Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.04.2003, 14:58   #16
mapsajm
odeszły MAJSTER

Data rejestracji: 24.02.2002
mapsajm niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
para napisa***322;(a)
[...] W końcu w życiu też spotyka się różnych ludzi, których niestety trzeba znosić np. swojego szefa w pracy.

Pozdrawiam
przypomnę ci tylko, że my tu nie tworzymy rzeczywistości - my jesteśmy częścią wirtualnego świata, który ma tyle do rzeczywistości, co krowa do absurdalnej mosiężnej pokrywki. kiedyś to wszystko wyglądało troszkę inaczej. forum kierowała grupka zapaleńców - zapaleńców, którzy chcieli coś zrobić, czy osiągnąć. wtedy wyglądało to troszkę inaczej, ale może taka jest cena popularności... najbardziej mnie bawią te pseudoemocjonalne wypowiedzi - "szkoda, żal mi, nieee..." Yahol był osobowością na tym forum - elitą (nie tylko intelektualną) i odszedł niezauważony - to jest właśnie smutne, bo obrazuje, że ludzie nawet w tworzonym przez siebie świecie nie są w stanie wyjść poza własną osobę i mówią z perspektywy szarego, nie wysuwającego się z szeregu miedzianego żołnierzyka.
mapsajm jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.04.2003, 15:10   #17
para
Guru

Data rejestracji: 18.11.2002
para niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
mapsajm napisa***322;(a)
przypomnę ci tylko, że my tu nie tworzymy rzeczywistości - my jesteśmy częścią wirtualnego świata, który ma tyle do rzeczywistości, co krowa do absurdalnej mosiężnej pokrywki.
najbardziej mnie bawią te pseudoemocjonalne wypowiedzi - "szkoda, żal mi, nieee..." Yahol był osobowością na tym forum - elitą (nie tylko intelektualną) i odszedł niezauważony - to jest właśnie smutne, bo obrazuje, że ludzie nawet w tworzonym przez siebie świecie nie są w stanie wyjść poza własną osobę i mówią z perspektywy szarego, nie wysuwającego się z szeregu miedzianego żołnierzyka.
Nie rozumiem twojej wypowiedzi.
Przecież wypowiedzi, które czytamy są rzeczywiste.
A komputer czy internet są tylko technicznymi gadżetami, które nam to umożliwiają i używanie pojęcia "jesteśmy częścią wirtualnego świata" jest dla mnie problematyczne.
A wypowiedzi i zachowania pseudoemocjonalne są wszędzie zobacz np. ile osób idzie na pogrzeb zabitego taksówkarza. Nikt go prawie nie zna, a na tej smutnej uroczystości są setki ludzi i często pokazują to we wszystkich dziennikach.
Tacy po prostu jesteśmy, tacy są polacy, na ulicy, w szkole, pracy i na forum. Więc niepotrzebny jest chyba Twój smutek, bo gdybyś przeanalizował więcej takich sytuacji to chyba zasmuciłbyś się na śmierć.
para jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2003, 15:19   #18
mapsajm
odeszły MAJSTER

Cytat:
para napisa***322;(a)
[...]
Tacy po prostu jesteśmy, tacy są polacy, na ulicy, w szkole, pracy i na forum. Więc niepotrzebny jest chyba Twój smutek, bo gdybyś przeanalizował więcej takich sytuacji to chyba zasmuciłbyś się na śmierć.
dziękuję. dzięki tobie stałem się... lepszy.
Stary 17.04.2003, 15:29   #19
cana
Łaskobójca

Data rejestracji: 24.04.2001
cana zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
fakt faktem, bylem zdziwiony że nic nowego z Yaholem w popisie się nie pojawilo ale nie skojarzylem tego z tym sławetnym postem od razu / charakteryniak jeden, zrobił jednak to co obiecywał /

pozdro
cana jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2003, 18:41   #20
esem
OldBoy

Data rejestracji: 18.05.2002
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Dragal też dawno już się nie odezwał... 8)
Stary 17.04.2003, 19:21   #21
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
yahol obrazil sie personalnie na mnie - mial mnie dosc bo jak to ladnie ujal - jestem szczeniakeim, gnojkiem i czymstam jeszcze...

maps - przeciez wiedziales o co mu poszlo - trzeba bylo odrazu powiedziec wszystkim... nie bylo by tych placzow i lamentow

mozecie mi podziekowac wszyscy razem
Stary 17.04.2003, 21:09   #22
Patrix
Pingwin specjalista.

Data rejestracji: 22.06.2002
Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Patrix ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
qrde jakieś czas mnie nie było, a tu tyle sie działo ...
szkoda Yahola ...
Stary 17.04.2003, 21:38   #23
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Pomimo swoich nicków i avatarów jestesmy w większości dla siebie bezimiennymi postaciami w wirtualnym świecie, gdzie każdy może powiedzieć co myśli i powiedzieć to w dowolnej formie oraniczonej jednak pewnymi zasadami. Większość z nas próbuje pokazać swoje lepsze oblicze, czasami te złe - czy my takimi jesteśmy, czy my tylko tu takimi jesteśmy? - nie wiadomo. Czy chcąc coś powiedzieć na forum głeboko się zastanawiamy się nad tym co powiedział poprzednik, czy tylko dążymy do wypowiadania swoich jedynie słusznych i poważnych opinii.
Szkoda Yahola - ale jest to strata tylko dla tego forum, dla niego być może nie stanowi to już żadnego problemu - tak to jest jak się nie szanuje starych bywalców i kolegów kładąc jako kartę przetargową swoje jedynie słuszne opinię.

Ostatnio zmieniany przez paput2000 : 18.04.2003 o godz. 09:27
paput2000 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 17.04.2003, 22:04   #24
grzeniu
XV1100
Zlotowicz

Data rejestracji: 19.02.2002
grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>grzeniu ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Chmm...coz moge powiedziec co jeszcze nie zostalo powiedziane? Ja chyba rozumiem Yahola i powody dla ktorych odszedl, sprawdzalem i konta Majordomus tez nie ma w spisie uzytkownikow. Szkoda, wielka szkoda ze zdecydowal sie odejsc z tego forum, byl tu jednym z madrzejszych userow, sam wiele skorzystalem z jego wypowiedzi no i jego zart zawsze byl na poziomie. Nie jest pierwszym ktory robil poziom tego forum i podziekowal i odszedl niepotrzebnie, albo przestal pisywac.
Stary 17.04.2003, 22:07   #25
mapsajm
odeszły MAJSTER

Paput, powiedz ty mnie, jak to robisz, że udaje ci się tak ładnie ująć to, co w mojej wersju zostałoby w 90% wygwiazdkowane?

Sid, przeczytaj mojego drugiego posta w tym temacie i tam właśnie znajdziesz odpowiedź, dlaczego nie najechałem personalnie na ciebie, odwołując się do twojej korelacji z Yaholem. zresztą nie uważam, byś był podstawową przyczyną...
Stary 17.04.2003, 22:37   #26
paput2000
lub po prostu Paput

Data rejestracji: 07.03.2002
paput2000 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
mapsajm napisa***322;(a)
Paput, powiedz ty mnie, jak to robisz, że udaje ci się tak ładnie ująć to, co w mojej wersju zostałoby w 90% wygwiazdkowane?
Sztuka dyplomacji ^_^
paput2000 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.04.2003, 07:37   #27
jasut
Disce puer.

Data rejestracji: 19.04.2002
jasut niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
A tak swoją drogą, będąc obecnym tyle czasu na tym forum mógł chociaż powiedzieć nam pa pa. Szkoda, jego wiedza była bardzo pomocna. A może zaczniemy słać błagalne e-maile z prośbą o powrót.

Ceń słowa. Każde może być twoim ostatnim.
Stanisław Jerzy Lec
jasut jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.04.2003, 09:04   #28
-Sid-The-Rat=>

Cytat:
mapsajm napisa***322;(a)

Sid, przeczytaj mojego drugiego posta w tym temacie i tam właśnie znajdziesz odpowiedź, dlaczego nie najechałem personalnie na ciebie, odwołując się do twojej korelacji z Yaholem. zresztą nie uważam, byś był podstawową przyczyną...
przeczytalem - nie wywolalbys - bo mialbys racje - to BYLA moja (no dobra - 'miedzy innymi") wina - mialem od jakeigos momentu zla opinie u yahola - nie wiem od ktorego - bo nigdy mi nic otwarcie nei powiedzial az do postu TOMMYx'a - no i w koncu mnie nie zdzierzyl
Stary 18.04.2003, 12:06   #29
Pedros
Second variety

Data rejestracji: 11.01.2002
Pedros zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
przeczytalem - nie wywolalbys - bo mialbys racje - to BYLA moja (no dobra - 'miedzy innymi") wina - mialem od jakeigos momentu zla opinie u yahola - nie wiem od ktorego - bo nigdy mi nic otwarcie nei powiedzial az do postu TOMMYx'a - no i w koncu mnie nie zdzierzyl
Ech... czyżbyś nie znał takiego dłuuugiego słowa - "megalomania"?
Pamiętaj otóż, że forum nie kręci się wokół ciebie.

btw mapsajm - zauważyłem, bo jak tu nie zauważyć, jak widzisz na liście "deleted user"...
Stary 18.04.2003, 12:19   #30
-Sid-The-Rat=>

niby sie nie kreci - ale jak jest zle - to 'od kiedy jest tu sid jest zle...'...
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: