Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.10.2002, 17:59   #1
Mario
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.06.2002
Mario w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
www z albumami w mp3

Czy zna ktoś jakieś strony z mp3 z których można ściągać całe albymy. Ja znalazłem jedną taką strone (www.music369.com) ale transfer z niej jest kijowy. Nie szukam programów do ściągania takich jak Kazza, imesh, czy solsuike ani FTP.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.10.2002, 18:43   #2
slawekb
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 20.06.2002
slawekb zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A sprawdziłeś stronę:

http://www.21century-mp3.com/
Stary 25.10.2002, 23:41   #3
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Takich stron jest dość dużo, ale niestety (pisałem kiedyś o tym na forum) jakość plików tam udostępnianych, pomimo dość dobrego bitstreamu pozostawia wiele do życzenia. Po prostu dźwięk z tych plików w wielu przypadkach bardzo dziwnie brzmi - jest stłumiony, mało przestrzenny i bez wyrazu.
Po za tym zawatrość tych stron to przeważnie chautura (cholera jak się pisze chautura?)
paput2000 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.10.2002, 09:57   #4
artoor
Forumator

Data rejestracji: 21.11.2001
artoor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Nie no Paput2000 nie przesadzajmy. Ja sciagnalem z tego typu stron kilkanascie (narazie) albumow i musze powiedziec ze zle nie jest. Powiem nawet jest lepiej (moim zdaniem) niz przy pomocy programow p2p poniewaz jak sciagasz taka np K...A to kazdy leszcz moze zrobic spierdykana mp3-ke i "choroba" sie roznosi po calym swiecie. Potem odslu****esz (??nie no co to jakas paranoja z tym odsluchiwaniem... panowie adminowie trza sie postarac o poprawki!!) i trzask co piec sekund. Ewentualnie osiol jeszcze mnie nie zawiodl w tej kwestii. Dodam jeszcze ze z tych kilkunastu albumow tylko w jednym byla jedna (oststnia) piosenka pod sam koniec utworu walnieta, ale wynik i tak sporo lepszy niz przez...

... No, ale jak kto lubi

Pozdrawiam wszytkich sciagajacych mp3 przez internet!! Wszystkich!!!
artoor

/ Konfucjusz /

Ostatnio zmieniany przez artoor : 26.10.2002 o godz. 10:03
artoor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.10.2002, 11:57   #5
piozym
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.09.2002
piozym w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
witam
i taka stronka jest http://www.quickmusic.org/
i taka http://www.mp3jewels.bl.am/
i jeszcze jedna http://www.mp3delivery.net/
a na każdej z nich są linki do jeszcze innych

jeżeli chodzi o jakość i transfer to jest różnie
piozym jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.10.2002, 14:31   #6
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
artoor napisa***322;(a)
Nie no Paput2000 nie przesadzajmy. Ja sciagnalem z tego typu stron kilkanascie (narazie) albumow i musze powiedziec ze zle nie jest. Powiem nawet jest lepiej (moim zdaniem) niz przy pomocy programow p2p poniewaz jak sciagasz taka np K...A to kazdy leszcz moze zrobic spierdykana mp3-ke i "choroba" sie roznosi po calym swiecie. Potem odslu****esz (??nie no co to jakas paranoja z tym odsluchiwaniem... panowie adminowie trza sie postarac o poprawki!!) i trzask co piec sekund. Ewentualnie osiol jeszcze mnie nie zawiodl w tej kwestii. Dodam jeszcze ze z tych kilkunastu albumow tylko w jednym byla jedna (oststnia) piosenka pod sam koniec utworu walnieta, ale wynik i tak sporo lepszy niz przez...

... No, ale jak kto lubi

Pozdrawiam wszytkich sciagajacych mp3 przez internet!! Wszystkich!!!
artoor
Po pierwsze nie przesadzam. Moja opinia była oparta o własne doświadczenia, też ściągnąłem kilkanaście albumów i w większości dźwięk totalnie mi nie odpowiadał. Oczywiście nie mam zamiaru duskutować na temat wrażliwości ludzkiego ucha, ale jest ono rózne w zależności od osobnika rodzaju ludzkiego.
Ja osobiście wole kompletować albumy na podstawie materiału ściągniętego z sieci P2P. Faktycznie czasami zdarzają się pliki z niespodziankami, ale generalnie w większości wszystko jest ok.
A co do "spierdykanych" mp3ójek to w wielu przypadkach umierają one w sieci śmiercią naturalną, poprostu wielu użytkowników taki materiał kasuje z dysku, przynajmniej ja tak robie.
paput2000 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.10.2002, 15:12   #7
artoor
Forumator

Data rejestracji: 21.11.2001
artoor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Hmmm... rzczywiscie... wiele zalezy tez od sprzetu na ktorym sie slucha. Ja moze tu kwadro nie mam. Dwie kolumny, ale narzekac nie moge na ten dzwiek (mysle ze jak na mp3 to i tak nie jest zle )
Ucho mam nienajgorsze choc muzykiem nie jestem. Moze gdyby miec dwa te same utwory, w tym samym bitracie: jeden zassany ze stronki i drugi za pomoca p2p to cos sie zauwazy. A moze trafilem akurat na te albumy z "lepszej połki"
Tego jeszcze nie wiem. Ufam ze w przyszlosci bede mial nieco bardziej wyrobione zdanie na ten temat

Pozdrawiam
artoor

/ Konfucjusz /
artoor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.10.2002, 22:10   #8
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
poweim ze kiedys z czytej ciekawosci zassalem cos z taekij strony - i jakosc byla koszmarna - bylo to Linkin Park/Reanimation - jednak te mp3ki sprawily ze kupilem te plyte - tak bardzo mi sie spodobala!

jestem zywym przykladem ze sciagnei muzy z sieci (zwlaszcza takiej w marnej jakosci) powinno byc legalne - jest to najlepszy sposob promocji - a i tak tych mp3 nie da sie sluchac na normalnym sprzecei bo uczy odpadaja

gdyby nie ta strona NIGDY bym na Linkin Park nie spojzal - zamykajac takie strony lub scigajac uzytkownikow wytwornie same sobie robia petle na grube i otluszczone szyje...
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: