![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.02.2003
![]() |
![]()
[Mam dziwny problem ze stacją dyskietek. Posiadałem następującą konfigurację komputera: HDD podłączony z Cd(LG 52x)do pierwszego kanału IDE(HDD jako master)i wszystko jakoś działało. Dokupiłem jeszcze nagrywarkę(Liteon 48x24x48x)wpiałem ją do drugiego kanału IDE jako master i zaczęły dziać się dziwne rzeczy. Windows XP pro. wykrywa teraz dwie stacje dyskietek (A i B)(stacja A działa, B nie, bo jej nie mam). Natomiast W98se zamienił ją na 5,25 i nie działa.Prubowałem różnych kombinacji i nic. Odłączając jeden z napędów wszystko działa, chociaż niektóre dyskietki stacja chce jeszcze raz formatować. O co w tym wszystkim chodzi?
COLOR=red] |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
User
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
Z tego co widze to system blednie interpretuje nowe urzadzenie/urzadzenie wina jest albo po stronie napedu (sprawdz u qmpla czy robi takie zonki) albo po stronie kontrolera IDE na plycie glownej
![]()
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Rozumiem, że jeżeli to będzie wina napędu to jest jeszcze gwarancja. A co zrobić jak będzie to wina kontrolera?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Cytat:
A rozumiem ze podpinałes HDD jako primary master na jednym kanale a cdrom i nagre na drugim kanale na jednym kablu ? Zobacz w BIOSE i wyłacz sobie druga stacje dyskietek / bo mozna aktywowac dwie stacje A i B / mozna to gdzies wyłączyc napewno bo sie nawet tym dzisiaj bawilem ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Jeśli chodzi o bios to mam ustawioną tylko jedną stację A w Standart CMOS Setup. Jeżeli wyłączę cdrom to znowu wszystko wraca do normy. Nagrałem nawet płytę audio i płytę z danymi i mogę to odczytać. Czy to może być wadliwa nagrywarka, czy jednak coś z kontrolerami?
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|