Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.02.2006, 09:44   #46
Lukash
Wymiatacz

Data rejestracji: 27.07.2004
Lukash zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez demek
a kolejna sprawa jest taka, ze za darmo go tak nie potraktowal ale tv oczywiscie przedstawila to tak aby bylo na trenera

a jak mieli przedstawic ze winna reportera..tak juz jest ze zawsze broni sie swojego

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.02.2006, 13:47   #47
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Witam !
Cytat:
Napisany przez demek
ogladal ktos dzis biegi?
niezla tragedia
ale widac tutaj bylo jak ambitna jest justyna mimo, ze ledwo co szla nie chciala sie poddac az wkoncu zemdlala
no ale poczekajmy az cos wiecej nam powiedza
Niestety oglądałem (wczoraj), bieg Justyny. Nawet specjalnie jak mi się przypomniało, że Ona biegnie, to przełozyłem jedną sprawę, aby zostać przed południem w domu i pooglądać - później trochę żałowałem ...

Na pewno dla niej to była tragedia - jednak z tego co piszą, chyba sama popełniła błąd: http://turyn2006.interia.pl/info/infid/719348
Cóż trema, presja wyniku - tylko, że Ona tam nie jest sama - ktoś znów czegoś nie dopilnował. Ogólnie to mi jej jednak jest żal ...
Natomiast inna kwestia to organizacja pomocy medycznej itd. - wygląda to fatalnie. Wiadomo to wielka impreza - ale bezpieczeństwo pownno się liczyć na pierwszym miejscu !

Niestety występy naszych olimpijczyków w ostatnich dniach są albo pechowe - jak wczoraj Justyny - albo bardzo słabe - np. występy Polaków w snowboardzie - cross mężczyzn. Wypadli kiepsko, nawet komentator w TV - co rzadko się zdarza - było burzony ich fatalną postawą - przede wszystkim kreowaniem ich na nadzieje - co prawda to dośc loteryjna dyscyplina - ale jakby poddali się bez walki.

W skeletonie kobiet, Monika Wołowiec jest 15 - choć jak słyszy się, że sama się przygotowywała, a na miejscu nie ma nawet trenera, nikogo do pomocy itd. - to jak ma ona rywalizować z zawodnikami, przy których pracują sztaby ludzi - filmują przejazdy, analizują itd.

Cóż nasze nadzieję, jakby z kolejnymi dniami topnieją ... Ale Olimpiada jeszcze trwa i szanse zawsze są - ciekaw jestem jak dziś i jutro zaprezentują się Małysz i spółka

Pozdrawiam
ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.02.2006, 23:47   #48
Lukash
Wymiatacz

Cytat:
Napisany przez ro29

Cóż nasze nadzieję, jakby z kolejnymi dniami topnieją ... Ale Olimpiada jeszcze trwa i szanse zawsze są - ciekaw jestem jak dziś i jutro zaprezentują się Małysz i spółka

moim zdaniem ktore podtrzymuje juz od poczatku olimpiady to przywieziemy zero medali, Małysz jak bedzie w pierwszej 10 to bedzie sukces takie jest moje zdanie..zobaczymy czy sie sprawdzi do konca olimpiady...
Stary 18.02.2006, 00:12   #49
ro29
Guru

Witam !
Cytat:
Napisany przez Lukash
moim zdaniem ktore podtrzymuje juz od poczatku olimpiady to przywieziemy zero medali, Małysz jak bedzie w pierwszej 10 to bedzie sukces takie jest moje zdanie..zobaczymy czy sie sprawdzi do konca olimpiady...
Obyś nie miał racji kolego ...
Choć patrząc realistycznie masz na to dość znaczne szanse.
Cóż - chyba brak nam dużo - pieniędzy, organizacji, a także czasem motywacji i woli walki. Oczywiście nie zawsze ...

W konkursie skoków zobaczy jutro tylko trzech Polaków. Jednak patrząc na wyniki eliminacji - na za dużo liczyć nie możemy chyba. Oczywiście eliminacje to nie konkurs - wszystko się może zdarzyć. Najbardziej boję się jednak zawirowań pogody - bo może znowu naszym nie powieje, a konkurentom jak najbardziej
Nie wiem - okaże się to jutro - ale mam takie dziwne wrażenie, że nasi skoczkowie jakby po występie na średniej skoczni uznali, że plan już wypełnili - poszło im tam bądź co bądź nieźle - i boję się, że gdzieś w psychice mają już wpisane, że jakby co to już swoje zrobili - no może po za Adamem Małyszem - który zapowiada walkę o medal.
Obym się jednak mylił

