Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.10.2005, 17:41   #16
rafalkam
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 31.05.2005
rafalkam zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A co sądzicie o Gateway model VX 1120 za 820 zł?
rafalkam jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.10.2005, 18:30   #17
Remix
Capo di tutti capi

Data rejestracji: 24.09.2002
Remix niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam!

Low-end szkoda kasy na takie badziewie. Akurat tak sie sklada, ze aby kupic porzadny LCD to trzeba wydac troche kasy - niestety.
Stary 11.10.2005, 15:45   #18
rafalkam
Wyjadacz ;)

A jaki polecacie monitor CRT >=21" do 900 zł na allegro.
Stary 11.10.2005, 16:32   #19
Remix
Capo di tutti capi

Data rejestracji: 24.09.2002
Remix niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam!

Chcesz kupowac monitor na Allego?...
Moim zdaniem to kupowanie kota w worku... akurat monitory maja to do siebie, ze przed zakupem trzeba je ogladnac i zobaczyc jak dzialaja.
Odradzam.
Stary 11.10.2005, 16:39   #20
rafalkam
Wyjadacz ;)

Ja kupiłem cały komputer na allegro - sam wybrałem części, zamówiłem i wszystko jest ok więc czemu ma być inaczej z monitorem?
Zauważyłem, że sporo osób piszących tutaj boi się zakupów przez internet - niema się czego bać pod warunkiem, że pamięta się o kilku zasadach: kupuje się od osób z dużą ilością komentarzy i czyta się ze zrozumieniem opis przedmiotu. Pozatym zawsze możesz zwrócić towar - masz na to 10 dni !!!

Więc teraz poradźcie mi jaki jest dobry monitor crt od 19 cali wzwyż.
Stary 11.10.2005, 19:18   #21
januszp
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.08.2002
januszp niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
W tej cenie 21 cali i w dodatku dobry ? .
Na Allegro istnieje pewien trend w opsiach monitorów podejżanie tanich .
Ów trend to zmyłka pod nazwą "zapasy magazynowe" .
Tak się składa iż widziałem jak te "zapasy" magazynowe są transportowane i kupowane na kilogramy w różnych krajach Unii .Jednym słowem wiekszośc z nich to "polisingowe" trupy ,odświerzane Ajaxem oraz proszkiem do prania .
Są na allegro wyjątki ale naprawdę trzeba się sporo naszukać .
Oczywiście nikt nie mówi ,że taki monitor nie pochodzi 9 dni czy nawet pół roku .Sęk w tym ,iż nawet rok gwarancji (co jest rzadkością na Allegro) to troche za mało jak na monitor za 900zł .Inna sprawa to egzekucja owej gwarancji ,transport itp.
W cenie zbliżonej można nabyć 19 calowy Samsung SyncMaster 959 NF i to w 100% nowy ,z możliwością wglądu w jego parametry z 3 letnią gwarancją .

Kupowanie monitora bez jego testu jest conajmniej objawem braku zdrowego rozsądku .Każdy egzemplarz może różnić się (geometria ,conwergencja) i to w obrębie jednego modelu .

Jeśli już upierasz się przy Allegro (masz prawo) - wybierz sprzedawcę pewnego .
Osobiście ,kiedy przechodziłem na 21 cali przez kilka miesięcy obserwowałem ciekawsze aukcje ,kontaktowałem się ze sprzedawcami aż znalazłem konkretnego kontrachenta .
Wybór padł na 21 calowy Sony E530 (w momencie sprzedarzy w sklepach - jego cena wynosiła ok. 4000zł) .Gość z W-wy przyjechał z 4 tymi samymi monitorami (testowałem ok. 3 godzin) .Monitory były nietknięte - nawet ryski ,plomby na miejscu ,jakośc idealna ,papiery z magazynu Sony w Austrii - jednym słowem wszystko oprócz gwarancji (tylko roczna - Allegrowicza) .
Kosztował znacznie więcej niż u innych Allegrowiczów ale się opłacało .
100Hz przy 1280x1024 ,conwergencja nienaganna ,mnogość trybów ,regulacji - głowa boli .
To najlepszy monitor z ktorym kiedykolwiek miałem do czynienia .
Jeśli jutro odmówi posłuszeństwa - jestem na lodzie - takie są zalety Allegro .
Oprócz kartki z tyłu monitora ,lepsze modele posiadają w OSD funkcję odczytu daty produkcji - radzę nie wierzyć na słowo ,tylko sprawdzic samemu .Tutaj może się okazać iż nasz kupiony monitor to już prawdziwy weteran .

Kupując monitor CRT na Allegro przestrzegam przed różnymi klonami typu :
- Dell
- HP
- Compaq
- Sun
To nie są monitory ,które zrekompensują nasze ryzyko .
Tylko modele z górnej półki ,one mają dużo wieksze szanse na pociągnięcie przez rok ,dwa .
Pamiętaj iż Sony nie znaczy dobry .Jak każda firma i ta produkowała bardzo przeciętne modele oraz prawdziwe perełki .
Przykładem perełki niech będzie GDM z serii FW (900) ,to mionitory uznawane za ideał wśród monitorów CRT .
Pewno i tak zrobisz co będziesz chciał ,ja jednak ostrzegam przed Allegro odsoby ,które nie mają pojęcia odnośnie zbieżnosci kolorów ,zniekształceń ,odswieżania itp. - bez tych podstawowych wiadomości ,zmysłu - można po prostu wpaść .
Modele ,które godne sa uwagi (Allegro) :

Samsung 1100P ,Samsung 950P Plus (miałem swego czasu obydwa - zakup sklepowy) - nie maja idealnie plaskiego kineskopu ale jakość i możliwości są na dużym poziomie .
IIYAMA Vision Master PRO 511 (można trafić na idealny model ,można też trafić na bubla) .
SONY E530 (tylko prawdziwe zapasy magazynowe ,w ich istnienie dzisiaj wątpie) .
IIYAMA Vision Master PRO 512 (patrz poprzedni model) .
januszp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.10.2005, 16:37   #22
rafalkam
Wyjadacz ;)

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=66858038 - opłaca się ten kupić? Koleś ma jeszcze kilka monitorów crt IIYAMA - czy któryś byście polecili?
Stary 13.10.2005, 18:40   #23
mensir67pl
***3665;***1769;***1758;

Data rejestracji: 21.04.2004
mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez rafalkam
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=66858038 - opłaca się ten kupić? Koleś ma jeszcze kilka monitorów crt IIYAMA - czy któryś byście polecili?
objęty 12 miesieczną gwarancją producenta (od drzwi do drzwi) ciekawe jak na to sama
IIYAMA sie zapatruje ? tak glosno mysle czy po prostu z 3 zostal 1 rok gwarancji ?

ale cena dobra

mensir67pl jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.10.2005, 21:38   #24
rafalkam
Wyjadacz ;)

Monitor jest nieużywany w oryginalnym pudełku.
Stary 13.10.2005, 22:00   #25
mensir67pl
***3665;***1769;***1758;

mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mensir67pl jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez rafalkam
Monitor jest nieużywany w oryginalnym pudełku.
No zgoda - tylko wlasnie w gwarancjach pisze

cytat:
monitory posiadaj 36-miesieczna gwarancje liczacz od daty sprzedazy nie dluzej JEDNAK niz 39 miesiecy liczac od daty produkcji.

Stary 13.10.2005, 22:04   #26
B@rtek
Born 2 ride, ride 2 live

Data rejestracji: 04.07.2004
B@rtek niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez mensir67pl
IIYAMA sie zapatruje ? tak glosno mysle czy po prostu z 3 zostal 1 rok gwarancji ?
Trochę dziwne co?

