![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na balkonie (II pietro) -14*C, Forecastfox podaje -17*C
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Porównałem wskazania WW z odczytami z lotniska - to samo...chyba...
W każdym razie jest zimniej niż u mnie. -13,9/-17,8 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
W naszym Passacie wczoraj padł rozrusznik...
A teraz -13*C na dworze, uhh... Wczoraj mi w nosie zamarzało, ale było około -18*C... Tak czy siak - nie mogę się doczekać ociepleń... CHCĘ >-5*C... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guru
Data rejestracji: 10.10.2004
![]() ![]() ![]() |
Ludziska, przecież taka pogoda jest idealna. Przynajmniej dla mnie. Wolę trząść się z zimna niż zdychać w upałach a wiadomo, że w Polsce takowe bywają :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
zdecydowanie nie mial bym nic przeciwko +25 w zime
![]() przy +30 w zarze lejacym sie z nieba nawet biegam szybciej od murzynow (amatorow oczywiscie) ![]() chyba urodzilem sie na zlym kontynencie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Dziadek
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.06.2002
młody jest i pewnie sam za ogrzewanie nie płaci
![]()
![]() |
#9 |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
Zdecydowanie jestem ciepłolubny
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
znajomi z brazylii opowiadaja, jak to u nich w zime jest +16 i co niektorzy biara urlop na te 2 tygodnie (sic!) zimy, zeby z domu nie musiec wychodzic
jeden koles z afryki opowiadal, jak u niego w kraju przy strasznych mrozach +20 pali sie ogniska i nikt w domach nie siedzi, bo za zimno, tylko przy ognisku pod pledami kiedys sie malo nie zwinolem ze smiechu - przebieralismy sie w szatni, ja i jeden murzyn na dworze bylo grubo ponad 20, ja w szercie na ramiaczkach (ktory i tak zdejmowalem zaraz po wyjsciu z firmy), czapka z daszkiem, sandaly a koles kalesony pod spodnie, zimowe buty, na kilka koszulek watowana kamizelka i czapke zimowa... jak ja zaluje, ze nie mialem aparatu przy sobie, zeby sobie z nim zdjecie wtedy zrobic... |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hehe, no to nieźle...
Ja upałów Saharowych nie mogłem znieść i faktycznie wolałbym takie mrozy jak są teraz. Ale zwykłym +30 stopniom nie mam niczego do zarzucenia ;-). |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No cóż morze niektórzy maja tutaj "suwalską fantazję" (bo tam jest w Polsce najzimniej) ja zdecydowanie wole upały od siarczystych mrozów... w każdym razie jak są takie mrozy jak dziś, to jestem kompletnie "zamrożony"... samochodem specjalnie sie nigdzie nie wybiorę, trudno mi dostać się do pracy, jestem wyziębiony i no i później nieco chory, w domu mam zimno, a rachunki za ogrzewanie lecą jak z bicza trzasnąć... wiec wydawało mi się ze już takie ujemne temperatury już mam za sobą w wyniku globalnego ocieplenia a jednak jest inaczej... ludzie którzy piszą ze wola taka ujemna temperaturę i fascynuje ich śnieg, nie są albo na własnym utrzymaniu, albo sa dziećmi "neostrady" albo maja ową wyżej opisana suwalska fantazje... jak lubicie takie mrozy do na Islandię albo północną Norwegię... to miejsce dla Was... na Islandii byłem w poprzednim roku w październiku tydzien u szwagra który tam siedzi i pracuje jako polski murzyn mimo tego calego kryzysu siedzi tam dalej, ale klimat to ja dziękuje... po prostu o zgrozo! i co z tego że maja ta darmową energie geotermalna skoro pogoda za oknem jest fatalna, a w zimie dodatkowo ciemno caly czas...
![]() |
#13 | |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() (co do klimatów sievierowo norweskich - myśle ze bym wcale głośno nie płakał... tylko ten lód i śnieg... chłodek znośny_ a i jeszcze jedno, wiecie jak ciężko mieszkać z grącolubnymi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Z tego co czytam wnioskuje ze mieszkasz w betonowym bloku z wielkiej płyty, możesz sobie pewnie i wychłodzić pokój skoro masz okno otwarte, co z tego ze masz straty ciepła, skoro sąsiedzi Ciebie ogrzeją nieświadomie przez ściany, ale tak naprawdę to wszyscy mieszkańcy bloku za to zapłacą, nie przejmuj się, przypuszczam że ciepło wyrówna się z innych części Twojego mieszkania tylko to domownicy za to zapłacą... ot myślenie człowieka z PRLu... mały pokoik szybko się nagrzewa od cały czas ciepłego kaloryfera... ciekawe czy pisałbyś tak o "przyjemnym chodzie" jakbyś miał ogrzać tak dom o pow. 150 m2 zimnolubie? Nie, tam na Islandii to ja śniegu nie widziałem... podobno wogole nie pada, albo bardzo rzadko.. za to od morza wieja takie zimne wiatry, że mimo iż jesteś w skafandrze z puchu (taki noszą Islandczycy) to przeszywa Ciebie do szpiku... ponadto jak byłem top cały czas padał zimny deszcz na przemian z gradem i wiało, wyło... z domu się nie chciało wychodzić, w końcu października raz tylko widziałem słońce, na półgodziny może... w lecie temperatura tam jest rzędu +15 stopni max, zimą <+2, więc pewnie warunki w sam raz dla Ciebie
![]() |
![]() |
#15 | |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Rożnicy w ilości opału nie ma, dom nagrzewa się jednakowo szybko, opalamy drewnem - zakupionym. Niestety nie miałeś nigdzie racji. ciepłolub - ktos kto nie akceptuje temp ponizej 24' (tak ten odemnie z pokoju ma, jemu jak było 26 stopni to siedział w krótkiej koszulce), 18 stopni to normalni ludzie, tak w gwoli scisłości Ostatnio zmieniany przez polakT : 07.01.2009 o godz. 13:15 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|