Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Zakup łazienkowego piecyka gazowego (https://forum.cdrinfo.pl/f5/zakup-lazienkowego-piecyka-gazowego-72094/)

Ormianin 06.06.2007 08:49

Cytat:

Napisany przez pops (Post 790281)
ja jeszcze dodam, że po zamontowaniu junkersa spadły mi rachunki za gaz, nie pamiętam ile, bo to dawno było, ale zauważalnie.

Jak sie mialo polski piecyk to faktycznie spadly rachunki za gaz... moja sasiadka twierdzi ze po zmianie z junkersa na Saunier Duvala tez duzo spadly rachunki za gaz i komu tu wierzyc (tak swoja droga ona fakycznie placi mniej za gaz - mam mozliwosc porownania rachunków)

ed hunter 06.06.2007 09:11

piec kondensacyjny to i rachunki mniejsze jak si***281; komina nie grzeje...

prometeusz 06.06.2007 09:57

Cytat:

Napisany przez Ormianin (Post 790669)
Jak sie mialo polski piecyk to faktycznie spadly rachunki za gaz... moja sasiadka twierdzi ze po zmianie z junkersa na Saunier Duvala tez duzo spadly rachunki za gaz i komu tu wierzyc (tak swoja droga ona fakycznie placi mniej za gaz - mam mozliwosc porownania rachunków)

ale sam pisales wczesniej ;) ze junkersy to wsio dla niektorych ludzi ,wiec teraz ma tez junkersa pod marka Saunier Duval:spoko:
Racja co by nie kupic bedzie lepiej po tylu latach - byle i nie awaryjne - ja mam vailanta upatrzonego z zamknieta - bo z ciagiem kominowym to roznie u mie bywa ( zdwa razy do roku mam sytucaje ze kominy ciagnac nie chca i co wtedy. Wiec padlo na zamknieta

Ormianin 06.06.2007 11:59

Cytat:

Napisany przez prometeusz (Post 790696)
ale sam pisales wczesniej ;) ze junkersy to wsio dla niektorych ludzi ,wiec teraz ma tez junkersa pod marka Saunier Duval:spoko:
Racja co by nie kupic bedzie lepiej po tylu latach - byle i nie awaryjne - ja mam vailanta upatrzonego z zamknieta - bo z ciagiem kominowym to roznie u mie bywa ( zdwa razy do roku mam sytucaje ze kominy ciagnac nie chca i co wtedy. Wiec padlo na zamknieta

Mysle ze tak jest, kazdy chwali swoje, a inna sprawa nie wazne jaka firma byle piec awaryjny nie byl... ja musze udac sie za rada @ed'a i sprawic sobie taki piec piec kondensacyjny opraz taki co bedzie mial super modulacje na spalanie gazu a przez to woda w kaloryferach bedzie miala stala temperature

szunaj 06.06.2007 13:37

Mama Junkersa ponad trzy lata i poza pokrętłem (złamało się) nic się nie dzieje a jak się zepsuje to i tak serwis zedrze jak za mokre...

Zetoxa 06.06.2007 13:46

właśnie mi gościu z Junkersa założył piecyk, pełny full serwis z pozamiataniem łazienki i umyciem wanny:) , normalnie szczęka mi opadła. Za kilka dni ma dzwonić panienka z infolinii Junkersa z zapytaniem, jak przebiegła usługa, jak się sprawuje piecyk. Aha, gościu cały czas występował w jednorazowych kapciach zakładanych na buty, to ponoć standard Junkersa.
Czy ja już jestem w raju:wow:

czechoj 06.06.2007 20:44

dok***322;adnie Zetoxa to prawdziwy raj :taktak:

pops 06.06.2007 20:49

Cytat:

Napisany przez Ormianin (Post 790669)
Jak sie mialo polski piecyk to faktycznie spadly rachunki za gaz...

ano się miało polski piecyk, dwudziestoletni polski piecyk :taktak:

Ormianin 07.06.2007 00:09

Cytat:

Napisany przez Zetoxa (Post 790803)
Aha, gościu cały czas występował w jednorazowych kapciach zakładanych na buty, to ponoć standard Junkersa.
Czy ja już jestem w raju:wow:

A do mnie pan przyjechal i w obloconych butach podreptal do kuchni na montarz... jeszcze byl nie zadowolony ze piec wisi w miejscu trudno dla niego dostepnym (najlepiej na srodku powinien aby mial dobrze)... widac jakas nowomoda z serwisem junkersa... no coz mi instalowano piec na przelomie 2001/2002

prometeusz 25.10.2007 14:40

No i nie wymieniam na razie pieca - zycie plata rozne niespodzianki:ysz:

Grigori24 25.01.2009 23:23

Proszę o pomoc w wyborze łazienkowego pieca gazowego !

