![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#286 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 20.11.2004
![]() |
Witam, chciałbym Was prosić o pomoc w wyborze nawigacji do 450zł. Na oku mam następujące modele:
naviroad 360 i 460 mio m500pl pentagram nomad p5210 Czytałem trochę o tych modelach i nie ma idealnej nawigacji z którą by coś się nie działo... Jednakże na starcie chyba odpada pentagram bo ma bardzo złą widoczność... naviroady mają bardzo małą pojemność baterii, i brak kabla usb. a mio często traci satelity.. Proszę o podzielenie się waszymi opiniami o swoich gpsach i doradzeniu który będzie najlepszym wyborem. Pozdrawiam serdecznie. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#287 | |
Forumator
Data rejestracji: 27.08.2004
![]() |
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#288 |
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
tak jak pisze @ Gadzina c os nie tak z ekranem. Mialem dwa larki eh nawet 3 i nie mialem takich problemow. Oddac na gwarancje niestety troche poczekac no ale moze rozwiaza ci problema i nie bedzie juz stresow...
@tiken moze zerkniesz jeszcze na modele GoClever... Mam juz 4ta nawigacje I ta sprawuje sie NAJLEPIEJ. Bardzo fajny sprzet, bardzo szybko lapie satelity, moz na nawet przez BT tela podlaczyc i masz zestaw glosnowmowiacy. Ekran 5cali i cena okolo 300zl. Moj to chyba 5065 BT czy cos kolo tego ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#289 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Gdyby mój lark był na gwarancji problemów by nie było... ale to zakup z drugiej reki i nie mam żadnych papierów wiec chyba będę musiał wybrać jakąś nowa nawigacje... Nie mam zamiaru wywalać fortunę i mam na widoku GOCLEVER 3540A może ktoś miał do czynienia z tymi goclever i coś doradzi?
![]() |
#290 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wejdź na http://www.my-navia.pl/ . Ja przymierzam się do Lark 50.2. Zdania są różne, ale nic tańśzego a dużego i z możliwoscią instalacji AM nie kupie. No chyba,że GoClever - @FROG , Twoja jest 5 cali ? A AutoMapę można zainstalować ?
Ostatnio zmieniany przez Jabba the Hutt : 15.03.2010 o godz. 04:55 |
![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Թ
Data rejestracji: 14.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jabba, ten weekend spędziłem z Lark 50.1
Przed wyjazdem wgrałem AM. Jak dla mnie jedyny plus, to mapy wiosek z nazwami ulic i szczątkową numeracją. Natomiast MapaMap ma zdecydowanie lepszy interfejs, ładny, prosty. AM ma mnóstwo opcji konfiguracyjnych, ale są to opcje których braku nie odczuwałem w MapaMap. Co mi z tego, że mogę ustawić zamiast 15 sec, 25 sec - wolałbym aby to było dobrze ustawione przez producenta, który zrobił jakieś testy ergonomii. AM zawiesiła się dwa razy bez komunikatu, a raz mówiła o braku pamięci. Z MapaMap żadnych problemów. Ale oczywiście to może być wina Larka, tym bardziej że AM oficjalnie nie wspiera tego urządzenia. Na drogach krajowych samochód prowadziła kobieta, która zwróciła mi uwagę, że AM gorzej pokazuje aktualną pozycję i ogólnie gorzej odwzorowana jest krzywizna drogi. Istotnie, byliśmy jeszcze w zakręcie, a AM pokazywała że już jedziemy po prostej. MapaMap też robi takie rzeczy, ale jednak rzadziej. Być może wynikało to z którychś ustawień AM, ale jak zacząłem grzebać, to zawiesiłem Larka i oczywiście dostałem op.... od baby. Podsumowując, nie skreślaj od razu MapaMap. Wgraj AM na kartę pamięci i załączaj w razie wyjazdu na wieś. Myślę też, że popularność AM wynika w dużej mierze z faktu, że łatwo ją ukraść. Ostatnio zmieniany przez pali : 15.03.2010 o godz. 19:00 |
![]() |
![]() |
![]() |
#292 |
Żabol
![]() |
Tak @jabba mam 5 cali i AM bez problemu w grywa sie na karte pamieci bez odblokowywania i utraty gwarancji navi. Dodam ze GoClever o wiele szybieciej lapie sygnal satelity i cala jakos wykonania navi jest lepsza niz Larka.