A pomijając występy Polaków - oglądałem dziś finały snowboardu - cross kobiet - chyba pierwszy raz w życiu - i naprawdę fajne to było - ciekawsze np. od tych wszystkich zjazdów, gigantów itd. - a emocje - największe były w finale - jadąca na pierwszym miejscu - chyba amerykanka - cieszyła się już ze złota, a tutaj nagłe upadek i zanim się podniosła, dogoniła ją szwajcarka
Choć jeśli mam być szczery reguły i duży udział sedziów trochę psują zabawę - niby wiadomo kto wjechał na metę pierwszy, ale za chwile okazać się może ze z czwórki trójka została zdyskwalifikowana.
Cóż taka dyscyplina - ale mimo tego mi sie spodobała
Szkoda tylko, że wczoraj nasi reprezentancji "dali z siebie wszystko, ale jakoś im nie wyszło" ...

Pozdrawiam
ro29

Ostatnio zmieniany przez ro29 : 18.02.2006 o godz. 00:51
Stary 18.02.2006, 00:38   #50
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Moją uwagę dzisiaj zwróciła.. sam nie wiem, jak to nazwać, ale no wręcz ośmieszenie się amerykańskiej snowboardzistki (nie pamiętam nazwy konkurencji, ale chyba snowcros - 4 zawodniczki zjeżdżające na raz po trasie z wyskokami). W finale, gdzie walczono o medale, zrobiło się zamieszanie na torze, dwie zawodniczki się wywróciły a amerykanka wybiła się na prowadzenie. Uzyskała naprawdę bardzo dużą przewagę i już pewnie zmierzała do mety. I wygrałaby.. ale nagle się przewróciła i została wyprzedzona. Ok, w chwili stresu można popełnić błąd, ale na powtórce zobaczyłem, co było jego przyczyną. Otóż na przedostatnim wyskoku ona po prostu postanowiła zrobić figurę w powietrzu.. Po co? Nie wiem, ale to dla mnie taka pycha amerykanów.. my jesteśmy najlepsi, my możemy się popisać itp.. Nie uważam, że mimo to zasłużyła na to, co ją spotkało, ale ta chęć popisania się (czy sam nie wiem czego..) trochę mnie zniesmaczyła..

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.02.2006, 00:43   #51
Prezesik
Człekokształtny

Data rejestracji: 27.12.2004
Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Lukash
chyba jestem czlowiekiem malej wiary, bo tez tak mysle. Malysz jest raczej bez szans na medal, a siodme miejsce we wczesniejszym konkursie to dla mnie i tak bylo mile zaskoczenie...
nie zmienia to faktu, ze bede dopingowac Polakow.
mam jedno zyczenie: obysmy sie pomylili i zeby nasi reprezentanci przywiezli z Turynu jakis krazek!!!
Stary 18.02.2006, 00:56   #52
ro29
Guru

Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Moją uwagę dzisiaj zwróciła.. sam nie wiem, jak to nazwać, ale no wręcz ośmieszenie się amerykańskiej snowboardzistki (nie pamiętam nazwy konkurencji, ale chyba snowcros - 4 zawodniczki zjeżdżające na raz po trasie z wyskokami). W finale, gdzie walczono o medale, zrobiło się zamieszanie na torze, dwie zawodniczki się wywróciły a amerykanka wybiła się na prowadzenie. Uzyskała naprawdę bardzo dużą przewagę i już pewnie zmierzała do mety. I wygrałaby.. ale nagle się przewróciła i została wyprzedzona. Ok, w chwili stresu można popełnić błąd, ale na powtórce zobaczyłem, co było jego przyczyną. Otóż na przedostatnim wyskoku ona po prostu postanowiła zrobić figurę w powietrzu.. Po co? Nie wiem, ale to dla mnie taka pycha amerykanów.. my jesteśmy najlepsi, my możemy się popisać itp.. Nie uważam, że mimo to zasłużyła na to, co ją spotkało, ale ta chęć popisania się (czy sam nie wiem czego..) trochę mnie zniesmaczyła..
Fajnie się złożyło - oglądaliśmy to samo i jeszcze postanowiliśmy napisać o tym w tym samym czasie (patrz mój poprzedni post)
I masz rację - że była to może i pycha zawodniczki - aczkolwiek podejrzewam, że inne też może na jej miejscu chciały by się popisać - jak to czasem kolarze podnoszą ręce na mecie, a w tym momencie ktoś ich wyprzedza.
A ciekaw jestem czy nic poważnego nie stało się z jedną z tych Kanadyjek, która wypadła z trasy (jeśli dobrze pamiętam, było to też w finale) - tylko przez moment pokazali, jak się nią zajmują lekarze...

ro29

Stary 18.02.2006, 01:09   #53
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
Fajnie się złożyło - oglądaliśmy to samo i jeszcze postanowiliśmy napisać o tym w tym samym czasie (patrz mój poprzedni post)
I masz rację - że była to może i pycha zawodniczki - aczkolwiek podejrzewam, że inne też może na jej miejscu chciały by się popisać - jak to czasem kolarze podnoszą ręce na mecie, a w tym momencie ktoś ich wyprzedza.
A ciekaw jestem czy nic poważnego nie stało się z jedną z tych Kanadyjek, która wypadła z trasy (jeśli dobrze pamiętam, było to też w finale) - tylko przez moment pokazali, jak się nią zajmują lekarze...

ro29
Niby tak, ale wiesz.. radość ze zwycięstwa to jedno, a takie.. pokazywanie, że ma się dużą przewagę i można jeszcze trochę powygłupiać to drugie.. Ale generalnie nie chcę tego oceniać, bo to decyzja zawodniczki, a ja jednak patrzę przez pewien pryzmat doświadczeń z amerykanami i ich opinii na temat siebie i swojego kraju.

Co do Kanadyjki to nie wiem, nie widziałem żadnych powtórek, tylko we właściwej jeździe jak wypadła z trasy. Tam nie wyglądało to specjalnie groźnie, ale różnie to bywa. Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku.

Stary 18.02.2006, 11:59   #54
Prezesik
Człekokształtny

Data rejestracji: 27.12.2004
Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>Prezesik jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Leć Adaś!!!

Tak siedzę i myślę, że dzisiaj skaczą nasi reprezentanci na Igrzyskach.

Chciałem wysondowac, jakie maja szanse wg Was.

Wpisujcie swoje typy.

Moje sa nastepujace:

A. Malysz - miejsca od 10 do 15 (miejsce w pierwszej 10 bedzie sukcesem);
K. Stoch - od 15 - 20 (<- przy odrobinie szczescia);
R. Mateja - poza 30 (ewentualnie 25-30).
Stary 18.02.2006, 12:33   #55
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Mamy już temat o olimpiadzie więc, żeby nie robić bałaganu łączę go z nim.

Stary 18.02.2006, 18:06   #56
ro29
Guru

Cytat:
Napisany przez Prezesik
Tak siedzę i myślę, że dzisiaj skaczą nasi reprezentanci na Igrzyskach.

Chciałem wysondowac, jakie maja szanse wg Was.

Wpisujcie swoje typy.

Moje sa nastepujace:

A. Malysz - miejsca od 10 do 15 (miejsce w pierwszej 10 bedzie sukcesem);
K. Stoch - od 15 - 20 (<- przy odrobinie szczescia);
R. Mateja - poza 30 (ewentualnie 25-30).
Witam !
Moje typy na dziś:

OPTYMISTYCZNE:
Małysz - złoty medal - ew. srebro lub brąz
Stoch - w pierwszej piętnastce
Mateja - miejsca 20-25

REALNIE:
Małysz - pierwsze ósemka
Stoch - pierwsza dwudziestka
Mateja - pierwsza trzydziestka

PESYMISTYCZNIE:
Małysz - niżej niż 15 miejsce
Stoch - pierwsza trzydziestka
Mateja - około 45 miejsca

No i zobaczymy ...

Stary 18.02.2006, 18:48   #57
Lukash
Wymiatacz

no to chyba pesymistyczne wariant po pierwszej serii

małysz - 10
stoch - 30
mateja - 38
Stary 18.02.2006, 18:56   #58
**mondeo**
*Dziadziuś*

Data rejestracji: 27.10.2005
**mondeo** zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
Witam !
Moje typy na dziś:

OPTYMISTYCZNE:
Małysz - złoty medal - ew. srebro lub brąz
Stoch - w pierwszej piętnastce
Mateja - miejsca 20-25

REALNIE:
Małysz - pierwsze ósemka
Stoch - pierwsza dwudziestka
Mateja - pierwsza trzydziestka

PESYMISTYCZNIE:
Małysz - niżej niż 15 miejsce
Stoch - pierwsza trzydziestka
Mateja - około 45 miejsca

No i zobaczymy ...
narazie nie najlepiej
zobaczymy co w drugiej pokarze Stoch i Małysz
Stary 18.02.2006, 19:46   #59
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Polacy kiepsko, nawet bardzo, ale austriacy pięknie... A ostatni skok Morgersterna poezja..

Przy okazji - komentator oczywiście zapomniał o tym wspomnieć (czasami mam wrażenie, że mówi on o wszystkim oprócz o tym, co się na skoczni dzieje..), ale Morgerstern wygrał nad Koflerem o.. 0,1 punkta

Stary 18.02.2006, 19:49   #60
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
malysz 14
stoch 26

ale rekordu skoczni malysza nie pobili walka wspaniala i roznica 0,1 pkt
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: