Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Yoo, poprosze zapałki.../ A masz dowód?! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/yoo-poprosze-zapalki-masz-dowod-41177/)

CIAPEK 15.10.2004 00:11

Cytat:

Napisany przez mr_spock
budapren tez jest od 18nastu?? w koncu mozna sie nawciagac - na pracach recznych w szkole :/(...)

gałka muszkatałowa - pali sie i faza
muchomory w lesie (darmowe :] ) również jadalne przez ludzi w celu osiągnięcia fazy (np. można wysuszyć białe plamki i potem zjarać albo wywar zrobić)

kupa tego jest i tak bez konca można wymieniać

dziwny jest ten swiat...

Czołgista 15.10.2004 00:23

Cytat:

Napisany przez CIAPEK
muchomory w lesie (darmowe :] ) również jadalne przez ludzi w celu osiągnięcia fazy (np. można wysuszyć białe plamki i potem zjarać albo wywar zrobić)

dziwny jest ten swiat...

No, ładnie !

mr_spock 15.10.2004 01:35

Cytat:

Napisany przez CIAPEK

dziwny jest ten swiat...

Ja sie papierosem zaciagne i mam faze przez 5 minu :)
a Ty mi jakies dziwadla wypisujesz ;):P

nimal 15.10.2004 07:54

z benzyny i mydla mozna zrobic napalm
uchichac sie mozna wdychajac rozprezacz z dezodorantu
swiece dymana mozna zrobic z pileczki pinpongowej, pudelka i tasmy klejacej
trucizne duszaca czlowieka w kilka minut (w bulach) uzyskac z kielbasy
...
a najczesciej uzywane do zabijania sa kije i kamienie - tez zakazac!

jak ktos chce to i tak zrbobi co chce
zakaz sprzedarzy zapalek to lekka przesada, chac na pewno utrudnila by wandalizm i palenie przez dzieci - juz kilka razy widzialem kilkuletnie dzieciaki z papierosami...
a jak bylem dzieckim to oczywiscie tez bawilismy sie zapalkami - podpalalismy rozne rzeczy w piaskownicy - plastik, siarke, proch, robilismy swiece i bombki - jak teraz pomysle jakie to glupie bylo i niebezpieczne...

memorando 15.10.2004 08:20

Cytat:

Napisany przez bakupl
Wczoraj z kolegą się założyłem że kupie zapałki (głupie co nie?)... ide... i to:

Dzieńdobry...
Dzieńdobry...
Poprosze pudełeczko zapałek - powiedzialem ...
A masz dowód chłopcze - odparła...
Tak, w domu - zdissowałem
No to przyjdź z dowodem to Ci sprzedam - dobiła mnie
Ech, nara... - skończyłem rozmowe....

Ide w drugie i ta sama sytuacja....

Ale na koniec się spytałem a jak by dziecko chciało zrobić szopke z zapałek do szkoły to co?!.... Bo niby coraz wiecej podpaleń jest i za szkody odpowiada sprzedawca... a skad oni beda wiedziec gdzie je kupiłem.. :| A moze jeszcze nozy nie bedzie mozna kupic... kredek bo naoszczonymi mozna zabic i wogole :|....eccchhh!!!!! PIWO MI SPRZEDALI, WÓDKE MI SPRZEDALI, WINO MI SPRZEDALI.....ZAPAŁEK MI NIE SPRZEDALI!! :| Co się dzieje z tą Polską? :klnie:

ja bym ją walnął w móżg i wypchał zapalkami jej ten pusty mózg:>

Smartek 15.10.2004 08:47

Cytat:

Napisany przez memorando
ja bym ją walnął w móżg i wypchał zapalkami jej ten pusty mózg:>

hehe :).. memo, ale Ty jestes brutalny czlowiek - miales racje, ze ten avatar to zmylka :)...
a wlasnie - jestes pewny, ze "mozg" a nie "musk"? :haha: :haha: :haha:
pozdro ;)

imola 15.10.2004 09:00

Cytat:

