych i wgranie ponownie tych 28.xx czy nawet 21.xx pomoglo
ale zwykle jak mi sie taka jazda robila to w ruch szla plytka ratunkowa z obrazem sprawnego systemu (format c ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|