![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Guru
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() ![]() |
Ile warte przepisywanie ?
Witam !
Chcialem sie zapytać czy ktoś z was przepisuje jakies prace (referaty, prace dyplomowe i magisterskie) ? jak tak to ile za to bierzecie zł/strone ? A tak wogóle to jak myślicie ile zato można brac ? tak w granicach rozsądku ? prosze o wasze sugestie
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
coś korupcja mi tu czuc
|
|
|
#3 |
|
Guru
![]() ![]() |
jak pieniedzy malo ..to kazda forma zarobku sie przyda
![]() zbieram na nowy sprzet JUŻ mam ..... całe 279,61zł !!
|
|
|
#4 |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a oglądałeś film E=mc2
![]() hehe ^_^
|
|
|
#5 |
|
Guru
![]() ![]() |
rozumiem Patrix że to miala być jakas sugestia heheheheheheh
musze wkońcu obejrzeć ten film ...
|
|
|
#6 |
|
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
... w moim okrutnym mieście, złotówka za stronę z wydrukiem w 1 egzemplarzu ofkors.
|
|
|
#7 |
|
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Powiem tak:
Swego czasu przepisywałem, ale u mnie cena wynosi 2,50 zł, choć wielu jest gotowych za ok. 1 zł za stronę. Jednakże czasem zdarzało mi się poprawiać prace pisame przez "złotówkowiczów", wtedy ciarki szły mi po plecach (przepraszam tych, którzy ewentualnie mogliby się poczuć dotknięci). Więcej roboty było z poprawianiem niż gbybym miał pisać od początku. Najczęściej osoby te mają niewymowną miłość do naciskania niezliczoną ilość razy klawiszy ENTER i SPACJA (to jest ich metoda na robienie odstępów). A takie szczegóły jak "wdowy", "bękarty" itp., nie mają dla nich najmniejszego znaczenia. Dlatego raczej nie przepisuję już prac, bo ludzie wolą mieć taniej, a że byle jak... Ładnie wyglądający dokumnet wymaga czasu na przygotowanie, a to musi kosztować. Do tego ważne jest to, w jakim programie to ma być zrobione: co najwyżej "dobre" da się zrobić w programach typu Word, ale "bardzo dobre" wychodzą tylko z programów do składu tekstu - ja preferuję LaTeXa (tani=darmowy, dobry i niezależny od systemu operacyjnego), widziałem inne (zintegrowane z Windowsem, strasznie drogie, kłopoty z łamaniem polskich tekstów - vide prasa). Miłego dnia Ostatnio zmieniany przez Fantomas : 05.02.2003 o godz. 14:06 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.08.2002
![]() |
Na chwilę obecną 2 zł/strona. Niżej to już by mi się nie chciało. Pisać niestety trzeba w Wordzie, ponieważ prawie wszyscy klienci chcą dostać swoją pracę na dyskietce lub płycie (oprócz wydrukowania oczywiście), a ich znajomość programów tego typu ogranicza się co najwyżej do worda, o ile w ogóle jakiś znają.
Bardzo wiele osób przynosi pozaznaczane fragmenty z książek lub innych prac, zostaje wtedy skanować, stąd chyba zdażają się osoby po 1 zł. Ale większość takich prac wygląda kiepsko, ponieważ często te osoby nie fatygują się, żeby taką pracę przeczytać i poprawić błędy w tekście i formatowaniu, które powstają w czasie skanowania. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Re: Ile warte przepisywanie ?
Cytat:
|
|
|
|
#11 | |
|
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Member of Blokers.net
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#14 |
|
Gość
|
U mnie 2,50 PLN z wydrukiem. Cena za jedną stronę.
|
|
|
|
#15 |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
bralem 2.5 - wypieszczalem te strony i uwazalem ze tyle jest to warte - ale jak zobaczylem ze jak wysile sie mniej a ludzie i tak na to nie spojza lub im wszystko jedno to sobie darowalem biznes - wole juz ulotki nosic (byle latem - mozna sie opalic i jest cieplo
) - a tak serio to na taka robote czasu nie mam
|
|
![]() |
|
|