Witam wszystkich forumowiczów!

Proszę o pomoc w wyborze łazienkowego piecyka gazowego .Stary piec już wysiada ma ponad 20 lat i postanowiłem go wymienić.Pytanie na jaki?Oczywiście mowa o jednofunkcyjnym myślałem o następujących modelach:

Termet Elektronic:
www.e-metalowiec.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=garden _flypage.tpl&product_id=27&category_id=13&option=c om_virtuemart&Itemid=54

Termet AQUA Comfort:
www.juka.pl/index.php?m=Product_Details&id_product=2770

Junkers Maxi Power - WRDP 11- 2B z Lcd:

www.e-metalowiec.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=garden _flypage.tpl&product_id=119&category_id=13&option= com_virtuemart&Itemid=54

A może inny model przepraszam ale w tych sprawach jestem ciemny.

Z góry dziękuje za pomoc !

Pozdrawiam Grzegorz.

Zetoxa 26.01.2009 06:57

mam od półtora roku tego ostatniego,
bierz go spokojnie,
brak baterii do wytworzenia iskry to jednak... brak baterii:spoko:
parę złotych zostanie w kieszeni:spoko:
wyświetlacz temp. wody też się przydaje,
no i zabezpieczenie przed brakiem ciągu, bardzo pomocna rzecz,
nie zatrujesz się CO.

Grigori24 26.01.2009 08:19

Dziękuje Zetoxa !!! :) :) :) :) :)

Ten model jest na baterie czy często trzeba je wymieniać ?
Czy naprawdę ten model jest taki cichy jak reklamują.
Mieszkam w starym budownictwie czy muszę w przewodzie kominowym prowadzić rurę kwasową aż do samego dachu?
Cz montaż
Junkers Maxi Power - WRDP 11- 2B z Lcd może wykonać dowolny monter instalacjii gazowej czy musi to być fachowiec z serwisu i jak to wszystko sie ma do gwarancji i czy muszę zgłosić montaż w serwisie proszę o poradę?
W jakiej odległości Junkers musi być zamontowany od zwykłego piecyka gazowego i czy jest jakaś norma?

Pozdrawiam Grzegorz. :) :) :)

Zetoxa 26.01.2009 12:09

ja mam ten model
http://www.e-metalowiec.com/index.ph...category_id=13
on nie ma baterii, :nie:
iskrę wytwarza turbinka wodna:spoko:
jak chcesz mieć pełną 2-letnią gwarancję, to musi być montaż Junkersowy,
po 2 latach zrobisz przegląd i dostaniesz trzeci rok gwarancji:spoko:
odległość od kuchenki chyba nie ma znaczenia,
serwis junkersa ci wszystko wytłumaczy.
Kup ten piecyk w autoryzowanym sklepie Junkersa,
wtedy usługę montażu masz już w cenie piecyka:spoko:
serwisant zabiera starego złoma i sprząta łazienkę po swojej robocie:spoko:

Grigori24 26.01.2009 18:34

Zetoxa w pierwszym poście podałem nazwę i link :

Jest to model zasilany dwoma bateriami R 20.

Junkers Maxi Power - WRDP 11- 2B z Lcd:

www.e-metalowiec.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=garden _flypage.tpl&product_id=119&category_id=13&option= com_virtuemart&Itemid=54

Z tego co podałaś to model który posiadasz to model z turbiną wszystko się zgadza :
JUNKERS Maxi Power WRDP 11 2G HydroPower

Ja podałem link do modelu z bateria :

JUNKERS MaxiPower WRP 11- 2B ELEKTRONIK Z WYŚWIETLACZEM LCD !!!

Jeśli kupię w tym sklepie internetowym lub w zwykłym sklepie instalacyjnym to znaczy że nie posiadam gwarancji?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:03.