Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 14.09.2009, 22:39   #271
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal Podgląd Wiadomości
dlatego uzywa sie dobrych navi TomTom, Garmin - to ma ugruntowana pozycje i kwiatkow raczej malo

[...]
Garmin z Kołbaskowa do Gdańska chciał mnie prowadzić przez Gorzów Wielkopolski.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 14.09.2009, 22:47   #272
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
dlatego uzywam TomToma
tak na serio - oczywiscie, ze i moja navi ma bledy na mapach
ale nie takie, ktore uniemozliwiaja nawigacje
tak samo trasy wytyczane czasem nie sa optymalne, bo nie uwzgledniaja natezenia ruchu o danej godzinie czy dzior na drodze
z drugiej strony navi znalazla mi juz pare skrotow, na ktore sam nie wpadlem mimo jezdzenia kilka lat po jakiejs trasie
ogolnie z navi jezdzi sie latwiej i bezpieczniej
a ci co wlaczajac navi wylaczaja kore mozgowa... coz, tacy nie powinni najczesciej w ogole jezdzic samochodami
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.09.2009, 23:12   #273
frog
Żabol

Data rejestracji: 27.04.2003
frog niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
No wlasnie mialem pisac. Zarowno GARMIN jak i AM jak i inne mapy maja swoje bugi. Nie ma mapy doskonalej. I mysle ze te kilka najbardziej znanych tworzy mniej wiecej wyrownany poziom. I nie dal bym za navi 800zl czy wiecej tylko za "FIRME" jak rownie dobrze dzialajacy sprzet mozna miec za pol tej ceny. Np. ostatnio wspominane Go Clevery...

HARDSTYLE IS MY STYLE !!!
frog jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.09.2009, 07:38   #274
sobrus
Jukebox Hero

Data rejestracji: 17.09.2004
sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
U mnie jest to troche inaczej... bo najpierw kupuje sprzęt (telefon) a potem musze sie rozejrzeć za mapą. Automape czy TomToma można kupić, ale wiele programów odpada.
sobrus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.09.2009, 10:22   #275
Szczota
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 10.08.2002
Szczota zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Testowalem AM, Tomtoma i Garmina... niestety najlepiej wypadala AM... po znanych trasach i duzych miastach to generalnie nie jest zle... kazda jakies cyrki z wyznaczaniem trasy potrafi odwalic... ale po wsiach to jednak AM... nie dosc ze wszystkie ulice ma to nawet w pewnych wsiach sa numery domow
Szczota jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.09.2009, 10:37   #276
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
przesiadłem się TT i jestem bardzo zadowolny, AM często prowadziła obok drogi

P.S.
korzystam z fona z GPS
Stary 26.09.2009, 11:09   #277
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Chyba nie ma sensu kupowania teraz GPSa, lato się skońćzyło, nie planuję większych wycieczek, może dopiero w przyszłym roku kupić GPSa. Pewnie technologia pójdzie do przodu, będą nowe modele... No i mam Omnię

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.09.2009, 21:12   #278
sobrus
Jukebox Hero

sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>sobrus ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Jak masz Omnię to nie rozumiem po co w ogóle zamierzasz kupować GPS
Chyba że chcesz sobie pogorszyć, bo typowa nawigacja działa i wolniej i krócej od Omnii.

Mój gsmart wytrzymał podróż do Radomia i z powrotem (~250km), po drodze pare telefonów i jeszcze miał prawie 40% baterii..
(przez większość czasu wyświetlacz był wyłączony, bo po co go trzymać gdy jest "60km prosto" i navi wszystko mówi - ale AM i GPS działała non-stop).

Ostatnio zmieniany przez sobrus : 26.09.2009 o godz. 21:16
Stary 26.09.2009, 22:15   #279
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Wiecie co? Czytając to coraz dłużej, to proponuję wam zatrzymać się po drodze, zerwać kilka źdźbeł trawy, rozetrzeć je w rękach i powąchać - tak pachnie życie na naszym padole. Prawdziwe i naturalne. Potem już można oglądać GPS.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.09.2009, 08:47   #280
sobrus
Jukebox Hero

Ale przecie ja to robie codziennie w ogórdku.
Na drodze lepiej sie nie zatrzymywać, bo ruskie TIRy mają ślepych kierowców.
Stary 07.10.2009, 11:49   #281
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9 Podgląd Wiadomości
Ja widziałem kilka dni temu kolesia, który miał nawigację, co prawda w telefonie, ale i tak dość sporą, przymocowaną do tej części deski rozdzielczej, która osłania liczniki itp., dokładnie na wprost twarzy i mniej więcej na jej wysokości. Jeszcze tylko spojrzałem, czy nie był jakiegoś super wielkiego wzrostu, bo wtedy ewentualnie mogło mu to nie przeszkadzać, ale nie - przeciętny wzrost, nawigacja idealnie na wysokości twarzy. Tak na oko zasłaniała mu dokładnie wszystko na środku. Genialne..

A ja chyba zacznę zniechęcać do nawigacji Larka. Wczoraj gdzieś dalej jechałem i chciałem ją zamontować, no i najpierw wypadł ten dodatkowy uchwyt przyczepiany bezpośrednio do urządzenia, potem odkleiła się przyssawka (nagminne), a jak już złożyłem wszystko do kupy i chciałem jeszcze raz przykleić, to.. ułamał się, choć właściwym byłoby raczej powiedzieć, rozpuścił plastik łączący uchwyt z pryssawką. Żadnego trzasku, ani nic nie było, siły też w to dużej nie włożyłem, a pryssawka zostałą na szybie, a reszta mi w ręce. Oczywiście do wyrzucenia. Fakt, że było tego dnia gorąco, a samochód kilka godzin stał na słońcu, ale kurde.. kierownica jakoś sięnie łamała, jak ją zaraz potem ruszałem..

