![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zestaw abonamencki tylko jaki ...
Właśnie zamierzam zmienić dostawce netu gdyż atualny wyłancza mi neta ciagle i mam net 3-4 godziny dziennie mam już tego dosyć
![]() Znalazłem w swojej miejscowości innego dostawce Wi Fi założenie u niego kosztuje 350 zł a jak się ma zestaw abonamencki to tylko 1 zł Ten zestaw abonamencki to wydaje mi sie że to tylko karta WiFi ale czy aby na pewno ![]() Tak kombinuje i jak by to była tylko karta wifi to jak bym kupił sam to koszt załozenia neta wyniusł by znacznie mniej 8 ) Tak więć jesli ten zestaw abonamencki to tylko karta wifi to jaką kupić ![]() Co radzicie ![]() Tu adres aktualnego dostawcy neta: http://www.giganet.biz.pl/ A tu tego w którym chciałbym sobie założyć: http://www.provider.prv.pl/
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Zestaw abonamencki
Myśle, że to będzie Karta, Antena, Kabel łączący karte z anteną i chyba nic nie potrzebujesz do szczęcia.. ![]() [Tutaj coś jest ![]()
![]() Ciekawy blog LiTEa <-- Click ![]() ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Guru
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 23.08.2004
![]() |
ja mam karte D-Link'a DWL-520+ i nie narzekam
a zestaw abonencki to moim zdaniem to co ci podal @Piterniel widze ze mieszkasz niedaleko mnie, jakich tam macie dostawcow? to jest ten Provider co dziala w Legnicy? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Guru
Cytat:
![]() Tak to jest ten sam dostawca co w legnicy ![]() W Chojnowie jest
![]() Jestem w temacie WiFi zielony w http://www.provider.prv.pl/ chcą za załozenie 350 zł może to jakieś specjalne karty z więszym zasięgiem albo cuś już sam nie wiem ![]() ![]() Co do karty D-Link'a DWL-520+ ile ona kosztuje
![]() Ostatnio zmieniany przez mgit : 09.08.2005 o godz. 20:58 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
.................
Data rejestracji: 15.10.2004
![]() |
najpierw powiedz w jakiej odległości od Twojego domu jest najbliższy nadajnik dostawcy
czy pomiędzy nadajnikiem dostawcy a twoją antena nie bedzie przeszkód typu drzewa budynki itd... ile metrow kabla trzeba poprowadzić od Twojego Komputera do miejsca w którym mogłaby być zamontowana antena zewnętrzna
![]() |
#7 | |
Guru
Cytat:
Co do kabla to styknie ze 3 metry bo mieszkam na 4 pietrze w bloku ![]() ![]() ![]() Mapa chojnowa Na załonczku zoznaczono lokalziacje
![]() |
![]() |
#8 |
.................
![]() |
ulotke dostałeś bo pewnie łapiesz się w promień zasięgu
przeszkoda typu drzewa skutecznie tłumi sygnał w częstotliwość 2400MHz a budynek eliminuje go całkowicie niech przeprowadzą pomiar u Ciebie, tam gdzie ma być antena i jeśli będzie ok, dopiero zastanów się nad sprzętem pytając oczywiście dostawcę jaki jest kompatybilny z ich nadajnikiem zdarza się , że urządzenia nie działają ze sobą pomimo , że w tym samym standardzie
![]() |
#9 | |
Guru
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
.................
![]() |
pozwoliłem sobie troszkę poczytać
umowa jak to umowa - standardzik regulamin w zasadzie też "1.Operator lub wskazany przez niego podmiot pozostawia, po zawarciu Umowy, Urządzenie dostępowe do używania przez Abonenta, przy czym Urządzenie dostępowe stanowi własność Operatora." wydaje mi się że nie korzystają z kart wifi tylko u usera montowany jest D-link 900ap+ w trybie klienta ( tak wnioskuję ze znaków firmowych na ich stronie głównej ) moim zdaniem ich sieć wygląda tak szkielet na tych OSbridge w pasmach powyżej 5000MHz nadajniki Proxim Orinoco 2400MHz klient D-link 900Ap+ oczywiście to czysta teoria ale jest duże prawdopodobieństwo że mam rację
Ostatnio zmieniany przez zick : 09.08.2005 o godz. 22:13 |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Guru
popytałem znajomych i nadajnik jest bardzo blisko mojego bloku raptem kilkanaście metrów
![]() ![]() ![]()
![]() |
|
|