![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#31 |
|
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
pierwszy - ales pojechal, niestety ale m@x.666 ma racje, a ty lekko po chamsku po nim pojechales - komputer autora watku nie pociagnie w zadnej konfiguracji [nawet pod linuksem] filmow zrobionych najnowszym xvidem czy divxem ze wszystkimi dobrodzejstwami inwentarza - po prostu nie pociagnie i juz
przyjmijcie wreszcie ze bajka o 400mhz wymaganych do ogladania filmow BYLA prawdziwa 3 lata temu - teraz jest to min 1.5ghz i kropka [ogladac od biedy pewnie mozna juz na 800mhz, wazne ze cache l1 i l2 byl wiekszy niz mikroskopijny i jakies sse/3dnow tez sie tam juz pojawilo, wbrew pozorom ma to znaczenie] ffdshow jest dobrym pomyslem, ale nie potrafi raczej dekompresowac xvida szybciej niz sam xvid, dlatego tez na ogol jednak xvida leci sie zewnetrznym kodekiem, co prawda czesc opcji mozna olac i bedzie chodzilo troche szybciej, sek w tym, ze tylko czesc, a nie wszystkie, po drugie jakosc potrafi zabolec wtedy wszsytkich ktorzy wierza w mozliwosc odpalenia czegos nowego na starym sprzecie zapraszam na projekcje trailera gry LOTR:Battle for middle earth - rozdziala 1280/760 8mbps strumien, wmv - wiem ze to nie xvid, ale nic na to nie poradze, nie mam pod reka czegos dobrze i mocarnie skompresowanego do xvida http://www.filerush.com/download.php...20_30p_5_1.wmv
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sid - nie od biedy
na tunderbirdzie (fakt ze to proc udany i cachu tez troche ma) 1200 dopiero resize na 1280 spowodowal chaczenia w filmach (ale to mi akurat nie potrzebne)tak to sobie radzi z pelnym postprocesingiem, blurem noisereduction i levelsami w czasie odtwarzania (i nie zuzwa bynajmniej do tego pelnej mocy proca - w tle normalnie dzialaja progsy), nakladanie osd i napisow itd itp a przy slabszych jednostkach polecam ffdshow oczywiscie BEZ ZADNYCH FILTROW (no, osd i napisy moga sie przydac a nie obciaza kompa) i wypuszczenie tego via tvout na tv - niech sie wyspecjalizowana machina zajmie poprawa jakosci obrazu - efekt niezly edit: oczywiscie M@X ma racje co do dodatkowych bajerow - jesli uzyte beda to faktycznie kolo 2GHz potrzeba zeby szybko i LADNIE to dekodowac ale to nie dotyczy populanych reli
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 13.12.2004 o godz. 11:45 |
|
|
|
|
|
#33 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.01.2002
![]() |
U kolesia na Duronie 600 mhz filmy śmigają tak że na TV LG 29" obraz jest super (rip dvd ) a jak film jest przy kompresji spaprany to żaden postprocesing nie pomoże. Oczywiście tylko ffdshow i ac3filter_1_01a_rc5. Sam mam cela 1ghz i nie zauważyłem jakichkolwiek barków podczas odtwarzania więc myślę że jednak najczęściej problem tkwi w konfigu windola który zachwaszczony potrafi zdławić każdy procesor.
TEAC CD-W524E NEC ND-2500A Matshita UJ-850S Ostatnio zmieniany przez Koolo : 13.12.2004 o godz. 15:05 |
|
|
|
|
|
#34 |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
kumpel ogląda filmy na kompie celeron 333Mhz lub 366Mhz i 64Mb ramu ...czasem przycina, ale nie narzeka
Jak mądrze zadawać pytania Ostatnio zmieniany przez Maciej : 13.12.2004 o godz. 15:16 |
|
|
|
|
|
#35 | |
|
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Na celeronie 466 filmy chodza bezblednie - sprawdzone, konfiguracja kompa podobna do twojego tylko ze RIVA TNT2
|
|
|
|
#36 | |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#37 | |
|
^_^ czekam na bana ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#38 |
|
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
a ja nie moge sciagnac
ani firefox ani IE, obydwie przegladarki caly czas mnie odsylaja na ta sama strone eh...........
|
|
|
|
|
|
#39 | |
|
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
Cytat:
![]() http://www.linkmania.ro/filerush/dow...v&t=1102950168 chcesz to sobie ściągaj...
|
|
|
|
#40 |
|
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
thx Maciej & kodziu
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Madafaker
Data rejestracji: 08.08.2004
![]() |
a ja mam celerona 433 troche ramu, xp+sp2 i wszystkie filmy chodza ok...(best player 1.0+ffdshow)baaa....nawet adobe premiere pro jedzie i siakos sie na nim pracuje...to samo z 3dstudio max...corele 12 i inne
|
|
|
#42 |
|
MaNiAk GiEr
Data rejestracji: 20.10.2003
![]() |
troche ramu czyli ile
1 gb ^_^
|
|
|
|
#43 |
|
Znany piwosz z Gdańska.
Data rejestracji: 05.01.2002
![]() |
A ja wam napiszę tak:
Miałem kiedyś taką fajną (jak na owe czasy) płytkę główną firmy ZIDA (ciekawe co się z tą firmą stało). Była ona na nieśmiertelnym chipsecie Intel 440BX. Całość zasilana Celeronem 500 i do tego 64 Mb ramu. Jeśli chodzi o oglądanie filmów na tym sprzęcie to nie było najmniejszego problemu. Nie martwiłem się o procesy działające w tle, wszystko chodziło płynnie. Któregoś fatalnego dnia płytkę tą szlag trafił. Zawiozłem kompa do serwisu a tam mi wstawili implant w postaci płyty ECS z chipsetem VIA 133, ale w jakiejś jeszcze okrojonej wersji chyba. TA PŁYTA TO POPROSTU TRAGEDIA JEST!!! Divxy na tym żadne nie chodzą. Zupełnie. Jak robie benchmarki to prędkość pamięci mam na poziomie pentiuma 166. Przy przewijaniu stron wszystko się zacina i skacze. Próbowałem wielu rzeczy z Linuxem włącznie (w prawdzie filmy działały ale mimo wszystko obraz nie był do kńca płynny i ładny). Nawet pamięć rozszeżyłem do 320Mb i nie wiele to dało.
Morał z tej bajki taki, że jeśli ktoś cię uszczęśliwił takim badziewiem jak mnie to nie pozostaje nic innego jak się pochlastać. Całe szczęście, ze mp3 mi odgrywa... |
|
|
|
|
|
#44 | |
|
Madafaker
Data rejestracji: 08.08.2004
![]() |
Cytat:
384 MB ![]() a Asus P3B-F + celeron na slot 1 z przejsciowka jest nie do zdarcia
<---nie ważne co wam mówią, ale pamiętajcie, cukru nigdy za dużo---> Ostatnio zmieniany przez wolfen3 : 13.12.2004 o godz. 20:56 |
|
|
|
|
|
|
#45 |
|
MaNiAk GiEr
Data rejestracji: 20.10.2003
![]() |
no a ja mecze na 128 sdram 100mhz