Ale rzeczywiście cena dobra

B@rtek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.10.2005, 22:05   #27
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
a propos serwisu i gwarancji IIYAMY - polecam zapoznac sie z przeboajmi jakie mial nasz forumowicz BD ze swoim monitorem
boje, co wazne, nie wygrane mimo ewidentnej racji!
radze wybrac normalna firme, ktora dba o klienta takze PO zakupie towaru
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.10.2005, 00:03   #28
memorando
Młody żonkoś

Data rejestracji: 02.02.2003
memorando zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
a propos serwisu i gwarancji IIYAMY - polecam zapoznac sie z przeboajmi jakie mial nasz forumowicz BD ze swoim monitorem
boje, co wazne, nie wygrane mimo ewidentnej racji!
radze wybrac normalna firme, ktora dba o klienta takze PO zakupie towaru
Niepolecam Ag neovo przez serwis. Miałem panel 17 cali, pojawiła się plama. W mega avansie uznali że muszą odrzucać takie reklamacje. Serwis też odrzucił, a serwis postronny od monitorów Samsunga za sowitą opłatą zrobił ekspertyzę, gdzie potwierdzili że niebyła to usterka mechaniczna. Już mi się niechciało go odsyłać. I wywaliłem na śmieci. Krótko powiem i jest to moja opinia, polskie sklepy olewają klienta , zbywają byle czym tak samo serwisy, serwis canona jest najbardziej pazernym i złodziejskim serwisem na świecie, za wymianę częsci za 2 złote liczą 340 złotych marży, i jeszcze bezszczelni twierdzą że zmiana samego obiektywu kosztuje w ixusach tylko 50 zeta więcej. Paranoja. Serwis Ag neovo hest do kitu. Praktyki Hp czy Lg też zakrawają na kpinę. Jedyne serwisy normalne jakie znam to serwis alstora, i serwisy płyt asusa i msi, oraz samsunga. Jeżeli chodzi o panele, polecam samsungi bezproblemowa obsługa serwisowa. Mam nadzieję że będzie dane wyjechać z tego kraju. To co tutaj się dzieje niemiałoby prawa bytu w krajach typu niemcy anglia. Tam takie traktowanie klienta jak u nas oznaczałoby zamknięcie sklepu. Tutaj w polsce wciskają klientom ciemnotę. Przykład media markt w szczecinie wszystko na nie, kupiłem hdd samsunga od początku niedziałał nic nie zrobili. Łatwiej jest wymienić telewizor za 10000 niż dysk tak mówią sprzedawcy. W Poznaniu jest lepiej, normalne miasto, z normalnymi zasadami, i zdrowym podejściem do klienta. Szczególnie 3 sklepy się mi podobały, Komgus mieszczący się 200 metrów od półwiejskiej, zawsze super obsługują, bestcom w dwa dni wymienili mnie po zakupie płytę i proca, i komputronik, zawsze jak coś jest problematyczne szanują moje zdanie. Zresztą z tych 3 firm niemiałem żadnych problemów ze sprzętem. Proline się mi niepodoba marny serwis marna obsługa. Jak kupować panel lcd to samsunga są dobrej jakości, i dobry mają serwis. Mieszkam teraz w Szczecinie i powiem krótko, najbradziej chore miasto Polski. Warszawa, Poznań, Wrocław są najbliżej standardom europejskim. Pozdrawiam Ciebie Nimal
Stary 14.10.2005, 00:16   #29
mensir67pl
***3665;***1769;***1758;

Teraz jest nowy servis to juz z nich miales problemy a ja wlasnie kupilem AG Neovo M-17

http://www.agneovo.pl/support/Warranties.htm

Stary 14.10.2005, 00:33   #30
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez rafalkam
Też się temu sprzedawcy przyglądałem swego czasu i nawet odwiedziłem sklep. Wygląda to tak:

- monitory są na ogół w zastępczych opakowaniach;
- żółto-brudne obudowy wskazują, że może i one leżakowały, ale w jakiejś kopalni węgla, czy siarki;
- wyświetlają całkiem, całkiem...
- rok produkcji od 2000 do 2002 na ogół;
- serwis 1 rok u IIyamy rzeczywiście.

Nawet może bym wziął, ale nie za te pieniądze. W końcu zdecydowałem się na http://www.allegro.pl/show_item.php?item=66373041 - i jak za taką cenę jestem zadowolony. Przynajmniej obudowa wygląda tak, jakby przed chwilą wyszła z fabryki, a pali ładnie w 1280x1024/100Hz. A jak go szlag trafi, to nie będzie szkoda pieniędzy.

Ostatnio zmieniany przez Reetou : 14.10.2005 o godz. 00:35
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: