![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
w sumie ![]() ![]() dla Ciebie ed ![]()
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Gość
|
Cytat:
edit: Samsung SP1203N 120GB 7200rpm 305,00 zł Samsung SP1213N 120GB 7200rpm 8MB cache 317,00 zł Samsung SP1604N 160GB 7200rpm 328,00 zł Samsung SP1614N 160GB 7200rpm 8MB cache 348,00 zł Ostatnio zmieniany przez Yarozelsky : 12.05.2005 o godz. 00:36 |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Guru
Data rejestracji: 28.12.2002
![]() |
Płytka sie różni przede wszystkim tym, że jest na o wiele lepszym chipsecie, a mianowicie nForce 3 250.
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13999 Ciapek a nie lepiej dolozyc te 100 zl i wziac na S.939?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
@Ciapek
Tutaj jest link do opisu płyt na 939: http://forum.tweak.pl/index.php?showtopic=108869 Tutaj na 754: http://forum.tweak.pl/index.php?showtopic=125013 A tutaj porównanie Epox'a i MSI na 754 ![]() http://pcarena.pl/a-297.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W najnowszym CD-Action jest ciekawy artykuł odnośnie składania kompa. Co prawda myślę, że do tego wyboru tutaj już raczej się nie przyda, niemniej jednak może warto się z nim zapoznać. Ma dwie strony, więc i w Empiku, czy gdzieś można na szybko przejrzeć.
![]() |
#6 |
Żabol
Data rejestracji: 27.04.2003
![]() |
Ciapek tak jak napisal kolega rosol najwazniejsza roznica to chipset plyty. Nie via800 tylko tu jest Nfoce3 250 co chyba wiekszosc przyzna ze lepszy iwarto miec mobo na nforsie...
cyt. "...Wprowadzając na rynek nową wersję chipsetu nForce3 oznaczoną przyrostkiem 250, nVidia wyeliminowała kilka niedociągnięć poprzednika, czyli nForce3 150. Nowa rewizja daje już pełne wsparcie dla HT 800MHz. Niektóre jej wersje nawet 1000MHz (Ultra). Posiada również zintegrowany kontroler SATA z RAID oraz ośmiu portów USB 2.0. Dodatkowo w wersji nForce3 250Gb mamy do czynienia ze zintegrowanym kontrolerem Gigabit Ethernet, co stanowi zdecydowanie lepsze rozwiązanie niż komunikacja chipsetu z kontrolerem za pomocą magistrali PCI. Jest to ogólnie rzecz biorąc układ znacznie wydajniejszy i dający większe możliwości. ..." Plytka ta naprawde jest naprawde godna polecenia. RAIDY we wszystkich mozliwych konfiguracjach obsluguje. SATA podajze 6 wejsc. Karta dzwiekowa 8 kanalowa (rozne wejscia audio optyczne cyfrowe zwykle), sieciowka tak jak pisze Gigabit Ethernet, FireWire, zreszta zobacz na komputronik opis. Mysle ze tutaj napewno warto dodac te grosze w proline roznica 25zl miedzy ta twoja a ta co ja polecam.... Zobacz opis na komputroniku http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13999 tylko tam troche z cena przesadzaja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
Data rejestracji: 12.12.2002
![]() |
Dysk o pojemnosci 160 GB lub wyzszej na ATA nie polecam - same problemy. Jak cos sie skopie i system linux/windows zamiast adresowania LBA48 bedzie uzywal zwyklego LBA(32) to konsekwencje beda tragiczne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
@luminat ja mam HITACHI/IBM 160GB na ATA100 i działa super, co by się miało skopać?
![]() Mam na nim XP Pro i Mandrivę ![]() Ostatnio zmieniany przez B@rtek : 12.05.2005 o godz. 17:50 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
![]() komentarze mówią same za siebie ![]() Teraz w buda beda 2 Samsungi. ![]() Luminat - to będzie Sata 150 nie zwykle Ata moze tui juz nie ma tych problemow - chociaz uważam i mysle ze wiekszosc z nas nie ma problemu z dyskami 160 GB. A płyta główna? nie przekonaliście mnie. Zostaje przy moim pierwszym wyborze. Gadałem z kumplem z komputerowego i przekonał mnie, że K8V SE Deluxe jest bardziej sprawdzona. ten nforc3 ma problemy z kontrolerami i wcale nie jest szybszy. pzdr! Jutro odbieram machine ![]() z zewnątrz będzie wyglądała na pewno tak ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Cytat:
Ja za te ~130zl roznicy kupilbym 512MB pamieci ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
CDRinfo VIP
![]() ![]() |
Cytat:
ale! pamiec mozna kupic w kazdym momencie tym bardziej ze pewnie jeszcze potanieja, a dysklu juz dobrze potem nie zmieniac, a wolne miejsce przyda sie.
![]() |
![]() |
#12 |
Gość
Data rejestracji: 12.12.2002
![]() |
Dopoki nie zapelniasz obszaru powyzej 137GB nic nie powinno sie stac. Teoretycznie jest mozliwosc nadpisania danych jesli przestawi Ci windows/linux adresowanie dysku, ale tylko teoretycznie... Osobiscie nie kupilbym dysku 160GB na ATA - stres by mnie wykonczyl.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Żabol
![]() |
Luminat moze sprawdz pierw w praktyce a nie z opowiadan miej przekonanie... Ja mam 2x160Gb 8MB Segate BARRACUDA ATA 100 full zapelnione, koledzy maja tez po jednej 160tce i zaden z nas nie mial problemow zadnych pod zadnym windowsem. Nie wiem jak z linuxami... Mi niedawno w sklepie sprzedawca powiedzial jak nosilem sie z zamiarem zamienienia tych moich dwoch baracud ata 100 160gb na sata 200gb to powiedzial ze na moim miejscu by sie wstrzymal jesli nie mam z nimi zadnych problemow bo z SATA mieli juz troche problemow... Nie wiem ile w tym prawdy gdyz SATA w mych raczkach jeszcze nie mialem....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Żabol
![]() |
@epol kurde wiesz ze jeszcze sa sklepy ze biora za skladanie !!! Zdzieraja jak moga a kurde u nich sie kupuje to powinno byc freee.... Dlatego ja juz zawsze w domu skladam sam bo sie prosic albo kasy wydawac nie potrzebnie nie bede...
Ciapku no tak twekaerem sie to usunie ale nie potrzeba nic instalowac zadnych tweakerow bo to prosta sprawa go wylaczyc. Normalnie nacisniesz na ikonke zeby sie uruchomil ten Windows Messanger pojawi sie okienko ala GG i tam wejdziesz do niego na NARZEDZIA czy tam OPCJE jego i zaznaczysz dwie opcje jenda zeby sie nie uruchamial i druga zeby nie pozwalac dzialac mu w tle. Dajesz OK i juz go nigdy nie zobaczysz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Żabol
![]() |
Sorki bo moze tak po swojemu to napisalem. Ale wyglada to tak ze dajesz na Narzedzia potem Opcje zakladka preferencje no i dalej jak na zalaczonym obrazku
![]() @epol wlasnie mialem glownie na mysli Proline ![]() Ostatnio zmieniany przez frog : 13.05.2005 o godz. 15:08 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|