![]() |
Cytat:
|
@Grzegorz75 u mnie na 1024x768 mam 100Hz :>. Choć też jak szukałem opisów to podawali 85Hz dziwne.
P.S. A co do tego oszczędzania to ta kwota 630zl to byla narzucona przez sponsorów heh. Ale zmienili zdanie. I w końcu wziołem F700P ;) :> Plusem są porty USB ;) |
A ja przy 1024x768 moge mieć 120Hz, ale nie krozystam z tej rozdzialki :P
@Grzegorz75 - błąd z kolorem poprawiłem :) Poszukaj na allegro tam też niekiedy trfiają sie super iiyamy za małe pieniązki. |
Cytat:
Taa, zgadzam się z Ciapkiem. Mam T710PH i jestem w pełni zadowalony. Ma nawet fajne osiągi. |
A tu coś z benchmarka minirecenzje Zgłupieć można :help: :mruga:
|
Ja mam LG F700P z TCO 2003 i przy 1024x768 mam 100Hz. Max. rozdzielczosc to 1600x1200 :jupi: Nie kupuj nic innego niz LG lub Iyama :D
|
Cytat:
|
No właśnie 19" a 17" mogą traktować jako niższą półkę i tu może "rządzić" LG700P Widać na stronie iiyamy iż 19 i wyższe mają w opisach ikonki oznaczające takie czy inne funkcje. W modelach podanych jako niedostępne opisy były bardziej rozbudowane. A te które oferują obecnie już tarktują po macoszemu. W sklepie w Tarnowie jest w promocji 19" LS902UT po 849 jednak wolę lepszą 17"-kę. Postawię chyba na iiyam-ę tylko którą wybrać.
|
Ja mam ten model: HM704UTc ale płaciłem jeszcze za nią 949zł :P jakiś niecały rok temu. Aha moja rodzina i znajomi też mają ten model (HM704UTc), ale oni już płacili albo ponad 1k zł (dawno temu) albo własnie te 999zł.
Dodam, że sa to wyśmienite monitory. 3 lata DOOR-TO-DOOR na koszt iiyamy :D A opcja OPQ jest zarąbista. Parametry tez ma super. Same zalety :D POLCEAM |
Ja mam starą IIYAMę Vision Master Pro 450 19 cali.
Jakość jest powalająca. Pozdrawiam, |
Cytat:
a przedtem... "Witam, pytanie jak w temancie. Kupuję monitor tak do 630zl to góra" :rotfl: Też stoję przed podobnym problemem. Zastanawiam sie jednak nad monitorami iiyama. Myślałem na samsungiem 757DFX lub MB ale wszyscy odradazają samsunga. A iiyama niektórzy twierdzą, że przereklamowane. Jednak w moim rejonie mało popularne może teraz się to zmienia bo tanieją. Mam na oku takie:
Różnią się częstotliwościami odświeżania i przenoszenia, przekątną roboczą. Podaję link www.iiyama.pl do strony bo dwa pierwsze modele są podawane jako niedostępne i trzeba wpisać szukaj. Są jednak w ofertach sklepów. Jak to się ma waszym zdaniem do LG700P. Może szkoda przepłacać bo modele 19" - 22" to wypas a 17" ?? Czy opcja OPQ to bajer /automat/ i to samo osiągnę ręcznie ustawiając jasność, kontrast. Temat monitory to faktycznie rzeka. Pełno skrajnych opinii.Najbardziej skłaniam się do ostatniego modelu. P.S @ndy jakie jest faktyczne odświeżanie w Twoim LG bo z ulotki ściągniętej ze strony LG przy 1024x 768 jest 85 Hz. |
No i kupiłem. Sponsorzy dołożyli troche więcej kasy i mam ten co radził min Ciapek czyli LG FLATRON F700P i jak narazie jestem z niego za***iście zadowolony :spoko:
Jakość obrazu wymiata i już... A koleś w sklepie chciał mi za wszelką cene wcisnąć F700B, ale nie dałem się he he i chyba dobrze bo wyboru nie żałuje. WIELKIE dzięki wszystkim którzy udzielali się w tym topicu :spoko::spoko::spoko::spoko::spoko: I polecali mi ten monitorek. P.S Nie warto oszczędzać na zakupie monitora. POZDRO |
Na monitorze nie oszczędzaj. Nie kupuj samsungów (straszne osiągi) Jeśli uparłeś sie na LG kup najlepszy model. Lepiej pozbierać troszeczke i cieszyć sie z dobrego wyboru.
|
Co do tego modelu LG T710PH to chyba by był dobry bybór, jeszcze zobacze ale jak narazie to ten model chyba bym wzią. A czy bardzo grzeje się ten monitor np. po 4-5 h pracy.
|
Cytat:
A nad tymi: "LG 17" ez T710PH 17" LG 17" ez T710BH Flatron się niezastanawiałem bo ich jeszce niebyło a zakup został odroczony. Poprawiłem ceny |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:15. |