![]() |
Wkłucie centralne, to się chyba na oiomie stosuje... :w00t:
Wenflonik siostrzyczka zakłada tam gdzie widać żyłę na łapce i kapią ci antybiotyk co 8 godzin. Po 2, 3 dniach najczęściej trzeba się wdziubać w inne miejsce, ale czasami dłużej nie boli. (zapalenie żyły się robi) |
wkłucie centralne czy wenflon w zgięcie łokcia ? :]
|
Cytat:
|
Może być pogrypowe zakażenie, tak jak ja teraz mam, też grypę przechodziłem, a w łykend, to mi nawet bardzo ciepło było :>
Zaczęło się w czwartek bólem ramienia, po południu drugie, w piątek wszystkie stawy, to ja znieczulenie ogólne zastosowałem || A teraz jestem w połowie antybiotyku... :sciana: |
Cytat:
Cytat:
|
dokładnie, won do wyra pocić się jak ryba, stary jeszcze nie jesteś,
póki co to tylko pogrypowy bonus masz, niezbyt fajny na dodatek, dopiero przy powikłaniach tego stanu będziesz jedną nogą... a teraz leczyć się i spać :P PS czuj się także usprawiedliwiony dnia 09.10.11 z wyra nie wyłaź, trudno się mówi. |
Biadolisz, Berionu. Odlezec i nie marudzic jakbys mial schodzic z tego swiata, bo to pieprzenie...
Zreszta... Jesli mozesz podejsc do komputera, to nic Ci nie jest ;-)! |
Na Szaserów to jest dobry szpital, wojskowy, na Grenadierów wiozą, do Grochowskiego, a to bardzo niedobrze... wiem, bo leżałem kiedyś kilka dni i mnie to wzmocniło... bo mnie nie zabiło. :>
Jak miałem to straszne zapalenie oskrzeli, nie mogłem oddychać, przyjechał lekarz na wizytę domową, posłuchał co się dzieje, wypisał skierowanie do szpitala, kazał jechać z tym skierowaniem od razu na Płocką do gruźliczego ||, tam faktycznie znają się na rzeczy. Mieli też nowoczesne antybiotyki, a to ważne w moim przypadku, bo na większość tych starych mam uczulenie. Było to kupę lat temu, ale szpital specjalizujący się w chorobach płuc jest chyba najlepszym pomysłem. Nie ma rejonizacji, można się wbijać gdzie się chce. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
- - - Dostałem jakiś nowy antybiotyk, który podobno inaczej działa. Jak nie będzie poprawy po trzech dniach to mam zacząć się oswajać z myślą szpitala. A boję się tego strasznie. :| |
Jako mały dzieciak miałem (podobno) 11 razy w ciągu roku zapalenie oskrzeli, a potem 2 razy zapalenie płus. Ale organizm sobie poradził, wzmocnił się, potem już chyba nigdy tego nie miałem. Musisz mieć gorszy okres, a i trochę zachowaniem do tego dołożyłeś. Ale da się przeżyć :)
Tak więc spokojnie i wyjątkowo może posłuchać lekarzy i nie szarżować :) |
Miałem zapalenie płuc w podstawówce.
Pamiętam, że dopóki leżałem było w miare OK. Ale jak wstałem siły mnie opuszczały i padałem w pare sekund. Przeleżałem w szpitalu dwa tygodnie. |
Po pierwsze, mówi się pneumonia i od razu jest szlachetniej.
Po drugie, na Płockiej moje alter ego ma praktyki. Po trzecie, drogi Berionu, o brak ubezpieczenia nie martw się. Masz zagwarantowane w Konstytucji prawo do bezpłatnego leczenia. Może szpital nękać Ciebie żądaniem spłaty, proponuję wtedy udać się do intendentury tego szpitala i kompetentnej osobie jasno powiedzieć, że nie zapłacisz - wtedy od razu ściągną należność z NFZ. Znowuż NFZ może Tobie przysłać parę pism, na które nie odpowiadaj. Jeśli uprą się, to przegrają w każdym sądzie. Wiem co mówię. Nie lękaj się, mamy państwo opiekuńcze, którego tak nie lubisz :D Jeśli jednak wolałbyś załatwić sprawęinaczej, jest mnóstwo furtek, np. konkubinat z osobą, której głównym żywicielem jest rolnik-KRUS. Koalicjant twojego lidera politycznego skorzystał z takiej furtki, więc nie lękaj się po raz wtóry :D A jeśli zechcesz zapłacić, pogadaj z lekarzem, aby wystawiono rachunek nie za konkretne zabiegi, a za pobyt w szpitalu liczony w dobach; będą wiedzieć o co chodzi. Koszt takiej doby to od ~ 300 do ~ 2500 w zakaźnym na Wolskiej. Zdrówka! |
Cytat:
|
dobry antybiotyk potrzebuje 2-3 dni na rozkręcenie się poproś o jakiś w zastrzykach, no i w łóżku to będziesz mokry jak szczur kanałowy
przepisali mi kiedyś 6 ampułek jakiegoś antybiotyku dwu składnikowego [dwie substancje czynne] kosztował 120 zł ale .. sama aptekara stwierdziła że te 6 strzałów lenina postawia na nogi.. |
Cytat:
Znajomy Irlandczyk lekceważąc zalecenia lekarzy nabawił się komplikacji. Jedną nogą był już na tamtym świecie. I w sumie 3 miesiące na chorobowym. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:31. |