Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Yoo, poprosze zapałki.../ A masz dowód?! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/yoo-poprosze-zapalki-masz-dowod-41177/)

bakupl 14.10.2004 12:56

Cytat:

Sprzedawca nie mógł tego wiedzieć, więc dobrze, że ci nie sprzedał.

Szczerze mówiąc, jak np. kupuję piwo czy coś, to czuję się trochę oburzony tym, że nikt ode mnie nie chce dowodu. Sprzedawca w tym momencie świadomie (mam nadzieję) łamie prawo. Ucieszę się jak ktoś wreszcie poprosi mnie o dowód, którego oczywiście nie mam.

Może niektórym wyda to się głupie, ale to już o nich świadczy.
Prawda... no ale zapałki? Bez przesady!....ogień można stworzyć po przez pocieranie... :|

pykson 14.10.2004 13:09

alcohol powinni sprzedawac tylko za dowodem
ja zblizam sie do 25 i ostatnio kupujac 5 piw kobita chciala moj dowod

ale na zapalki 18 lat? odpierdziela nam hameryka, mniej ameryckich filmow w TV bo ich law jest totalnie lewe

Smartek 14.10.2004 13:19

no, @macio.men i @ciapek - nie przesadzajcie.. :)
pozdro ;)

Predi 14.10.2004 15:04

Cytat:

Napisany przez Macio.Men
Szczerze mówiąc, jak np. kupuję piwo czy coś, to czuję się trochę oburzony tym, że nikt ode mnie nie chce dowodu. Sprzedawca w tym momencie świadomie (mam nadzieję) łamie prawo.

popieram (ale wymagaj tez od siebie.....)

Berion 14.10.2004 15:39

Huh! Zapałki od 18? Ja jak miałem 14 kupowałem azotan potasu w spożywczym, sprzedali mi bez problemu, a co dopiero zapałki. No chyba, że to jakis nowy przepis... ...

Morris 14.10.2004 16:25

Cytat:

Napisany przez paja
(A moze tylko to jest przez naszą Polską mentalność że jak prezerwatywy to odrazu sex a ja chciałem balony wodne zrobić :D )

A może właśnie widzą, że wyglądasz na takiego, co balony z preservatif robi i wrzuca do tramwaju? ^_^ ^_^

mr_spock 14.10.2004 16:59

sory... ale to jest *****izm.

Za jakis czas igly i strzykawki w aptece nie bedzie mozna kupic, bo bedziesz w zyle dawal
i nic nie da tlumaczenie, ze to do napelniania drukarki ;)
prezerwatyw nie sprzedaja?? to juz absolutny *****izm - a moze celawe zagranie panstwa, w koncu ujemny przyrost naturalny jest...

czero 14.10.2004 19:27

Cytat:

Napisany przez bakupl
Prawda... no ale zapałki? Bez przesady!....ogień można stworzyć po przez pocieranie... :|

Wiec po ci zapalki ??? ;)

pawelblu 14.10.2004 19:38

A z klockow lego mozna zbudowac bombe - tez powinni zabronic !!

Zapalki od 18 lat to jest po prostu przegiecie !!
Nie wiem, czy przypadkiem nie moglbys takiego sprzedawce pozwac o dyskryminacje.

bakupl 14.10.2004 20:57

Dobra, teraz nie mam humoru, piszcie sobie co chcecie...teraz mam to gdzieś... bo gorzej być nie może...

Czołgista 14.10.2004 21:17

Przy zakupie np. Acetonu trzeba wypełnić oświadczenie do czego będzie wykorzystany!
Bo niby jest stosowany do produkcji narkotyków.
Ale do produkcji narkotyków stosuje się też np. plastikowe miednice (widziałem kiedyś w wiadomościach)
Więc pewnie za niedługo sprzedaż plastikowych miednic będzie tylko za okazaniem dowodu tożsamości ! :buu:

Macio.Men 14.10.2004 22:27

Cytat:

Napisany przez Czołgista
Przy zakupie np. Acetonu trzeba wypełnić oświadczenie do czego będzie wykorzystany!
Bo niby jest stosowany do produkcji narkotyków.
Ale do produkcji narkotyków stosuje się też np. plastikowe miednice (widziałem kiedyś w wiadomościach)
Więc pewnie za niedługo sprzedaż plastikowych miednic będzie tylko za okazaniem dowodu tożsamości ! :buu:

Najlepiej zakazać oddychania, bo przecież powietrzem mogą też oddychać terroryści! Do schronów! ;)

Air 14.10.2004 22:34

Kiedyś koleś poprosił mnie żebym mu kupił słoik srebrzanki bo nie chcieli już jemu sprzedawać.

bakupl 14.10.2004 22:49

Dziś było to...

Dzieńdobry prosze zapałki
Ona prosze 15 groszy....
A ja dobra, to ja jeszcze prosze dwa dębowe mocne, bolsa 0,5 i tyskie..., a ona masz dowód... a ja ze w domu.... ale jak zapałki chciała mi sprzedać to alkochol niech też sprzeda bo to i to jest od 18...ech nc...

mr_spock 14.10.2004 23:21

budapren tez jest od 18nastu?? w koncu mozna sie nawciagac - na pracach recznych w szkole :/

widzialem kiedys w TV - dosc dawno, pewien experyment dziennikarski

dali jakiemus chlopakowi (na oko mial daleko do 18stki) samochod i kase
kasali podjechac na stacje, zatankowac, zaplacic na paliwo, kupic fajki i wode
obylo sie bez zadnych problemow...

Takie pytanko... jak ci wszyscy modelarze wzbugacaja paliwo do swoich samolotow?
wiem, ze stosuje sie do tego eter, a eteru nigdzie nie mozna dostac

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:13.