![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Zdejmowalem na 2 czy 3 nokiach bez wyjmowania i nie bylo problemow. |
Cytat:
A moze robisz takiego psikusa jak mój koompel. przy wyborze sieci nie wskazywal na ktra jest zalzony simlock tylko na ktora chce by mu działało.... ;) |
Cytat:
na dzisiaj daję sobie spoka. wzieliśmy dzisiaj 4 takie nokie i za punkty (za płacenie faktur w terminie :D ) 3410 i dostaliśmy 5 taktaków + jeden w tej ostatniej nokii. co ja kurde będę z tym robił? :) chyba to sprzedam ^_^ |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
poczekam rok i zdejmę kabelkiem dla hecy :P
a tak serio to i tak nie mam potrzeby. byłem tylko ciekawy czy się da z klawiszy. |
Kurczę nazbierało się odpowiedzi. Wszystkim serdecznie dziękuję, jutro przystępuję do prób, wcześniej nie da rady, bo to nie mój telefon. Oczywiście nie omieszkam poinformować o wynikach. :) :) :) :piwo: :piwo: :piwo:
|
@ed, próbowałeś tym kalkulatorkiem z programosów?
Jest dosyc skuteczny. :> Co do wyjmowania karty: Mnie się też zdarzyło ściągać simlocka z kartą w fonie, teoretycznie można uszkodzić kartę. :taktak: |
Archeolog ze mnie ;) ale musze sciagnac simlocka z Siemensa CT65 [ERA] a niechciałem zakladac topicu.Mam kabel[standardowy] jest mi bez roznicy czy sciagne przez kabek jakims programem czy kodem,byle dzialalo.
Zna ktos jakis PEWNY program,albo jakis generator kodów? Pozdrawiam :piwo: |
byłem w paru punktach sciagania simlockow i w zdnym sobie nieporadzili na miejscu :/,wszyscy musza wziasc aparat na serwis ,
moze ma ktos jakis pomysl jak sciagnac z CT65 simlocka ? pozdr :piwo: |
Sim-locka mozna sciagac kodem ylko z siemensow ST55, CL62 i innych modeli telefonow siemens ktore nie zostaly stworzone bezposrednio przez firme Siemens a przez inne firmy. W przypadku ST55 o ile dobrze pamietam to firma bosh robila tego fonai z tego fona mozna kodem sciagac simlocka natomiast z "prawdziwych" siemensow mozna tylko przez dwa sposoby albo przez kabel choc np w siemensie C60 trzeba bylo przeciac niektore scieszki na plycie glownej aby sciagnac sima a i wtedy telefon mial problemy ze stabilnoscia albo przez Clipa ktory kosztuje jakies 1000zl i maja go tylko autoryzowane serwisy ktore sciagaja simlocka za cene nie raz 100zl i to sie robi bez pomocy kompa podlacza sie clipa pod fona i simlock sciagniety wiec w twoim CT65 mozna jedynie kablem (serwisowym) lub klipem jesli cie stac.
Tu masz info jak zmienic kabel oryginalny na serwisow http://www.s55.fks.pl/readarticle.php?article_id=7y |
Cytat:
|
Cytat:
z drugiej strony to niezły wałek z tymi smokami :D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:12. |