![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.07.2002
![]() |
pomocy!!!
Problem ktory mam byc moze dla wielu wyda sie banalny.Zlozylem sam komputer i nie moge zainstalowac windows98(starsza wersja).
Konfiguracja: Athlon 1700XP, plyta ECS K7S5A, GF 4MX 440, LG40.12.40 wszystko jest na 100% dobrze podlaczone,podobno jest mozliwy jakis konflikt z karta graficzna.Wpisywalem setup, setup.exe, setupcor.exe i nic , po jawia sie niebieski ekran (Przygotowanie do instalacji itp.).Plyta win98 jest bootowalna, probowalem tez z dyskietka startowa.Krotko mowiac w momencie rozpoczecia instalacji nastepuje zawis kompa bez zadnego ostrzezenia.Prosze ,powiedzcce jak to ugryzc. |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Znajomy mial podobny problem.
A czy magistrale masz na 100/100 czy 133/133? U niego przy 133/133 nastepowal zwis systemu a przy 100/100 bylo ok. Problem sie rozwiazal jak kupil nowsza wersje tej samej plyty.Byla ona juz przystosowana do athlonow xp. Chociaz teoretycznie po zmianie biosu powinna obslugiwac ten procek. Slyszalem takze, ze moze to byc wina zasilacza jesli jest mniejszy niz 300W. A takze konflikt moga powodowac sdram-y. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.10.2002
![]() |
pomoc
Jeśli twój problem to gdy odpalasz kompa z dyskietki lub płyty startowej i po wpisaniu SETUP komp sie zawiesza to przyczyną jest karta graficzna. Wymień karte graficzną na inną, zainstaluj winde i włóż geforca spowrotem. Na tych kartach nie da sie zainstalować windowsa
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Sprobuj wymienic karte jak radzil poprzednik.Takze slyszalem o tym problemi.Chociaz wydaje mi sie ,ze wystepowal on przy xp a nie 98
I proponuje abys zajrzal na forum z www.tweak.pl Tam jest duzo postow w sprawie tej plyty. Sam tam ostatnio pisalem w sprawie kolesia. Wiec dlatego sie orientuje troche o problemach z ta plyta. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
Wsadzilem stara TNT2 32MB i POSZLO BEZ ZADNYCH PROBLEMOW. Sirm i Weron - WIELKIE DZIEKI. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
widzisz czasami warto kombinowac ze starymi rzeczami!
|
|
|
|
#8 |
|
dzien sadu juz blisko
Data rejestracji: 05.11.2002
![]() |
ok
Problemem bedzie karta grafiki mailem podobny problem i na RIVIE poszlo jak po masle
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
przestrzegam przed jednym!
NIGDY ale to NIGDY nie wkladac karty na ukladzie Vanta do plyt z intelowskim chipsetem P4T - konczy sie to zaglada zlacza AGP... i w kosekwencji calej plyty glownej troche nie na temat - ale to w sumie dosc wazna rada
|
|
|
|
#10 |
|
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
Instaluj XP
skoro znajomy ma Winde XP
i nie ma problemow to tez sprobuj. Gdybym ja mial taki sprzet to XP to dla mnie jedyne rozwiazanie jesli chodzi o wybor sytemu operacyjnego, ja mam Durona 700, 256 SDRAM, GF 2MX i siedze na XP (z SP1pl) i nie mam zadnych problemow. Pozdrawiam.
|
|
|
|
![]() |
|
|