![]() |
Piecyk z turbinka wodną do wytwarzania iskry jest gorszy od tego z baterią. Turbina jest napędzona wodą a woda w naszych mieszkaniach nie jest za dobra, kamień ją szybko załatwi. Ja mam piecyk z baterią i wymieniam ją raz na rok.
|
Cytat:
|
Znajomemu niespełna po roku turbina poszła do krainy nicości.
|
Wszystko zależy od gorszości wody ;p
|
Jak to jest naprawdę z gwarancją :
Jeśli kupię w tym sklepie internetowym lub w zwykłym sklepie instalacyjnym to znaczy że nie posiadam gwarancji? |
Gwarancja należy ci się ustawowo. Ważne żeby była producenta, to wtedy każdy najbliższy serwis ją honoruje. O to raczej możesz być spokojny.
Po prostu spytaj w sklepie. Druga sprawa to kwestia autoryzowanego montażu, który jest podstawą ważności gwarancji. Przy takim sprzęcie to, w sumie, logiczne. Dopytaj w najbliższym serwisie jak to wygląda i ile kosztuje. Żeby się nie okazało, że taniej w necie kupisz junkersa, a z montażem wyjdzie cię drożej, niż byś wziął od nich z montażem. Bywa różnie, np w cenie piecyka w serwisie masz podłączenie przez serwisanta. Trzeba o wszystko dopytać, różne firmy - różne zasady. |
Mam montera z uprawnieniami gazowymi ale nie jest serwisantem czy on może zamontować ten junkers i czy nie stracę gwarancji? Junkers chciałbym kupić w internecie www.heavy-metalowiec.com
|
Przeczytaj warunki gwarancji :czytaj:
Spytaj tego montera - on będzie dobrze wiedział, co mu wolno i na czym się zna. |
Grzeniu mam jeszcze jedno pytanie na ile punktów nadaje się ten model , mam 3 punkty kuchnia umywalka i prysznic rzadko używam naraz 2 punktów.
Dziękuje i Pozdrawiam Grzegorz. :) :) :) |
na jeden, puścisz dwa krany i woda letnia :P
|
dokładnie tak i tu chyba nie ma innej mozliwości, no chyba że zamontujesz sobie zasobnik :P
|
Nie wiem, jak jest w tym modelu.
Sam mam piec gazowy dwuobiegowy viessmana (co+woda) i w nim ustawiasz temperaturę wody jaką chcesz. On sam reguluje przepływ wody tak, żeby miała nastawioną temperaturę. Jak odkręcisz dwa krany, to woda ciepła wolniej leci, ale swoją temperaturę ma. Tak czy siak, jak bierzesz prysznic, a ktoś odkręci drugi kran, to będziesz chciał go :bicz: |
Witam. Finalizuje mieszkanie ,wreszcie no i musze kupić m.in piecyk :) jaki na dzień dzisiejszy jest dobry z Vaillanta lub Junkersa ??
[Chyba założę temat jaka lodówka jaka zmywarka ,jaki automat jaka kuchenka gazowa itd :D] |
Jaki piecyk lazienkowy, do ogrzewania - dwu czy jednofunkcyjny ( te jedno z ciaglym obiegiem wody do mycia podobno znacznie lepiej sie sprawdzaja) Jak nie podasz konkretow to kupuj termet :jezyk:
|
łazienkowy do mycia pod bieżącą ciepłą wodą, ogrzewanie mam na węgiel i inne takie co się spalić dają
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:24. |