![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
The Dark Admin Rises
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 05.12.2000
![]() |
Ściągniecie auta z niemiec
Czy ktoś orientuje się kiedy mają wejść jakieś przepisy utrudniające sprowadzanie samochodu. Dochodzą mnie jakieś ploty że od 1 września też coś wprowadzają a mam akurat spory dylemat bo mogę ściągnąć teraz samochód ale trochę termin mi nie pasuje i chciałbym później we wrześniu już.
Jak coś wiecie to dajcie znać bo w tym temacie jestem zielony. Z góry dzięki za wszelkie info.
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
dokladnie Majonez, slyszalem to samo ze ponoc akcyza (jako ze jest nielegalna i Polska jak slyszalem placi za to kary UE) ma zniknac, ale wprowadza jakas oplate od pierwszej rejestracji w wysokosci okolo 1000 ***8364; (tak jak jest w Czechach - chyba tam nazywa sie to podatek ekologiczny). plota jest taka ze dotyczyc bedzie to samochodow nie spelniajacych jakiejs tam normy (ponoc praktycznie wszystkie starsze niz 8 latek). znajomy co zwozi furki masowo twierdzi, ze te nowe przepisy maja wejsc albo 1 albo 10 wrzesnia. Ja zdazylem zarejestrowac moj powoz dwa dni temu - spieszylem sie, zeby nie przeplacic.
to wszystko sa ploty, ale za ch... nie zdazysz juz zarejestrowac przed wrzesniem wiec sie wstrzymaj i poczekaj moze do 10, bo tak kupisz furke a potem stresy. powodzenia
![]() |
#3 |
Veni, Vidi, Vici.
Data rejestracji: 03.11.2003
![]() |
Ta ustawa o której tu pisze Pykson jest dopiero w fazie konstruowania przez sejm i jeśli wejdzie to nie wcześniej niż z dniem 1 stycznia 2005, tak ze mozesz spokojnie sprowadzac smochodzik. Tylko pamietaj zeby na umowie wpisac odpowiednio niska cene, po co przepłacać
![]() Pozdro
![]() |
#4 |
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
Maja zwiekszyc wlasnie oplate pierwszej tejestracji, tylko chyba nie az do 1000 E bo to by byla przesada... obecnie jest 650 zl to moze nowa bedzie 1500 nie wiem... ale poczekaj
![]() |
#5 |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
nic sie nie zmienia ani w wrzesniu czy tez pazdierniku ... tak jak jest, tak bedzie ... pewne zrodlo
![]()
![]() |
#6 |
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Dla zainteresowanych wrzuciłem skan artykułu na temat prywatnego importu samochodów z osatniego numeru gazety "Motor". Wynika z niego że jak narazie wszystko pozostaje bez zmian.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|