@pali te wady AM ktore napisales mogly byc spowodowane wlasnie nieodpowiednimi ustawieniami AM (opoznienie, przydzielenie pamieci navi). Ostatnio po 349zl chyba widzialem te modele GoClever 5calowe. 5065 i 5066. Ostatnio zmieniany przez frog : 15.03.2010 o godz. 19:04 |
![]() |
![]() |
![]() |
#293 |
Թ
frog, bardzo być może - ale jeśli miałbym polecić nawigację komuś "nietechnicznemu", nie poleciłbym AM.
Jabba, instalacja AM bez problemu, za pomocą czytnika kart w komputerze. Wybór pomiędzy AM a MapaMap prosty, należy zmienić ścieżkę autostartu, kilkoma kliknięciami. |
![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Żabol
![]() |
Ee nie. To tylko kwestia przyzwyczajenia. Dla mnie znow na odwrot AM jest bardziej user friendly niz Map map ; )
|
![]() |
![]() |
![]() |
#295 |
Թ
Może i tak, ja w podróży byłem pod batem baby, która wydęciem ust sygnalizowała niezadowolenie z jakości AM.
Sama mi kazała AM zainstalować, bo inni jej powiedzieli, że to dobre. A skoro okazało się, że niedobre, to znaczy że ja jestem głupi, bo ja to instalowałem - a po co instalowałem, skoro niedobre. |
![]() |
![]() |
![]() |
#296 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
Nie no Mapamap to kiszka... AM w tym wypadku to zupełnie inna historia, do tego można zawsze aktualizować punkty poi a w mapamap o nie wiem jak z tym jest... jak prowadzę to rzadko zerkam w ekran wiec jego wielkość mało mnie interesuje, bardziej słucham co mi mówi navi... w tym wypadku Am jest dużo lepsza...
![]() |
#297 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
A GoClever jak rozumiem ma zupełnie inną mapę zainstalowaną niż Mapamap Easy. Jakąś własną ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#298 |
egipski bóg
Data rejestracji: 28.02.2004
Ostatnio też zastanawiałem się nad wrzuceniem do Larka 50.1 AM, ale stwierdziłem, że jest mi to niepotrzebne, MapaMap ostatnio jest często aktualizowana i naprawdę z każdym wydaniem jest lepiej...
@Pali ma rację nie nie jest źle i nie ma, aż takich powodów do narzekania ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#299 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
A jak to jest z Mapąmap ? Dostajesz wersję Easy. Czy można ją zaktualizować do pełniejszej za darmo czy trzeba dopłacić ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
egipski bóg
Data rejestracji: 28.02.2004
Dostaje się wersję Easy i można to zaktualizowac do TOP i kosztuje to 77 zł http://www.mapamap.pl/pl/sklep , jak ja kupiłem swojego Larka była promocja i chyba 49 zł za to zapłaciłem...
Teraz tak patrzę to podniesli ceny :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
automapa, garmin, gps, mio, nawigacja |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Mapa GPS nawigacji CARMINAT | dominior2 | Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray | 17 | 31.10.2011 21:15 |
GPS w komórce, aplikacje Java z mapami. | CIAPEK | Off topic | 27 | 30.09.2008 20:27 |
Nawigacja samochodowa - zwykły GPS czy palmtop | ryto | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 1 | 22.09.2008 22:33 |
Odnośnie przegrywania nawigacji Blaupunkt DX - software Teleatlas Travel Pilot | MATRIM | Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray | 1 | 04.10.2007 18:37 |
Gps Bluetooth Laptop | Mich@ł | Off topic | 7 | 08.05.2007 11:13 |