![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
X-Lite Darmowe dzwonienie
![]() Czy ktoś wie jak się używa tego programu, podobno służy on do dzwonienia na stacjonarne telefony wszystkich miast polski i telefonów komórkowych (ERA, HEYAH, SAMI SWOI...), lecz trwają one tylko 15 minut, po czym trzeba się rejestrować. Wpisywałem numer telefonu i próbowałem dzwonić 004822xxxxxxx ale wyskakuje mi komunikat ***8222;403 Forbidden***8221;
Ostatnio zmieniany przez mikas : 21.06.2005 o godz. 18:05 |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
dzien sadu juz blisko
Data rejestracji: 05.11.2002
![]() |
a numer nie powinien byc 7 a nie 6 cyfrowy bo masz na zdjeciu 0048-22-?xxx xxx
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#4 |
|
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
Gdzie można zdobyć to 15 minut ?
lite [at] jabber.gda.pl Ciekawy blog LiTEa <-- Click | Jak utrzymać się na stronie torrentowej ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
|
|
|
|
#5 |
|
conquer all
Data rejestracji: 10.01.2005
![]() |
jaśli to na prawde działa to jakby powiedział mój kolega:to jest kurna............................................. ...
|
|
|
|
#6 | |
|
PiwoWar
Data rejestracji: 01.12.2003
![]() |
Cytat:
może jakiś link do programu byś zapodał |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a nie trzeba sobie jakos konta doladowac
![]() bo w innych internetfonach trzeba bylo kupowac karty i ladowac konto i wtedy sie dzwonilo |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Wymiatacz
![]() |
Podobno ten sposób działa, sprzedają to na allegro, rozmawiałem z kilkoma osobami które to kupiły i powiedziały że to działa. Jedna podała mi linka. Jak wróce po pracy do domu to sprawdzę tą stronę i podam Wam linka.
|
|
|
#9 |
|
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@mikas
czekamy
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.05.2005
![]() |
znalazłem konfiguracje x-lita moze ci sie przyda, a przy okazji to o co chodzi z tym programem, mozna dzwonic za darmo
![]()
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Wymiatacz
![]() |
A więc tak jak obiecałem podaje jak to zrobić są na to dwa sposoby .
Sposób 1 Daje możliwość dzwonienia do Warszawy (022) Przy jednorazowej rejestracji do wykorzystywania 30 minut Instalujemy program i wchodzimy na stronę http://www.wipphone.com/pg_Download.aspx Wchodzimy w "sing up". Następnie klikamy pole "continue" przy napisach "I wish to Sign Up for a FREE X-PRO SoftPhone". Przechodz w celu rejestracji. Wypełniamy pola i klikamy w pola ***8222;Finish***8221; Czekamy na zweryfikowanie danych czyli tylko naszego wpisanego maila, reszte możemy zmyślić .Następnie pojawia się strona z: Congratulations! Your New wIPphone number is xxxxxxxxx To download your Free X-Pro Softphone click button below. Na samej górze widzisz swój numer internetowego telefonu zaznaczonego czerwoną czcionką. Trzeba go sobie gdzieś zapisać. Uruchamiasz program. Kalibrujesz głos i mikrofon ( musi być dokładnie skalibrowany mikrofon, bo nie będzie można rozmawiać ). Pojawia się okienko z "Login" gdzie wpisujesz swój numer telefonu internetowego który uprzednio zapisałeś i podajesz hasło ( to przy rejestracji ) i dzwonisz. Dzwonimy na przykład: 0048(kierunkowy czyli 22)(numer odbiorcy telefonu) np. 0048221234567. Jak się nam skończy 30 darmowych minut wchodzimy na stronę https://www.wipphone.com/pg_Download.aspx i powtarzamy wszystkie czynności rejestracyjne , powinieneś zmieniać użytkowników imiona i nazwiska Jeśli masz problem z ponowną rejestracją lub z uzyskaniem kolejnych 30 minut to: Musisz wykasować dane w rejestrze: Klikasz na Start / Uruchom wpisujesz REGEDIT naciskasz "Enter" wchodzisz w rejestr: [HKEY_USERSS-1-5-21-515967899-299502267-839522115-1003SoftwareWorldWideTelcoWWTelcoPhone] ,jeśli takiego czegoś nie znalazłeś to wybierasz Edycja / Znajdź i wpisz TelcoPhone wtedy powinien wyszukać automatycznie, kasujesz wszystko co będzie pod tą nazwą. Można także skorzystać z programu do czyszczenia rejestru np. RegClanner itp. Najlepiej jest jeszcze wyłączyć firewalla ponieważ program czasami źle działa na włączonym. Sposób 2 Służy do dzwonienia na stacjonarne telefony wszystkich miast Polski i telefonów komórkowych (Era, Heyah, Sami swoi...), lecz trwają one tylko 15 minut, po czy znów trzeba się rejestrować Co 6 godzin i po wyczyszczeniu plików cookies rejestrujesz swoje 15 minut i 5 darmowych sms-ów. Każda rejestracja wymaga innego konta E-mail, chyba, Że masz zmienne IP LUB używasz serwerów proxy ,to możesz zakładać tyle kont, aż do upadłego. Przy rejestracji zostały zablokowane oklepane już serwery typu Interia, WP, Onet, O2 dlatego zakładając konto e-mail potrzebne do rejestracji wybierz coś innego. W tym może Ci pomódz zbiór serwisów oferujących darmowe konta e-mail: http://www.3bees.2b.pl/email.htm Aby zarejestrować się proszę kliknąć na https://www.voipfone.co.uk/index.php?action=Signup Proszę podać przy rejestracji prawdziwy E-mail. Na E-mail przyjdzie kod aktywacyjny, który będzie potrzebny do skonfigurowania programu dzwoniącego X-LITE.
|
|
|
#12 |
|
Cichy mod
Data rejestracji: 16.03.2003
![]() ![]() |
lite [at] jabber.gda.pl Ciekawy blog LiTEa <-- Click | Jak utrzymać się na stronie torrentowej ![]() Jak używac google ? | Lite-on 52327S | BenQ DW1640@EW164B Zanim zadasz pytanie - przeczytaj! [v1.0] | Jak odwiesic CD w Nero? Typ folderow w XP, rejestr | Konto w XP do gier TIMEOUT w autostart | O-T-W-I-E-R-A-M-Y |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
Mam pytanie czy trzeba kupować jakieś dodatkowe karty czy coś tam jeszcze żeby kozystać z VoIP. Czy wystarczy mi mikrofon i zainstalowany Xlite żeby wykonywać połczenia
I nic więcej. JAkie s wymagania żeby korzystać z tej usługi??
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
***8226; Processor: Pentium II 300 (or equivalent) ***8226; Memory: 128 MB RAM ***8226; Operating System: Windows 98SE, ME, 2000, or XP or Apple Mac i jeszcze mikrofon i np. słuchawki
|
|
|
|
#15 |
|
Stały bywalec ;)
![]() |
widze, ze Mikas jesteś w tym obeznany. Bym cię prosił o jeszcze jedn rzecz. Wiesz gdzie może można ściganać oprogramowanie Swyx. Jest centralka telefoniczna na kompa. Szukałem na kompa, ale nie znalazłem jak ktoś wie gdzie moge zassać se tego softa to prosze o link.
|
|
|
|
![]() |
|
|