![]() |
Cytat:
albo zwyklego PCta i PhotoShopa :) Swoja droga kiedys w "Nie do wiary" byl program i glosach, ktore niby wydaja z siebie zmarli ktogram, na ktorym analizowali te dzieki to CoolEdit :) |
Cytat:
|
Cytat:
edit: PS: Fajną masz stronę... Tylko trochę dziwna (wg. mnie) klasyfikacja zdjęć ;) Staraj się nie zapisywać w jpeg'ach - będziesz tracił na jakości. |
Cytat:
|
Cytat:
Co jakiś czas zdarza mi się coś narysować/naszkicować wybieram się do kolegi i skanuję (potem obróbka na PC'cie). Już przechodzę do meritum... Dawniej zapisywałem tylko w jpeg'ach (tych oczywiście najmniej stratnych). Któregoś razu porównałem to z bitmapą i... zauważyłem, że jpeg'i jakby (nie wiem jak to nazwać) "rozsmarowywują" obraz. "Z daleka" tego nie widać, ale "pod lupą" sprawa wygląda zupełnie inaczej + drobne przekłamania w barwie. Jako alternatywę proponuję ci *.png . Może nie są tak "lekkie" jak jpeg'i ale za to bezstratne (chyba - ja różnicy nie zanotowałem). Dla przykładu: Jeden z moich "bazgrołów" w *.bmp zajmuje ~32MB, w *.png o 1/2 mniej. |
Cytat:
Zainteresuję się natomast podanym przez Ciebie rozszerzeniem. Może rzeczywiście będzie to ciekawa alternatywa. Chociaż jeśli to tylko o połowę mniej niż w BMP to ciągle może być za dużo. Ale sprawdzę, dzięki :) |
Dałem kolejne zdjęcie na onephoto. Powinno wyglądać znajomo :) :
http://onephoto.net/info.php3?id=71719 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
w koncu czym obrobiles?
czy dales ktoras z naszych wersji? :P |
Cytat:
|
Cytat:
|
za bardzo na tym Net Image tez sie nie znam,
nie wiem jak zrobic, zeby po odszumieniu nei zmniejszala sie tak bardzo wielkosc pliku... hmmm a to zdjecie jest tak miekkie, bo przefiltrowalem je dwa razy Ja jade na automatycznych ust. recznie tylko wiebieram miejsce wg ktorego ma odszumiec - ten niebieski kwadrat. Program czasami sobie z tym nie radzi |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:21. |