![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Zakup pamięci - czyli, które wybrać?
Witam.
Mam zamiar kupić teraz zestaw pamięci RAM 2x 512MB i zastanawiam się, które wybrać? Geile http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=10633 Kingstony http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13687 Kingstony mogę mieć nowe za 350zł, więc cena wydaje się okazyjna w stosunku do Geili ![]() Komentarze niby dla każdych są super ![]() Narazie ich kręcić nie będę, bo na moim AsRocku za dużo nie wyciągnę ![]() Ale za jakiś miesiąc zmieniam mobo, więc chodzi też teraz o to, które są tak jakby bardziej kompatybilne z płytą? Bo czasami jest tak, że płyta nie wstaje z danymi pamięciami ![]() Mobo będzie Asusa lub Gigabyte ![]() :help |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
no ja mam na ASUSIE A7N8X Deluxe... 2X512MB Kingstona.
ladnie sie kreca, nie grzeja sie, wzorowa praca. Ja wzialbym Kingstona ale znam userów (Laser np. ) ktorzy maja Geile i wiem ze tez chodzą bezblednie. Ale spotkalem sie z jednym przypadkiem ze 2x256MB Geile na A7N8X nie chodzily...
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.11.2002
![]() |
Z tych dwoch Geil patrz uwaznie CL. - 2.5
ps. na twoim miejscu kupilbym tylko 512 ram i jajas lepsza płyte koniec. |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Born 2 ride, ride 2 live
![]() |
Cytat:
![]() Jakąs lepszą płytę to tak jak pisałem będę kupował pod koniec maja, a początek czerwaca
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
:}
Data rejestracji: 18.04.2003
![]() |
To moze poczekaj i jak będziesz miał płytę to pójdziesz do sklepu i jak będziesz kupował wtedy sprawdzisz czy działają z Twoją płytą, czasami tak bywa, że pamięci nie działają z daną płytą a z inna już tak.
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.11.2002
![]() |
Prawdopodobienstwo że nie będzia działało jest niewielkie.
ostatnio trafiły w moje rece kostki Blitz takie tanie made in supermarket (kto o nich słyszał) chciałem się ich pozbyć , ale przyzwyczajenie wygrało zacząłem podkrecać i szok kingstony czy geile odpadają na przedbiegach 466Mhz bez problemów , timingi z 3-4-4-8 na 2,5-3-3-6 może tu jest alternatywa
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
kupuj duale z radiatorami, minimum pc3200 ... timmingi wg uznania/portfela
moje hyperx'y pc3500 na a7n8x-e sa zimne, ta plyta nie wykorzystuje >mocy< pamieci po wlozeniu w a8n-sli grzeja sie jak cholera ...
|
|
|
#9 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
A ja bym nie przepłacał i wybrał pamięci GoodRAM. W dodatku można teraz nabyć pamięci RAM w obudowie BGA i to w przyzwoitej cenie. Nie warto przepłacać za jakieś Geile, czy inne cuda na kiju, bo i tak się tego nie wykorzysta.
Trzeba wspierać polską produkcję, o ile można mówić tak do końca o polskim produkcie, w tym przypadku... http://pclab.pl/art14417-1.html |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Guru
Data rejestracji: 28.12.2002
![]() |
Ja mam i polecam Hynixy D43. W zupełności wystarcza a świetnie sie podkrecaja. Na Tweaku dochodza nawet do FSB 270MHz przy CL2,5. Teraz ostatnio bardzo spadla cena tych pamieci, wiec nic tylko brac !!
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
Pytales sie o ramy.
Mowili kingston,goodram,na kosciach hynix,blitz a ty wziales Geil. Dobre
|
|
|
|
#14 | |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
pozdro
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Born 2 ride, ride 2 live
![]() |
Tzn. założyłem temat, aby się dowiedzieć co wybrać, ale tylko pomiędzy tymi dwoma zestawami
![]() Ale jak zawsze u nas jest tak, że każdy mówi ja mam to i jest super ![]() Tylko @Cloperflake, @Kasprzak i w sumie @Alex powiedzieli co dokładnie kupić ![]() Temat można uznać za zamknięty, chyba, że ktoś tez zamierza kupic pamięci i nie wie co wybrac to może się podpiąć
|
|
|
|
![]() |
|
|