Napisany przez nimal
z benzyny i mydla mozna zrobic napalm
uchichac sie mozna wdychajac rozprezacz z dezodorantu
swiece dymana mozna zrobic z pileczki pinpongowej, pudelka i tasmy klejacej
trucizne duszaca czlowieka w kilka minut (w bulach) uzyskac z kielbasy
...
a najczesciej uzywane do zabijania sa kije i kamienie - tez zakazac!

jak ktos chce to i tak zrbobi co chce
zakaz sprzedarzy zapalek to lekka przesada, chac na pewno utrudnila by wandalizm i palenie przez dzieci - juz kilka razy widzialem kilkuletnie dzieciaki z papierosami...
a jak bylem dzieckim to oczywiscie tez bawilismy sie zapalkami - podpalalismy rozne rzeczy w piaskownicy - plastik, siarke, proch, robilismy swiece i bombki - jak teraz pomysle jakie to glupie bylo i niebezpieczne...

Zapałki zawsze można z domu wynieść, albo podwędzić palącym rodzicom zapalniczkę (sam kiedyś paliłem to miałem zapalniczek na setki nikt się tego nie doliczy), Jak ktoś będzie chciał coś podpalic to i tak to zrobi, kupi zapałki w innym sklepie albo poprosi poważniej wyglądającego kolegę.
Dzieci trzeba pilnować i wychowywać a nie zakazywać sprzedaży wszystkiego.

nimal 15.10.2004 09:09

swieta prawda Imola, dlatego napisalem ze jak ktos chce cos zrobic to i tak to zrobi
prawo to moze tylko ulatwiac lub utrudniac - sankcjonowac
a za dzieci odpowiedzialni sa rodzice - dziecko zawsze bedzie mialo glupie pomysly, ale od rodzicow zalezy jak glupie i na jakie sie zdecyduje

bakupl 15.10.2004 12:10

Cytat:

ja bym ją walnął w móżg i wypchał zapalkami jej ten pusty mózg

Najpierw by trzeba jej czaske otworzyć... Prosze napiszcie jeszcze jak można mieć faze... z takich rzeczy jak np. budyń czy gałka muszkatałowa ;P

mr_spock 15.10.2004 12:51

Cytat:

Napisany przez imola
Zapałki zawsze można z domu wynieść, albo podwędzić palącym rodzicom zapalniczkę (sam kiedyś paliłem to miałem zapalniczek na setki nikt się tego nie doliczy), Jak ktoś będzie chciał coś podpalic to i tak to zrobi, kupi zapałki w innym sklepie albo poprosi poważniej wyglądającego kolegę.
Dzieci trzeba pilnować i wychowywać a nie zakazywać sprzedaży wszystkiego.

albo pujdzie i zwinie z marketu + kilka innych rzeczy przy okazji

Macio.Men 15.10.2004 13:16

Cytat:

Napisany przez bakupl
Najpierw by trzeba jej czaske otworzyć... Prosze napiszcie jeszcze jak można mieć faze... z takich rzeczy jak np. budyń czy gałka muszkatałowa ;P

Jak ci ktoś przywali z buta w łeb to masz zawaliste fazy ;).

pozdrowienia

bakupl 15.10.2004 13:40

Cytat:

Jak ci ktoś przywali z buta w łeb to masz zawaliste fazy .
Najlepiej z glana:D

Air 15.10.2004 13:46

Cytat:

Napisany przez bakupl

****** te głupoty, lepiej się nawdychaj srebrzanką lub buciolem. Faza murowana i to jeszcze na mózg działa ;)

Macio.Men 15.10.2004 13:58

Cytat:

Napisany przez bakupl
Najlepiej z glana:D

Tak? Wczoraj pastowałem więc będą w sam raz ;).

siwy_mw 15.10.2004 16:53

Cytat:

Napisany przez bgn
Słusznie,że ci nie chcą sprzedać - dzieci bawiące sie zapałkami moczą się w nocy :mruga:

nie moglem sie powstrzymac :haha: :haha: :haha:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:12.