![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#91 |
Nikoniarz
Data rejestracji: 26.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#92 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
przy dzisiejszych autach to przewaznie niemozliwe - nie dosc ze to dluga zabawa z zestawem kluczy, aku waza coraz wiecej, to potem spedzil bys pewnie z godzine zanim bys wszystko podlaczyl i zaprogramowal rano
|
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Co nie zmienia faktu, że przy takich mrozach od czasu do czasu trzeba wyjąć aku i podładować w domu.
![]() |
#94 |
Author
Zlotowicz
no powiem Ci szczerze, ze nie
w starych autach owszem, bywaly takie zabawy konieczne ale w nowych? regularnie jezdzoncyh? (jak stoi nieodpalane to jasne, ze padnie) |
![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Nikoniarz
W Carinie jak było -25 przenosiłem do domu. W Mazdzie zaprogramować jedynie muszę na nowo godzinę i radio.
Komputer po bodajże 8km sam jest zaprogramowany. No, może co innego w jakiejś super-nowoczesnej Audicy, gdzie może być tysiąc 'pincet' spersonalizowanych ustawień. Nie wiem, nie jeździłem takim autem. Mi powiedział gość, jak kupowałem nowy aku, że nie ma bata - jak będę robił po kilkanaście km dziennie - praca-dom-praca to nie zdąży mi naładować go alternator i w końcu padnie. "jezdzoncyh" - matko i córko, nimal... |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie wiem jak w totalnie nowych ale w moim z 2002 owszem po weekendzie w poniedziałek rano słyszałem, że trochę rozrusznik lenia dostał ale zakręcił.
![]() |
#97 |
Author
Zlotowicz
o co Ci chodzi? jedna literowka - y i c zamienione miejscami
bledu innego nie ma a wyjmowanie aku - jak kto chce ja tam na prostowniku widze tylko 2 auta pod blokiem regularnie - oba czasy swietnosci maja za soba reszta jakos jezdzi ![]() co pare lat i tak aku wymieniac trzeba moze i zadziej by sie to robilo (na pewno zadziej) wyjmujac aku na najwieksze mrozy, tylko trzeba sobie zadac pytanie, ile to meki i czasu zajmuje i czy jest to warte tego zachodu fakt, ze od kiedy pamietam, to juz 2 razy wymienialem aku w roznych autach - jeden zima, a drugi po prostu ze starosci (padl jesienia, jak bylo nascie stopni) |
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
Ten raz w roku doładować aku wypada, w okolicach zimy właśnie, sprawdzić poziom elektrolitu. Zwłaszcza, jak już ma te 3-4 latka.
Wyjmować z auta nie trzeba, chyba że już jest padaka i chce się na siłę przetrwać następny sezon. |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
ja tez nie widze racjonalnych [rzeslanek do tego iz to czlowiek wywoluje to modne ostatnio globalne ocieplenie klimatu. prawdz jest taka, ze dane na ten temat sa tak zmanipulowane, z ekazdy "ekolog" mowi co innego, a kazdy normalny zyjacy czlowiek tz widzi cos innego.
a abstrahując od tego czy ocieplenie jest czy nie... nawet jesli by bylo- ja nie mam nic przeciwko, bo temperatura -17 stopni Celcjusza mnie delikatnie denerwuje... pomyslcie ile mozna by rocznie zaoszczedzic nie ogrzewajac mieszkan, lub ogrzewajac je na sposob powiedzmy wloski- jeden maly piecyk w mieszkaniu, taki dogrzewajacy, bez kaloryferow, CO itd. |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Ja właśnie ładuję dzisiaj akumulator, bez wyjmowania z samochodu, bo po co? Zacząłem zaraz po przyjeździe, przespałem się do teraz trochę, zapaliłem klekota, żeby się podgrzał, zostawię do rana na 2A, powinien zapalić...
Wszystkie tematy się mieszają, w nadejszła zima muszę napisać coś o żarówkach... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
@ Kris Co do wcześniejszych wyliczeń ( #75) - może teraz ja źle patrzę, ale podajesz koszt utylizacji jednej żarówki (fakt, że znacznie przesadzony). Ale teraz to ten koszt pomnóż przez ten milion użytkowników, których wziąłeś pod uwagę wcześniej. W tym momencie rachunek wygląda już 'trochę' inaczej (z uwzględnieniem faktu, że szacunek utylizacji jest tu wielokrotnie przesadzony). @ nimal W sprawie literówki - jeśli chodzi o "jeżdzonych" to nie ma sprawy, ale to w pierwsze chwili (i dla mnie) wyglądało na "jeżdżących" napisane jako "jezdzoncyh". A to już niektórych na forum może przyprawić o zawał ![]()
![]() |
![]() |
#102 |
Nikoniarz
Mi chodziło o pokazanie pewnego mechanizmu... jak to będzie naprawdę... zobaczymy.
Jeśli zużycie energii na produkcję + utylizację będzie mniejsze niż oszczędności z korzystania z takiej żarówki przez x lat, to OK, w innym przypadku absolutnie nie jest to opłacalne. Ja wciąż czekam na dobre żarówki LED. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
zawsze lepiej gdy ejst swoboda zakupu, a nie tak, ze cos lub ktos nakazuje nam co mamy kupowac.
Szczegolnie w kwestii tak waznej jak oswietlenie. Nie kazdy lubi swiatlo jarzeniowe, nie kazdy lubi swiatlo zarowe. to tak jakby kazano nam kupowac tylko auta koloru zielonego, z silnikiem benzynowym 1,4 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#104 | ||
Ͼ Ͽ
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |