Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wystrzanie i wygładzenie części obrazka (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wystrzanie-wygladzenie-czesci-obrazka-36789/)

nimal 07.07.2004 14:39

mr_spock - dokladnie jak andrzejj9 napisal ;) w Twoim przypadku robocza jest 1024

*Vojtas* 07.07.2004 17:37

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ok, przejrzałem Wasze prace i tak:

vojtas

W zdjęciu wyraźnie widać wygładzoną górną część i wyostrzoną dolną (łącznie z niebem). Bawiłeś się może tymi różdżkami? Chciałbym wiedzieć, czy takie efekty można w ten sposób uzyskać.

Tak andrzejj ten efekt to właśnie użycie różdżki w programie Corel PhotoPaint. Przy jej pomocy da się w dość precyzyjny sposób zaznaczać obszary (tworzyć tkz. maski) w obrabianym obrazku które możemy później poddawać dowolnej obróbce. Efekt który uzyskałem na obrabianym obrazku który dałeś w załączniku to 5 min. pracy. Żeby uzyskać lepsze efekty trzeba by poświęcić temu więcej czasu i lepiej zapoznać się z możliwościami programu.

pozdr.

andrzejj9 08.07.2004 12:07

Wrócę jeszcze na chwilę do tego wygładzania. Czy moglibyście mi napisać, jak to tak dobrze wygładziliście? Jaką funkcją? Prosiłbym o taką krótką instrukcję obsługi, bo właśnie taki efekt chiałbym w przyszłości móc osiągnąć.

mr_spock 08.07.2004 12:55

ale kto?
bo wersji bylo kilka:)

andrzejj9 08.07.2004 13:03

Cytat:

Napisany przez mr_spock
ale kto?
bo wersji bylo kilka:)

No Ty na przykład ;)

Chodzi mi o tą wersję XXXX.filtered.filtered :)

mr_spock 08.07.2004 13:13

program sie nazywa Neat Image i jest darmowy :)

Berion 08.07.2004 16:54

Ilość załączników: 1
@andrzejj9
No, stary - robisz świetne zdjęcia he he. Powiedz gdzie je robiłeś to może i mi uda się zaobserwować UFO (?!) he he - czterosilnikowe ;) (szczegóły w załączniku). :spoko:

PS:Muszę przyznać, że Neat Image jest najlepszy ze wzszystkich do usuwania ziarna... :spoko:

mr_spock 08.07.2004 16:57

to chyba jest ptak... ktoremu usunieto ziarno :)

Berion 08.07.2004 17:02

Cytat:

Napisany przez mr_spock
to chyba jest ptak... ktoremu usunieto ziarno :)

No coś ty? - autentyczne UFO... ;)
Usunąłem ziarno i pobawiłem się paroma efektami w Photoshop'ie. To ten ptak na lewo od słońca ponad chmurami.

mr_spock 08.07.2004 17:13

albo pracownik labu kichnal na negatyw...
ale jesli twoja opinia sie potwierdzi, hmmm
kto wie... moze Maciej Trojanowski z programu "Nie do wiary" sie twoja teoria zainteresuje ;)

Na prozbe telewidzow, w dzisiejszym programie przedstawimy postac Beriona.
W mlodosci wykazywal zainteresowanie archeologia... bywalo, ze wykopywal rozne rzeczy ;):P
Aby w koncu otworzyc swiatu oczy na fakt... ze o zachodzi slonca, nad stadionem lata UFO ;)

maly zart... chyba sie nei obraziles ;)

andrzejj9 08.07.2004 20:29

Cytat:

Napisany przez mr_spock
program sie nazywa Neat Image i jest darmowy :)

Właśnie ściągam, dzięki :)

Ale cholera, dwie osoby bawiły się obrazkiem, różnymi programami, a osiągnęły praktycznie identyczny efekt. Ciekawe :)

andrzejj9 08.07.2004 20:30

Cytat:

Napisany przez Berion
@andrzejj9
No, stary - robisz świetne zdjęcia he he. Powiedz gdzie je robiłeś to może i mi uda się zaobserwować UFO (?!) he he - czterosilnikowe ;) (szczegóły w załączniku). :spoko:

PS:Muszę przyznać, że Neat Image jest najlepszy ze wzszystkich do usuwania ziarna... :spoko:

No rzeczywiście trzeba przyznać, że wygląda to jak UFO :)

Na wywołanej odbitce co prawda nie ma wątpliwości, że to ptak, ale tutaj... hmm.... nie wiecie, czy gdzieś płacą (dobrze ;) ) za uchwycenie UFO na kliszy? ;)

mr_spock 08.07.2004 22:05

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
...
.... nie wiecie, czy gdzieś płacą (dobrze ;) ) za uchwycenie UFO na kliszy? ;)

http://tvn.pl/6362,1152361,nasze.html

||

andrzejj9 08.07.2004 22:20

Cytat:

Napisany przez mr_spock

:D :>

Berion 09.07.2004 13:51

Cytat:

Napisany przez mr_spock
albo pracownik labu kichnal na negatyw...
ale jesli twoja opinia sie potwierdzi, hmmm
kto wie... moze Maciej Trojanowski z programu "Nie do wiary" sie twoja teoria zainteresuje ;)

Na prozbe telewidzow, w dzisiejszym programie przedstawimy postac Beriona.
W mlodosci wykazywal zainteresowanie archeologia... bywalo, ze wykopywal rozne rzeczy ;):P
Aby w koncu otworzyc swiatu oczy na fakt... ze o zachodzi slonca, nad stadionem lata UFO ;)

maly zart... chyba sie nei obraziles ;)

Nie obrażam się za takie "pierdoły". Swoją drogą, takie i inne UFO, można zrobić praktycznie "ze wszystkiego" co nie jest dość wyraźne. Najwdzięczniejsze są do tego ptaki/"kawałki" chmur. Ciekawe jak ci niby eksperci analizują tego typu zdjęcia...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:49.