![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wrocław po burzy, Dolny Slask po burzy
Kto z tych terenow jest i to przezyl - wpisujcie sie...
ja bylem na trasie z Wroclawia do Oławy, nagle zrobiło sie okropnie ciemno, wiatr był tak silny, że samochod przechylał się z lewej strony na prawą. widzialem latajace drzewa, musialem zatrzymac samochod bo mialem wrazenie ze odleci, deszcz był tak silny ze nic nie było widac. To bylo jak w filmie. Nikt nie wysiadał z aut - kazdy czekał aż przejdzie a tu nic dalej i jeszcze mocniej. W Radwanicach na wysokosci ul. Wrocławskiej pozrywalo dachy... Film "Pojutrze" przy tym co widzialem byl blahostka Jak przeszlo stalem w 4 godz. korku aby sluzbe ratownicze mogly pousuwac drzewa, powywracane latarnie uliczne i wiezby dachowe... Wroclaw byl caly w ciemnosci, nie bylo pradu - wszędzie były konary, całe drzewa...
---------- pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 31.05.2005 o godz. 08:28 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
kolo mnie brak 3 drzew ktore walnely w dwa autka dobrze ze nie moje
![]() ale wczoraj to byl koniec swiata ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
A u mnie tylko chwilke popadał deszcz
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
Cytat:
A tak z ciekawości to o której to było godzinie ?
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
XII
![]() ![]() ![]() |
19 godz. gdzies sie zaczelo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Komandor
Cytat:
deszcz i pioruny przy tym wietrze to nic takiego
![]() |
![]() |
#8 |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja akurat siedziałem w domu więc takich przeżyć nie miałem, ale...
Siedzę sobie w domu i uczę się na dzisiejsze kolokwium. Wieczorem z kumplami umówieni jesteśmy na kosza, wcześniej jeszcze chciałem iść na siłownię, więc patrzę za okno, czy dalej ładna pogoda i widzę piękne słońce i spokój. Za chwilę dzwoni telefon - Pagerus z komórki i chwilę rozmawiamy. Ponieważ słyszę jakieś dziwne odgłosy, pytam się go co jest grane. No to mi mówi, że tu gdzie jest (a było to raptem z kilometr od mojego domu) właśnie się tak chmurzy i tak wiatr wieje, że jak za chwilę lunie... No i rzeczywiście, za jakieś 15 - 20 minut się zaczęło.. A działo się ![]() To natomiast, co mi się podobało to pioruny. Ja generalnie lubię burze, ale w czasie tej pioruny były naprawdę piękne. Jak w pewnym momencie poszła taka błyskawica przez całe niebo i rozdzieliła się na cztery, które rozeszły się w różnych kierunkach to przez kilka sekund siedziałem zamurowany. A to i tak było nic w porównaniu do tego, co potem z Pagerusem widzieliśmy jadąc do kina (kino w burzy, czemu nie? ![]() Ale takie wrażenia po burzy miałem wczoraj. Tak jak napisałem, ja generalnie się takiej pogody nie boję, ale też zdaję sobie sprawę, że potrafi być naprawdę niebezpieczna. No i tak dzisiaj usłyszałem w telewizji (nie znam jeszcze szczegółów), że na Dolnym Śląsku zginęły z jej powodu 3 osoby. To już przestaje być w jakikolwiek sposób pozytywne i jest to tragedia, z powodu której współczuję rodzinom. Wczoraj było ładnie (z mojego punktu widzenia), ale dzisiaj jadąc po mieście, widząc efekty nawałnicy i słysząc wiadomości już trochę mniej mi się to podoba..
![]() |
#9 |
XII
![]() ![]() ![]() |
no wiem co sie dzialo z drzewami mieszkam przy samym parku galezie lataly wszedzie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
m3llO
Data rejestracji: 09.05.2004
![]() |
w mojej dzielnicy troche wiatr narozrabial /okolice parku szczytnickiego/ pozrywane linie tramwajowe , poprzewracane drzewan , połamane gałęzie - osobiscie siedzialem w domu i podziwialem co sie dzieje przez onko !!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Mistrzunio!
Data rejestracji: 17.05.2005
![]() |
Ja byłem wtedy w pracy. W całym budynku światła migały jak na dyskotece a komputery dostały resetomanii (ostatecznie działał jeden - pod UPSem). Jak wracałem do domu to widziałem pół drzewa na ziemi (odłamało się jakoś) a moja woman mówiła że przed jej blokiem też jedno poleciało. No i okno mi się samo otworzło w mieszkaniu robiąc straszny rozgardziasz w kuchni...
![]() |
#12 |
conquer all
Data rejestracji: 10.01.2005
![]() |
taaa burza bez piorunów co za burza, siedziałem w domu jak sasiadowi dach odleciał
![]() jestem stazystą w urzedzie gminy i z tego co widze ile ludzi przychodzi i zgłasza szkody itp. to jest niezły bajzel. z ciekawszych rzeczy jakie zauwazyłem to zanim słuzby typu straz pozarna usuneły zwalone na dorgach drzewa to zaradni ludzie podjechali do tych drzew z z przyczepkami i piłami spalinowymi i sobei zabrali drzewo do palenia.
![]() |
#13 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Macie może jakieś zdjęcia?
Ja tylko conieco widziałem w TV, ale byłem w głębokim szoku.
![]() |
![]() |
#14 |
XII
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Komandor
A co tam w tle? Poltegor?
tu macie fotki po burzy... okolice tuz przed dworcem glownym we Wroclawiu http://www.ufo.kolej.szczecin.pl/burza/ oraz http://celt4.wox.org/bufor/tsunamiwroclaw/page_01.htm
---------- pozdrawiam Ostatnio zmieniany przez Ormianin : 01.06.2005 o godz. 13:42 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|