Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.02.2005, 11:23   #1
jeszybot
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.09.2004
jeszybot w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Question Problem z SB Digital 4.1 OEM

Witam wszyjstkich

Mam pyatnko bardzo krótkie, a dotyczy ono oczywiście karty muzycznej SB Digital 4.1 OEM. Przyznaję się bez bicia, że nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie w istniejących wiadomościach. No dobra przechodzę do rzeczy. Zakupiełem kartę muzyczną SB Digital 4.1 OEM . Sama instalacja przebiegła szybciutko i sprawnie (sterowniki ściągnąłem ze stronki SB Creative) Wszystko śmiga super poza jednym drobnym szczegółem. Mianowicie nie są odtwarzane dźwięki podczas otwierania Windowsa i podczas zamykania Windowsa. Zdaję sobie sprawę, że nie jest to aż tak niezbędne, ale lubię jak wszystko działa od początku do końca w 100%
Jeżeli macie pomysła co może być przyczyną proszę o pomoc.

Z góry wielkie dzięx

Pozdrowionka

Mariusz (jeszybot)
jeszybot jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.02.2005, 11:33   #2
*Vojtas*
USER FRIENDLY?

Data rejestracji: 15.02.2004
*Vojtas* zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Może Masz je po prostu wyłączone w systemie (obrazek). Lub nie jest ustawiony żaden dźwięk w reakcji na jakieś zdarzenie. Jest jeszcze możliwość, że w regulacji głośności masz wyciszone odtwarzanie dźwięków typu wave.

pozdr.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Problem z SB Digital 4.1 OEM-dzwieki.gif  
Stary 10.02.2005, 11:47   #3
jeszybot
Nowy na forum

Question

Cytat:
Napisany przez *Vojtas*
Może Masz je po prostu wyłączone w systemie (obrazek). Lub nie jest ustawiony żaden dźwięk w reakcji na jakieś zdarzenie. Jest jeszcze możliwość, że w regulacji głośności masz wyciszone odtwarzanie dźwięków typu wave.

pozdr.

Dzieki za answera . Jeżeli chodzi o dźwięki to nie mam wyłączonych specjalnie sam stworzyłem sobie własny profil i ustawiłem dźwięki na wejście do Windy i na zamknięcie. Nie mam też wyciszonych wav-ów. Na początku myslałem, że może to kwestia kodeków Audio bo kiedyś miałem taką historię ale wtedy też Winamp mnie nie dygał. Teraz Winamp śmiga tylko to zamknięcie i otwieranie. Nie wiem gdzie jeszcze mogę pomieszać. W każdym razie w opcjach nie mam ustawionego "brak dźwięku".

Czy może są jeszcze jakieś opcyje

Z góry dziekijem
Stary 10.02.2005, 12:12   #4
*Vojtas*
USER FRIENDLY?

Data rejestracji: 15.02.2004
*Vojtas* zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A jak próbujesz odtworzyć dźwięki wave korzystając z windows media playera (przykładowe są np. w katalogu Windows\Media) to normalnie odtwarza czy też cisza? Możesz jeszcze spróbować zmienić tą opcję (obrazek). Jeżeli masz dwa głośniki to jest jeszcze kwestia podłączenia ich do odpowiedniego wyjścia w karcie. A może ze sterownikami do karty doinstalował się jakiś program do jej obsługi, który miesza. Więcej pomysłów na razie nie mam.

Pozdr.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Problem z SB Digital 4.1 OEM-dzwiek.gif  
Stary 10.02.2005, 12:33   #5
jeszybot
Nowy na forum

Lightbulb

Cytat:
Napisany przez *Vojtas*
A jak próbujesz odtworzyć dźwięki wave korzystając z windows media playera (przykładowe są np. w katalogu Windows\Media) to normalnie odtwarza czy też cisza? Możesz jeszcze spróbować zmienić tą opcję (obrazek). Jeżeli masz dwa głośniki to jest jeszcze kwestia podłączenia ich do odpowiedniego wyjścia w karcie. A może ze sterownikami do karty doinstalował się jakiś program do jej obsługi, który miesza. Więcej pomysłów na razie nie mam.

Pozdr.

Jeżeli chodzi o tą pierwszą kwestię z Media Playerem z Windowsa to nie próbowałem i muszem sprawdzić Chociaż w momencie jak wybieram dźwięk w Panelu Sterownia --> Dźwięki to jak dam play to wszystko słychać bez problemu. No ale zobacze jeszcze w samym Media Playerze. Jeżeli chodzi o głośniki to na pewno są dobrze podłączone bo próbowałem wszystkie kombinacje i tylko na tej śmigają Natomiast mam wątpliwości co do sterowników (chociaż nie beło innych na stronce SB Creative ). Ponieważ na początku po włożeniu karty system ją rozpoznał i muzyka beła tylko, że nie wiem czy przy zamykaniu i otwieraniu beła bo zara załadowałem te nowe sterowniki . Chyba odinstaluje je i jeszcze raz powtórze procedure jeżeli oczywiście te nowe sterowniki nie zastąpiły tych z Windowsa

I zobacze co się będzie działo.

Na razie dzięx i będem miał pracowity czas

Pozdro

Jeszybot
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: