![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Disce puer.
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Wyschnięty kardridż drukarki - czy da się reanimować?
Od miesiąca nie drukowałem na swoim Lexmarku Z32 i okazało się, że przynajmniej 2 tygodnie kolorowy nabój jest suchy. Po nalaniu 3 kolorków drukuje się tylko kolor żółty, pozostałe nie. Czy ktoś zna sposób na reanimację tego typu sprzętu, gdyż domowy sposób (przez noc na mokrej szmatce) nie pomógł. Nie pomaga też programowe czyszczenie dysz. Z góry dzięki za sugestie.
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
Kiedys gadałem ze sprzedawca na ten temat - pokazał mi taki wynalazek do regeneracji zaschnietych dysz ... mówił ze nawet dziala ale kosztował tyle co uzupełniacz ![]() Wiec uzupelniacz + ten cudowny srodek = 100PLN .... troche bez sensu wg mnie ... Nie bede Ci radzil zebys uzyl jakis rozpuszczalników bo napewno moze sie cos stac z kartridzem / moze sie rozpuscic / - chyba ze jest cos co rusza tusza a nie rusza plastiku ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Zagotuj wode i wstaw do niej na 15 min ten kalamaz, jesli posci to posci
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Udalo mi sie kiedys, odratowac zaschniety naboj BC20, do Canona, uzywajac CIEPLEJ wody (nie goracej, czystej, przegotowanej) metoda KoWaLika. Ale bywa z tym roznie.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Racer
Data rejestracji: 12.11.2002
![]() |
Ja poradzilem sobi z zaschnietym kartridzem przez przetarcie koncowki spirytusem i dalej dziala
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|