Podsumowując nawigacje Larka:

- na samym początku nie działająca ładowarka samochoda, konieczność kupna nowej (można by reklamować, ale że wysyłkowo, to wyszłoby na to samo)
- bateria gorzej niż tragiczna, na początku trzymała raptem z godzinę, po kilku miesiącach użytkowania nie trzyma nawet pięciu minut, dodatkowo wyładowuje się przy wyłączonym urządzeniu
- tragicznie wolne uruchamianie się
- na i wspomniany uchwyt.

Czyli właściwie zepsuło się już chyba wszystko, co mogło, poza samą nawigacją. Generalnie więc pomimo ceny nie polecam (i pewnie bym sam nie kupił, ale dostałem w prezencie). Na tym wszystkim najpozytywniej wypada sama mapa (MapaMap), ale już też zaczynam dostrzegać coraz więcej jej wad.
Kontynuując 'zachęcanie' do Larka.. W konsekwencji braku uchwytu i problemu z lokalizowaniem satelit (w centrum miasta), nawigacja mi spadła i zbiła się przednia szybka. Gdyby nie uszkodzony uchwyt problemu by nie było, ale moja wina, więc dowiedziałem się o możliwość naprawy. Zadzwoniłem do serwisu, potem według instrukcji wysłałem im paczkę, przy okazji opisując także inne problemy, które miałem w urządzeniem (czyli nie działająca ładowarka, krótko trzymająca bateria itp.).

Po około trzech tygodniach (a chyba i dłużej) otrzymałem paczkę. Wszystko ładnie zapakowane plus dodatkowa karteczka - REKLAMACJA ODRZUCONA...

Straciłem trzy tygodnie i pieniądze na wysyłkę, po to, żeby jakiś kretyn napisał mi, że gwarancja odrzucona. Przy okazji nie wiem, co oni mogli odrzucić, skoro ładowarka nie działa i trudno w tej kwestii się pomylić. Bateria też jest do bani, ale już czort z nią, interesowała mnie przede wszystkim wymiana zbitej szybki i napisałem wyraźnie na dołączonej kartce, że jestem zainteresowany płatną naprawą. I tak wcześniej powiedziano mi, że za naprawę płaci się przy odbiorze, więc gdzie tu problem??

Wielokrotnie na internecie czytałem o psujących się tych nawigacjach i ogromnych problemach z serwisem. Teraz mogę to tylko potwierdzić. Nie wiem teraz czy wywalić to po prostu do kosza i stracić trzy stówy, czy próbować wysyłać jeszcze raz z nadzieją. że teraz trafi na mniejszego imbecyla, który być może zrobi to, o co jest proszony..

Podsumowując - Unikajcie urządzeń tej firmy, szkoda nerwów za drobną oszczędność..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.10.2009, 12:05   #282
romanesco
Guru

Data rejestracji: 01.08.2007
romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>romanesco jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Może spróbuj najpierw zadzwonić, poproś o rozmowę z szefem serwisu i jasno powiedz, że jesteś zainteresowany płatną naprawą. Jeśli potwierdzi gotowość takiego rozwiązania, dopiero wysyłaj.
romanesco jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2009, 18:15   #283
Arepo
Guru

Data rejestracji: 01.10.2004
Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Arepo jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Ekrany dotykowe mają to do siebie, że lubią się czasem psuć. Jest tak zarówno w tanich jak i drogich modelach. Nie sugerowałbym się opinią o pojedynczym egzemplarzu, który mógł się trafić uszkodzony.

Różnice sprzętowe w tego typu urządzeniach są niewielkie, liczy się głównie program do nawigacji . Poszukaj lepiej coś nawet mniejszego (nawigacje 320x256 spokojnie wystarczają), ale z oryginalną Automapą. Wychodzi wtedy tanio jakby kupić ją oddzielnie, a i tak zabawa na Automapie się zakończy .

pozdrawiam
Stary 07.12.2009, 19:35   #284
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
A wtedy (po zepsuciu) zaczyna się liczyć serwis..

Ja natomiast z serwisem Larka doświadczenia mam takie, że nawigację wysłaną z reklamacją i na płatną wymianę przedniej szybki wraz z prośbą o kontakt) odesłano mi z adnotacją "Reklamacja odrzucona". Bez żadnego wyjaśnienia, żadnej naprawy, wymiany niesprawnej ładowarki, czy naprawy szybki bądź kontaktu w tej sprawie... Generalnie - z daleka..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.12.2009, 09:30   #285
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
A ja mam problem z moim LARKiem 35.0, w ciepłym pomieszczeniu działa idealnie, w zimnym samochodzie mam kłopot z ekranem dotykowym, po prostu nie reaguje, muszę dopiero go ogrzać i raz jeszcze skalibrować i działa (ale mija cenny czas), ale za każdym razem rano mnie to wkurza... czy to normalne z tego typu nawigacjami czy siada mi ekran dotykowy?
Odpowiedz na post

Tagi
automapa, garmin, gps, mio, nawigacja

Twoje uprawnienia: