Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.06.2005, 20:23   #1
mikas
Wymiatacz

Data rejestracji: 29.03.2004
mikas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
X-Lite Darmowe dzwonienie

Czy ktoś wie jak się używa tego programu, podobno służy on do dzwonienia na stacjonarne telefony wszystkich miast polski i telefonów komórkowych (ERA, HEYAH, SAMI SWOI...), lecz trwają one tylko 15 minut, po czym trzeba się rejestrować.
Wpisywałem numer telefonu i próbowałem dzwonić 004822xxxxxxx ale wyskakuje mi komunikat ***8222;403 Forbidden***8221;

Ostatnio zmieniany przez mikas : 21.06.2005 o godz. 18:05
mikas jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.06.2005, 21:35   #2
siwy_mw
dzien sadu juz blisko

Data rejestracji: 05.11.2002
siwy_mw zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a numer nie powinien byc 7 a nie 6 cyfrowy bo masz na zdjeciu 0048-22-?xxx xxx
Stary 20.06.2005, 21:43   #3
mikas
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez siwy_mw
a numer nie powinien byc 7 a nie 6 cyfrowy bo masz na zdjeciu 0048-22-?xxx xxx
Ja tylko tak napisałem, wiem, że 7 cyfrowy. Ale nie wiem czy musze mieć jakieś porty odblokowane do tego programu czy w inny sposób wykręcać numer bez zer lub jeszcze inaczej.
Stary 20.06.2005, 22:45   #4
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Gdzie można zdobyć to 15 minut ?
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.06.2005, 09:50   #5
kontestator
conquer all

Data rejestracji: 10.01.2005
kontestator zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jaśli to na prawde działa to jakby powiedział mój kolega:to jest kurna............................................. ...
Stary 21.06.2005, 09:55   #6
Igloo
PiwoWar

Data rejestracji: 01.12.2003
Igloo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez mikas
Ja tylko tak napisałem, wiem, że 7 cyfrowy. Ale nie wiem czy musze mieć jakieś porty odblokowane do tego programu czy w inny sposób wykręcać numer bez zer lub jeszcze inaczej.
może zamiast 00 daj +
może jakiś link do programu byś zapodał
Igloo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.06.2005, 09:57   #7
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
a nie trzeba sobie jakos konta doladowac

bo w innych internetfonach trzeba bylo kupowac karty i ladowac konto i wtedy sie dzwonilo
Stary 21.06.2005, 10:14   #8
mikas
Wymiatacz

Podobno ten sposób działa, sprzedają to na allegro, rozmawiałem z kilkoma osobami które to kupiły i powiedziały że to działa. Jedna podała mi linka. Jak wróce po pracy do domu to sprawdzę tą stronę i podam Wam linka.
Stary 21.06.2005, 10:54   #9
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
@mikas
czekamy
Stary 21.06.2005, 17:26   #10
kubislaw
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 07.05.2005
kubislaw w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
znalazłem konfiguracje x-lita moze ci sie przyda, a przy okazji to o co chodzi z tym programem, mozna dzwonic za darmo
kubislaw jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.06.2005, 17:40   #11
mikas
Wymiatacz

A więc tak jak obiecałem podaje jak to zrobić są na to dwa sposoby .

Sposób 1
Daje możliwość dzwonienia do Warszawy (022) Przy jednorazowej rejestracji do wykorzystywania 30 minut
Instalujemy program i wchodzimy na stronę http://www.wipphone.com/pg_Download.aspx Wchodzimy w "sing up". Następnie klikamy pole "continue" przy napisach "I wish to Sign Up for a FREE X-PRO SoftPhone". Przechodz w celu rejestracji.
Wypełniamy pola i klikamy w pola ***8222;Finish***8221;
Czekamy na zweryfikowanie danych czyli tylko naszego wpisanego maila, reszte możemy zmyślić .Następnie pojawia się strona z:

Congratulations!
Your New wIPphone number is xxxxxxxxx
To download your Free X-Pro Softphone click button below.

Na samej górze widzisz swój numer internetowego telefonu zaznaczonego czerwoną czcionką. Trzeba go sobie gdzieś zapisać. Uruchamiasz program. Kalibrujesz głos i mikrofon ( musi być dokładnie skalibrowany mikrofon, bo nie będzie można rozmawiać ). Pojawia się okienko z "Login" gdzie wpisujesz swój numer telefonu internetowego który uprzednio zapisałeś i podajesz hasło ( to przy rejestracji ) i dzwonisz.

Dzwonimy na przykład:
0048(kierunkowy czyli 22)(numer odbiorcy telefonu) np. 0048221234567.

Jak się nam skończy 30 darmowych minut wchodzimy na stronę https://www.wipphone.com/pg_Download.aspx i powtarzamy wszystkie czynności rejestracyjne , powinieneś zmieniać użytkowników imiona i nazwiska

Jeśli masz problem z ponowną rejestracją lub z uzyskaniem kolejnych 30 minut to:
Musisz wykasować dane w rejestrze:

Klikasz na Start / Uruchom wpisujesz REGEDIT naciskasz "Enter" wchodzisz w rejestr:

[HKEY_USERSS-1-5-21-515967899-299502267-839522115-1003SoftwareWorldWideTelcoWWTelcoPhone] ,jeśli takiego czegoś nie znalazłeś to wybierasz Edycja / Znajdź i wpisz TelcoPhone wtedy powinien wyszukać automatycznie, kasujesz wszystko co będzie pod tą nazwą. Można także skorzystać z programu do czyszczenia rejestru np. RegClanner itp.

Najlepiej jest jeszcze wyłączyć firewalla ponieważ program czasami źle działa na włączonym.

Sposób 2

Służy do dzwonienia na stacjonarne telefony wszystkich miast Polski i telefonów komórkowych (Era, Heyah, Sami swoi...), lecz trwają one tylko 15 minut, po czy znów trzeba się rejestrować

Co 6 godzin i po wyczyszczeniu plików cookies rejestrujesz swoje 15 minut i 5 darmowych sms-ów. Każda rejestracja wymaga innego konta E-mail, chyba, Że masz zmienne IP LUB używasz serwerów proxy ,to możesz zakładać tyle kont, aż do upadłego. Przy rejestracji zostały zablokowane oklepane już serwery typu Interia, WP, Onet, O2 dlatego zakładając konto e-mail potrzebne do rejestracji wybierz coś innego. W tym może Ci pomódz zbiór serwisów oferujących darmowe konta e-mail: http://www.3bees.2b.pl/email.htm

Aby zarejestrować się proszę kliknąć na https://www.voipfone.co.uk/index.php?action=Signup
Proszę podać przy rejestracji prawdziwy E-mail. Na E-mail przyjdzie kod aktywacyjny, który będzie potrzebny do skonfigurowania programu dzwoniącego X-LITE.
Stary 21.06.2005, 17:55   #12
Piterniel
Cichy mod

Data rejestracji: 16.03.2003
Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Piterniel jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
http://www.xplink.pl/index.php?showtopic=15
Jedno tutaj opisywałem
Piterniel jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.06.2005, 21:34   #13
kubislaw
Stały bywalec ;)

Mam pytanie czy trzeba kupować jakieś dodatkowe karty czy coś tam jeszcze żeby kozystać z VoIP. Czy wystarczy mi mikrofon i zainstalowany Xlite żeby wykonywać połczenia I nic więcej. JAkie s wymagania żeby korzystać z tej usługi??
Stary 21.06.2005, 21:48   #14
mikas
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez kubislaw
Mam pytanie czy trzeba kupować jakieś dodatkowe karty czy coś tam jeszcze żeby kozystać z VoIP. Czy wystarczy mi mikrofon i zainstalowany Xlite żeby wykonywać połczenia I nic więcej. JAkie s wymagania żeby korzystać z tej usługi??
Wystarczy Ci komputer:
***8226; Processor: Pentium II 300 (or equivalent)
***8226; Memory: 128 MB RAM
***8226; Operating System: Windows 98SE, ME, 2000, or XP or Apple Mac

i jeszcze mikrofon i np. słuchawki
Stary 21.06.2005, 22:07   #15
kubislaw
Stały bywalec ;)

widze, ze Mikas jesteś w tym obeznany. Bym cię prosił o jeszcze jedn rzecz. Wiesz gdzie może można ściganać oprogramowanie Swyx. Jest centralka telefoniczna na kompa. Szukałem na kompa, ale nie znalazłem jak ktoś wie gdzie moge zassać se tego softa to prosze o link.
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: