![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#271 | |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#272 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
dlatego uzywam TomToma
![]() tak na serio - oczywiscie, ze i moja navi ma bledy na mapach ale nie takie, ktore uniemozliwiaja nawigacje tak samo trasy wytyczane czasem nie sa optymalne, bo nie uwzgledniaja natezenia ruchu o danej godzinie czy dzior na drodze z drugiej strony navi znalazla mi juz pare skrotow, na ktore sam nie wpadlem mimo jezdzenia kilka lat po jakiejs trasie ogolnie z navi jezdzi sie latwiej i bezpieczniej a ci co wlaczajac navi wylaczaja kore mozgowa... coz, tacy nie powinni najczesciej w ogole jezdzic samochodami ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#273 |
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
No wlasnie mialem pisac. Zarowno GARMIN jak i AM jak i inne mapy maja swoje bugi. Nie ma mapy doskonalej. I mysle ze te kilka najbardziej znanych tworzy mniej wiecej wyrownany poziom. I nie dal bym za navi 800zl czy wiecej tylko za "FIRME" jak rownie dobrze dzialajacy sprzet mozna miec za pol tej ceny. Np. ostatnio wspominane Go Clevery...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Jukebox Hero
Data rejestracji: 17.09.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
U mnie jest to troche inaczej... bo najpierw kupuje sprzęt (telefon) a potem musze sie rozejrzeć za mapą. Automape czy TomToma można kupić, ale wiele programów odpada.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
Testowalem AM, Tomtoma i Garmina... niestety najlepiej wypadala AM... po znanych trasach i duzych miastach to generalnie nie jest zle... kazda jakies cyrki z wyznaczaniem trasy potrafi odwalic... ale po wsiach to jednak AM... nie dosc ze wszystkie ulice ma to nawet w pewnych wsiach sa numery domow
|
![]() |
![]() |
![]() |
#276 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
przesiadłem się TT i jestem bardzo zadowolny, AM często prowadziła obok drogi
![]() P.S. korzystam z fona z GPS ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#277 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Chyba nie ma sensu kupowania teraz GPSa, lato się skońćzyło, nie planuję większych wycieczek, może dopiero w przyszłym roku kupić GPSa. Pewnie technologia pójdzie do przodu, będą nowe modele... No i mam Omnię
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#278 |
Jukebox Hero
Jak masz Omnię to nie rozumiem po co w ogóle zamierzasz kupować GPS
![]() Chyba że chcesz sobie pogorszyć, bo typowa nawigacja działa i wolniej i krócej od Omnii. Mój gsmart wytrzymał podróż do Radomia i z powrotem (~250km), po drodze pare telefonów i jeszcze miał prawie 40% baterii.. (przez większość czasu wyświetlacz był wyłączony, bo po co go trzymać gdy jest "60km prosto" i navi wszystko mówi - ale AM i GPS działała non-stop). Ostatnio zmieniany przez sobrus : 26.09.2009 o godz. 21:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#279 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Wiecie co? Czytając to coraz dłużej, to proponuję wam zatrzymać się po drodze, zerwać kilka źdźbeł trawy, rozetrzeć je w rękach i powąchać - tak pachnie życie na naszym padole. Prawdziwe i naturalne. Potem już można oglądać GPS.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#280 |
Jukebox Hero
Ale przecie ja to robie codziennie w ogórdku.
Na drodze lepiej sie nie zatrzymywać, bo ruskie TIRy mają ślepych kierowców. |
![]() |
![]() |
![]() |
#281 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
Cytat:
Po około trzech tygodniach (a chyba i dłużej) otrzymałem paczkę. Wszystko ładnie zapakowane plus dodatkowa karteczka - REKLAMACJA ODRZUCONA... Straciłem trzy tygodnie i pieniądze na wysyłkę, po to, żeby jakiś kretyn napisał mi, że gwarancja odrzucona. Przy okazji nie wiem, co oni mogli odrzucić, skoro ładowarka nie działa i trudno w tej kwestii się pomylić. Bateria też jest do bani, ale już czort z nią, interesowała mnie przede wszystkim wymiana zbitej szybki i napisałem wyraźnie na dołączonej kartce, że jestem zainteresowany płatną naprawą. I tak wcześniej powiedziano mi, że za naprawę płaci się przy odbiorze, więc gdzie tu problem?? Wielokrotnie na internecie czytałem o psujących się tych nawigacjach i ogromnych problemach z serwisem. Teraz mogę to tylko potwierdzić. Nie wiem teraz czy wywalić to po prostu do kosza i stracić trzy stówy, czy próbować wysyłać jeszcze raz z nadzieją. że teraz trafi na mniejszego imbecyla, który być może zrobi to, o co jest proszony.. Podsumowując - Unikajcie urządzeń tej firmy, szkoda nerwów za drobną oszczędność..
![]() |
![]() |
#282 |
Guru
Data rejestracji: 01.08.2007
![]() ![]() ![]() ![]() |
Może spróbuj najpierw zadzwonić, poproś o rozmowę z szefem serwisu i jasno powiedz, że jesteś zainteresowany płatną naprawą. Jeśli potwierdzi gotowość takiego rozwiązania, dopiero wysyłaj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#283 |
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ekrany dotykowe mają to do siebie, że lubią się czasem psuć. Jest tak zarówno w tanich jak i drogich modelach. Nie sugerowałbym się opinią o pojedynczym egzemplarzu, który mógł się trafić uszkodzony.
Różnice sprzętowe w tego typu urządzeniach są niewielkie, liczy się głównie program do nawigacji ![]() ![]() pozdrawiam
![]() |
![]() |
#284 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
A wtedy (po zepsuciu) zaczyna się liczyć serwis..
Ja natomiast z serwisem Larka doświadczenia mam takie, że nawigację wysłaną z reklamacją i na płatną wymianę przedniej szybki ![]()
![]() |
#285 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
A ja mam problem z moim LARKiem 35.0, w ciepłym pomieszczeniu działa idealnie, w zimnym samochodzie mam kłopot z ekranem dotykowym, po prostu nie reaguje, muszę dopiero go ogrzać i raz jeszcze skalibrować i działa (ale mija cenny czas), ale za każdym razem rano mnie to wkurza... czy to normalne z tego typu nawigacjami czy siada mi ekran dotykowy?
![]() |
Tagi |
automapa, garmin, gps, mio, nawigacja |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Mapa GPS nawigacji CARMINAT | dominior2 | Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray | 17 | 31.10.2011 21:15 |
GPS w komórce, aplikacje Java z mapami. | CIAPEK | Off topic | 27 | 30.09.2008 20:27 |
Nawigacja samochodowa - zwykły GPS czy palmtop | ryto | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 1 | 22.09.2008 22:33 |
Odnośnie przegrywania nawigacji Blaupunkt DX - software Teleatlas Travel Pilot | MATRIM | Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray | 1 | 04.10.2007 18:37 |
Gps Bluetooth Laptop | Mich@ł | Off topic | 7 | 08.05.2007 11:13 |