Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 10.08.2005, 17:51   #5
_bakupl_
na cdrinfo od 2001 ;>

Data rejestracji: 04.06.2005
_bakupl_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez kodziu
Nie o to chyba chodzi

Obecnie wszystkie produkowane zasilacze mają złączke 20pinów + 4 piny dla
płyt głownych pod pentium 4 (te 4 są dołanczane na zapinke jeżeli są potrzebne lub zespojone z 20 pinami, wtedy kiedy są nieprzydatne trzeba użyć przejsciówke z 24 na 20 - troche bez sensu wyjaśnione ale tak jakoś jest )

Co do problemu. Jeżeli dobrze zrozumiałem @baku ma jakąś starą płytę z 24 pinami.

Sprawa jest o tyle skomplikowana ze był to komputer robiony przez firme hp, a więc musiał być kupiony w całości.

Dawniej takie zestawy miały widoczne piętno producenta w postaci niestandardowych złącz i tym podobnych rzeczy.

Nie wiem czy nowy zasilacz będzie pasował. Spróbuj lepiej przeszukać allegro i zobaczyć czy nikt nie posiada w swojej ofercie PSU z komputera HP tyle że o większej mocy.

No własnie i w tym problem. Nigdzie nie moge znaleźć żadnego zasilacza z 24pinami o mocy 250W lub więcej. A jak wczepie tam nowego Chiefteca ...to komp może paść, i całe mieszkanie wsumie?...bo wątpie żeby juz wtedy wymyślili takie coś....

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=59993452

Tu jest, nawet z mojego miasta,ale nie wiem ile WAT....jak widać... jest złącze P1 - 24pinowe...

Twoje uprawnienia: