![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
[Member of Mayday]
Data rejestracji: 21.01.2003
![]() |
http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=546473
Co sadzicie o nowych pomysłach naszych ludzi w sejmie Oni nie maja już co wymyślać
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
idiotyzm.
skończenie nie 16 a 21 lat powinno otwierać możliwość ubiegania się o prawo jazdy. tak młoda osoba nie jest jeszcze w pełni świadoma konsekwencji swoich czynów, a auto to nie zabawka...
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
*****izmow w tym kraju chyba nigdy niz zabraknie
21 lat i 2 letni okres probny - to by bylo dobre |
|
|
|
|
|
#4 |
|
TDI
Zlotowicz
Data rejestracji: 23.09.2001
![]() |
Oni mają coś z głową...
Ciekawe jak chcieliby upilnować tych, którzy zdecydowaliby się na jazdę bez osoby dorosłej... Zresztą Ci dorośli niejednokrotnie sami mają problemy z odpowiedzialnością i jeżdżeniem... Co to w ogóle za poroniony pomysł? Jeśli chodzi o mnie, to ja mam już dość tych "pełnoletnich" 18-20 i więcej latków, którzy zapierd***** "autami" (bo tak to trzeba nazwać) jak porąbani do dyskoteki, w pobliżu której mieszkam. Teraz im jeszcze śnieg doszedł, więc spodziewam się po powrocie do domu z uczelni na święta jeszcze ciekawszych motywów :/ I to są Ci "pełnoletni". Ciekawe co robiliby 16sto latkowie. I jedź tu potem normalnie i taki trzeźwy/spity/spalony idiota do Ciebie w******y i powie: "Bo ja chciałem bączka zrobić z koleżanką"...
|
|
|
#5 |
|
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a w tym wieku wystarczy, że cię laska (która sama ma jeszcze mleko pod nosem) złapie za kolano i już masz kolorowo przed oczami i przestajesz myśleć racjonalnie.
do tego kumple zaczną podpuszczać... mam nadzieję, że im to ktoś mądry (z tym może być problem) wybije z głowy. no, ale czego oczekiawać od ludzi, którzy zdawali prawko w czasach, kiedy wystarczyło wsiąść za kierwonicę, odpalić auto i przejechać 5 metrów
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
![]() ![]() |
16 lat to już przegięcie :\
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
^_^ he he... chyba w GTA lub NFS
Ostatnio zmieniany przez Kris : 24.11.2004 o godz. 13:10 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
wg to oni moga zrobic prawko od 5 lat byleby NAUCZYLI jezdzic i MYSLEC a nie to co teraz......
historia prawdziwa: w okolicach mojej miejscowoscii jest pewna wioska w ktorej zginela dziewczyna z mojego liceum... wyszla zza autobusu zeby przejsc przez jezdnie, autobus stal w zatoce, ona zza niego wyszla i wpadla pod "elke" odbilo ja na drugi pas a z naprzeciwka drugi samochod ktory dokonczyl dziela........ ciekawe jest to, ze Ci co byli wtedy w autobusie poszli wszyscy na leczenie psychologiczne bo ona zostala doslownie rozniesiona na strzepy...... dlaczego? bo w elce (samochod nauki jazy) jechal taki jeden H*J ktory jechal 110km/h 1) przez wies, 2) w poblizu przystanku..... a dlaczego tak jechal? bo ten S****I*L ktory go "uczyl" jezdzic, Pan Instruktor mu na to pozwolil! dziewczyna moglaby zyc/byc kaleka gdyby jechali 60km/h bo zawsze jeszcze cos by wytracili na chamowaniu noi nie rzucilo by jej przy takiej predkosci pod drugi samochod a tak? zbierali ja do workow szufelkami...... stalo sie to rok temu we wrzesniu lub pazdzierniku (juz dokladnie nie pamietam)[*][*][*] a co do tematu to w usa z tego co wiem tez mozna miec malo lat i robic prawko, tyle ze tam poziom nauki jest troche.... hm... sami wiecie zwlaszcza po moim przykladzie jak jest w Poslce..... mam 19lat i od 4 jezdze tzn najpierw mnie uczyl dziadek a potem w wieku 17 lat zrobilem prawko i wszystko jest ok. dlaczego? bo jezdze przepisowo.....a jak ma jezdzic ktos od kogo nie egzekwowano przestrzegania przepisow podczas nauki? normalnie te przepisy lamie i potem takie rzeczy sie dzieja.... inna sprawa to popisywanie sie... tu juz chyba niestety nie mocnych ale to wg mnie nie zalezy od wieku (a juz napewno nie od tak niskiego jak podajecie) jak sobie gostek w wieku 25 lat kupi jakas fure to i tak ja "sprawdzi" "przetestuje" i "popisze sie" nia przykladem moze tu byc moj ojcie ktory jak sobie kupil motor scigacza to przez pierwsze dni zachowywal sie wlasnie jak 18-sto latek (no moze byl "troche" ostrozniejszy" ale z "normalna" jazda to to niewiele mialo wspolnego PODSUMOWUJAC: nam trzeba udoskonalic szkolenie kierowow a nie dopuszczac do niego coraz mlodsze osoby |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.05.2002
![]() |
Niestety u nas nie Ameryka i dawanie prawka 16-latkom to jest przegiecie i kolejna porazka...
|
|
|
#12 |
|
[Member of Mayday]
![]() |
To nie USA to POLSKA
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
BURN, BABY, BURN :)
Data rejestracji: 20.01.2004
![]() |
ja zrobiłem prawko ja tylko mogłem - zdaje sie jak skończyłem 17 od razu - kurs wcześniej, jeżdze 5 lat i jest ok - bezwypadkowo, a nastukałem ponad 300 000 km... więc nie wiem czy pomiędzy wiekiem a możliwością posiadania PJ jest związek - może bardziej powinno się mysleś o jakiś testas psychologicznych... chodzi mi generalnie o to9 że nie ma reguły
|
|
|
#14 |
|
gÓru
Data rejestracji: 20.12.2003
![]() ![]() ![]() |
Ja mając 16lat (za 37dni będzie 17
), uważam, że jednak 18 lat to minimum, chociaż mój qmpel z klasy jeździ lepiej niż, jego 23 letni bracia
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
[Member of Mayday]
![]() |
Też zrobiłem prawko jak tylko mogłem czyli w wieku 17 lat, jeżdżę już 5 lat
to jest moja piąta zima bezwypadkowo, tzn były stłuczki, ale to kobiety we mnie stuknęły (nic poważnego, ale jednak nie ja )
|
|
|
|
![]() |
|
|