![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
.: AT90S2313 :.
Data rejestracji: 09.09.2002
![]() |
Zamykanie systemu z klawiatury
Czy da sie w jakis sposób w xp przypisać jakiemuś klawiszowi np F4 zamykanie systemu, a np F3 restartowanie? Klawiatura jest bez specjalnych klawiszy do zamykania, ma natomiast search, files, e-mail, www, nute, volume+-. Czy dało by sie np podmienic funkcje tych klawiszy?
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() |
Było coś takiego na takiej stronie, że robiło się ikonkę i jak 2x kliknąłeś to system się zamykał...i może można do tego przypisać klawisz skrótu...sprobuje poszukać...
![]() |
#3 | |
Guru
Data rejestracji: 22.02.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nadszyszkownik
Data rejestracji: 27.09.2002
![]() |
Co do zamykania to chyba alt F4 i Enter
![]() A rozruch? Mam w BIOSie coś takiego jak "wake on keyboard". Ustawiłem sobie włączanie kompa klawiaturką. W sumie to tylko gadżet, bo i tak szybciej uruchomić kompa poprostu włącznikiem ![]()
![]() |
#5 | |
![]() |
Cytat:
LiteOn LTR-40125S & SOHW-1633S 8 ) Jak zrobić szybko sałatke z buraków? Wrzucić granata do BMW ![]() Ostatnio zmieniany przez Ziele : 17.03.2003 o godz. 21:45 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 27.08.2002
![]() |
Nie wiem może się mylę ale za to odpowiada ACPI, jeżeli ma się odpowiednią klawiaturę (trzy klawisze) i po kłopocie. U mnie tak jest jeden klawisz (power) na klawiaturze BTC 5197 i komputer się zamyka.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() |
A da się podnienic funkcje klawiszy specjalnych? np search i files. Nie sa mi potrzebne a jak zamykanie i restart były by dobre. Klawiatura to Logitech Internet keyboard Y-ST39.
ps. czemu projektanci dodają pełno niepotrzebnych bajerów a zapominaja o ważniejszych rzeczach? ![]()
![]() |
#8 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
w logitechach można przypisywać uruchamianie programu pod dany klawisz
w 98 wystarczyło by zrobić skrót do skrótu do ![]() c:\windows\rundll32.exe user,ExitWindows i system by ci się zamykał W xp też to się da ustawić, kiedyś to widziałem, ale w tej chwili nie pamiętam. Poszukaj na google XP tips and tricks...
![]() |
#9 | |
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
ale płyta z oprogramowaniem jest razem z klawiaturą ! i tam jest ten program, chyba iTouch się nazywa i na www logitecha też jest...
![]() |
#11 |
Gość
|
...halo, halo...
...po grzyba kombinowac, konfigurowac, zmieniac... ...Tweak XP i z glowy... ...on sam wyrzuca na pulpit ikony... ...restartu, zamkniecia, hibernacji... ...THE END... ...pozdr... ...fuck, nie doczytalem tematu... ...z klawiatury powiadasz... ... ![]() Ostatnio zmieniany przez -=KoWaLiK=- : 18.03.2003 o godz. 13:38 |
![]() |
![]() |
#12 |
Mr Zudozław
Data rejestracji: 06.03.2003
![]() |
Ja znam tylko stan w strzymania ale to tylko na specjalnych klawiaturach
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 | |
Gość
|
Re: Zamykanie systemu z klawiatury
Cytat:
...wyslalem Ci na maila pewien freeware-owy sofcik... ...tylko glowy to ja uciac nie dam ze on na XP smiga... ...pozdr... |
|
![]() |
![]() |
#14 |
Gość
|
...panowie...
...w zwiazku z tym ze nie moge sie dostac do swojej skrzynki na wp... ...udostepniam wam moj edysk www.edysk.pl... ...login - kowalm... ...haslo - kowalik... ...zakladka - praca.... ...pozdr... ...no nie ma za co.... Ostatnio zmieniany przez -=KoWaLiK=- : 18.03.2003 o godz. 19:49 |
![]() |
![]() |
#15 |
![]() |
dzięki! zaraz przetestuje.
![]() |
|
|