![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
X-Lite Darmowe dzwonienie
![]() Czy ktoś wie jak się używa tego programu, podobno służy on do dzwonienia na stacjonarne telefony wszystkich miast polski i telefonów komórkowych (ERA, HEYAH, SAMI SWOI...), lecz trwają one tylko 15 minut, po czym trzeba się rejestrować. Wpisywałem numer telefonu i próbowałem dzwonić 004822xxxxxxx ale wyskakuje mi komunikat ***8222;403 Forbidden***8221;
Ostatnio zmieniany przez mikas : 21.06.2005 o godz. 18:05 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
dzien sadu juz blisko
Data rejestracji: 05.11.2002
![]() |
a numer nie powinien byc 7 a nie 6 cyfrowy bo masz na zdjeciu 0048-22-?xxx xxx
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#4 | |
|
PiwoWar
Data rejestracji: 01.12.2003
![]() |
Cytat:
może jakiś link do programu byś zapodał |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Gdzie można zdobyć to 15 minut ?
lite [at] jabber.gda.pl Ciekawy blog LiTEa <-- Click | Jak utrzymać się na stronie torrentowej ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
|
|
|
|
#6 |
|
conquer all
Data rejestracji: 10.01.2005
![]() |
jaśli to na prawde działa to jakby powiedział mój kolega:to jest kurna............................................. ...
|
|
|
|
#7 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a nie trzeba sobie jakos konta doladowac
![]() bo w innych internetfonach trzeba bylo kupowac karty i ladowac konto i wtedy sie dzwonilo |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Wymiatacz
![]() |
Podobno ten sposób działa, sprzedają to na allegro, rozmawiałem z kilkoma osobami które to kupiły i powiedziały że to działa. Jedna podała mi linka. Jak wróce po pracy do domu to sprawdzę tą stronę i podam Wam linka.
|
|
|
#9 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@mikas
czekamy
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.05.2005
![]() |
znalazłem konfiguracje x-lita moze ci sie przyda, a przy okazji to o co chodzi z tym programem, mozna dzwonic za darmo
![]()
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Wymiatacz
![]() |
A więc tak jak obiecałem podaje jak to zrobić są na to dwa sposoby .
Sposób 1 Daje możliwość dzwonienia do Warszawy (022) Przy jednorazowej rejestracji do wykorzystywania 30 minut Instalujemy program i wchodzimy na stronę http://www.wipphone.com/pg_Download.aspx Wchodzimy w "sing up". Następnie klikamy pole "continue" przy napisach "I wish to Sign Up for a FREE X-PRO SoftPhone". Przechodz w celu rejestracji. Wypełniamy pola i klikamy w pola ***8222;Finish***8221; Czekamy na zweryfikowanie danych czyli tylko naszego wpisanego maila, reszte możemy zmyślić .Następnie pojawia się strona z: Congratulations! Your New wIPphone number is xxxxxxxxx To download your Free X-Pro Softphone click button below. Na samej górze widzisz swój numer internetowego telefonu zaznaczonego czerwoną czcionką. Trzeba go sobie gdzieś zapisać. Uruchamiasz program. Kalibrujesz głos i mikrofon ( musi być dokładnie skalibrowany mikrofon, bo nie będzie można rozmawiać ). Pojawia się okienko z "Login" gdzie wpisujesz swój numer telefonu internetowego który uprzednio zapisałeś i podajesz hasło ( to przy rejestracji ) i dzwonisz. Dzwonimy na przykład: 0048(kierunkowy czyli 22)(numer odbiorcy telefonu) np. 0048221234567. Jak się nam skończy 30 darmowych minut wchodzimy na stronę https://www.wipphone.com/pg_Download.aspx i powtarzamy wszystkie czynności rejestracyjne , powinieneś zmieniać użytkowników imiona i nazwiska Jeśli masz problem z ponowną rejestracją lub z uzyskaniem kolejnych 30 minut to: Musisz wykasować dane w rejestrze: Klikasz na Start / Uruchom wpisujesz REGEDIT naciskasz "Enter" wchodzisz w rejestr: [HKEY_USERSS-1-5-21-515967899-299502267-839522115-1003SoftwareWorldWideTelcoWWTelcoPhone] ,jeśli takiego czegoś nie znalazłeś to wybierasz Edycja / Znajdź i wpisz TelcoPhone wtedy powinien wyszukać automatycznie, kasujesz wszystko co będzie pod tą nazwą. Można także skorzystać z programu do czyszczenia rejestru np. RegClanner itp. Najlepiej jest jeszcze wyłączyć firewalla ponieważ program czasami źle działa na włączonym. Sposób 2 Służy do dzwonienia na stacjonarne telefony wszystkich miast Polski i telefonów komórkowych (Era, Heyah, Sami swoi...), lecz trwają one tylko 15 minut, po czy znów trzeba się rejestrować Co 6 godzin i po wyczyszczeniu plików cookies rejestrujesz swoje 15 minut i 5 darmowych sms-ów. Każda rejestracja wymaga innego konta E-mail, chyba, Że masz zmienne IP LUB używasz serwerów proxy ,to możesz zakładać tyle kont, aż do upadłego. Przy rejestracji zostały zablokowane oklepane już serwery typu Interia, WP, Onet, O2 dlatego zakładając konto e-mail potrzebne do rejestracji wybierz coś innego. W tym może Ci pomódz zbiór serwisów oferujących darmowe konta e-mail: http://www.3bees.2b.pl/email.htm Aby zarejestrować się proszę kliknąć na https://www.voipfone.co.uk/index.php?action=Signup Proszę podać przy rejestracji prawdziwy E-mail. Na E-mail przyjdzie kod aktywacyjny, który będzie potrzebny do skonfigurowania programu dzwoniącego X-LITE.
|
|
|
#12 |
|
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
lite [at] jabber.gda.pl Ciekawy blog LiTEa <-- Click | Jak utrzymać się na stronie torrentowej ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.05.2005
![]() |
Mam pytanie czy trzeba kupować jakieś dodatkowe karty czy coś tam jeszcze żeby kozystać z VoIP. Czy wystarczy mi mikrofon i zainstalowany Xlite żeby wykonywać połczenia
I nic więcej. JAkie s wymagania żeby korzystać z tej usługi??
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
***8226; Processor: Pentium II 300 (or equivalent) ***8226; Memory: 128 MB RAM ***8226; Operating System: Windows 98SE, ME, 2000, or XP or Apple Mac i jeszcze mikrofon i np. słuchawki
|
|
![]() |
|
|