![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
KiNgOfOcEaN
Data rejestracji: 06.09.2002
![]() |
zbyt cichy dzwięk w karcie telewizyjnej
Posiadam od lilku dni tę kartę : http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7722 i obraz jest naprawdę fantastyczny lecz dzwięk niestety o niebo za cicho choć bardzo czysto. Słychać tylko głośniczki satelitki a sybwoofer leży bezużytecznie. Gdy gra muzyczka z Winampa np. to dzwięki są mocne i bodbite basem. MOja płyta to niestety tylko ECS K7VZA ze zintegrowana muzyką. Wszystkie ustawienia w panelu sterowania sa na maxa. Moze jest jakiś program - sterownik, który pomógłby na tę dolegliwość?
|
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sprawdz kabelek laczacy karte z dzwiekowka, gniazdo multimedialne dzwiekowki, ,...takie najprostsze sprawdzanie.
Moze to takie wlasnie drobiazgi.....
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
KiNgOfOcEaN
![]() |
Cytat:
Cytat:
Jesli w panelu sterowania to jest na max a moze tak nie powinno być? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
przyponialem sobie maly szczegolik, mialem podobna karte tylko bez XP, na dolaczonym cd znalazlem programik ok 500KB(chyba) i po jego uruchomieniu glosnosc byla dostosywana do potzrebnych parametrow, niestety nie pamietam nazwy tego programiku. proponuje przeszukac cd moze tez bedzie dołaczony |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
inżynier systemowy
![]() ![]() ![]() |
a taki inny drobiazg(sam sie na nim zlapalem) => line-in volume <=
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guru
Data rejestracji: 26.04.2002
![]() |
u mnie glosnosc tej karty jest regulowana p[oprzec zakladke cd audio
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
A ja czytając komentarze na komputroniku dochodze do wniosku że ten typ tak ma
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guru
Data rejestracji: 31.08.2003
![]() |
Ja mam 2 takie karty, jedną w domu a drugą w pracy. W ustawieniach sprawdź "Record Volume".
Ostatnio zmieniany przez -Kowalik- : 17.03.2005 o godz. 14:10 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
KiNgOfOcEaN
![]() |
Chłopaki !!!! Mieliście rację. Dkąłdnie przeanalizowałem całą sytuację i równie bardzo dokladnie przeglądnąłem tę plyte główną ECSa i odkrylem rzecz straszną! Ta cholerna badziewiarska płyta a dokladnie zintegrowana muzyka VIA nie ma wejścia liniowego bezpośrednio na plycie! To szok!!!! To jak ja mam to podpiąć. Już wie dlaczego dzwięk byl słaby ponieważ ja z rozpędu podpiąłem Kartę telewizyją do wejścia muzycznego od Cedeka. Ojoj normalnie zmylilo mnie to iż tylko tam pasowała ta plaska wtyczka od kabela , który jest dołaczony do kart TV. I coteraz zrobić? Jak to podpiąć? Przecież ta karta muzyczna ma wejście tylko na zewnątrz w postaci dżeka. Czy istnieje taki kabel/przejściówka, który pozwoliłby połączyć wyjście dzwięku z karty TV na wspomnianego dżeka? Pomózcie jestem załamany......
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Guru
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
KiNgOfOcEaN
![]() |
Cytat:
Masz rację teoretycznie nie powinno to mieć znaczenia gdzie podpinam lecz niestety ma. U nie niestety również nie działa regulacja głośności w samym programie (tak jak to zaznaczył na obrazku @Kowalik)i nie ma róznicy czy mam gosnośc na min czy na max gra jednakowo cicho. co do pomusłu podłaczenia bezposrednio głośników to jest pomysł tylko nie za bardzo wykonalny ponieważ na jkarcie TV jest takie cyfrowe płaskie wyjście a głosniki maja dżeka a ja nie mam jakiejsc przejściówki i nie mam zdolności (a szkoda) elektonicznycha by sobie atkie cudo zrobi. Więc coraz bardziej skłaniam się do zakupu nowej dzwiękówki. Tylko pytanie teraz jakiej aby wreszcie wszystko działało jak należy i za jak najmniejszą cenę nie przekraczajacą powiedzmy 35 zł. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
inżynier systemowy
![]() ![]() ![]() |
Pamietam moją karte ale tam byl kabelek zewnetrzny do podlaczenia, w sumie nie wiem czy istnieje istnieje przejscówka. Jednak uważam ze jezeli istnieje potrzeba to mozna dorobic odpowiedni kabelek. minijakc to koszt ok 3,5 i kawalek kabelka(3zyly) to 50gorszy, wystarczy tylko odpowiednio polaczyc mase, lewy i prawy i bedzie dzialac. jakby wynikla potrzeba dorobienia przejsciowki moge podpowiedziec jak polaczyc (kolory kabelkow prosze)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guru
![]() |
k7vza nie ma zadnych wejsc liniowych na plycie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
KiNgOfOcEaN
![]() |
Cytat:
Zastanawiam się nad kupnem jakiejś karty dzwiękowej np SB 128 PCI, jeszce się nie doczytałem ale ona mam nadzieję posiada wejście liniowe. Jesli coś wiecie na ten temat to proszę o info. Przecież dwie dzwiękówki w sumie kompowi nie zaszkodzą i mogą współistnieć obok siebie ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
inżynier systemowy
![]() ![]() ![]() |
Ja mialem SB128 i ma 2 wejscia (line-in i mic) i wyjcie
|
![]() |
![]() |