![]() |
Widze ze temacik sie rozwinal .
To dobrze. :) Dzieki za info bo wlasnie chcem zalozyc wlasny mini interesik z simlockami i mialem obawy co do legalnosci tego :) bo wiecie nie chcialbym miec nieprzyjemnosci z policja itp. |
Wielkie dzięki LECHWOS, jutro sobie poczytam bo dziś już niezbyt mi się chce, a pytanie było czysto teoretyczne :)
Pozdro ;) |
Cytat:
a tak apropo to teraz juz nie ma mozliwosci podbicia pakietu na wyzszy chwilowo :mruga: poczytaj tam maz wszystko http://satmen.unas.cz/index.htm |
Nie no nie chodzi mi o to tylko czy można się ogłaszac, że się przerabia te karty oryginalne na takie nie wpełni oryginalne ;)??
Bo np. ludzie kupuja Cyfre+ z najtańszym abonamentem a przerabiajakarte na najdroższy. A w sumie jak się znasz to jak się modyfikuje ten chip tej karty?? |
Cytat:
|
Legalnosc... hmmm... nawet jesli bylo by taki prawo, to ze wzgladu na "niska szkodliwosc spoleczna" nikt by sie nie zajmowal sciaganiem. Ale nie ma takiego prawa
a co do utraty gwarancji - w kazdej karcie gwarancyjnej.instrukcji pisze o tym jak BYK sayan - gratulacje w zwiazku z przekroczeniem 2000 ;) |
Cytat:
ale zagranicą czesto opertoży na swoje telefony nie zakładają sim-locków. kumpel kupował we włoszech w sieci TIM-Mobile telefony i były bez sima pzdr sayan_ssj |
W Polsce sim-locki można ściagać do woli. W innych krajach zachodnich jest to zabronione.
Teoretycznie zdjęcie sim-locka jest rownoznaczne z utratą gwarancji. |
A nie wiecie jak się ma ta sprawa do kart platform cyfrowych??
|
Czyli można sie ogłaszać że ściąga się SimLocki i nie będzie żadnych problemów ( prawnych) z tym procederkiem.
|
Z tego co się orientuje to nie, tylko sciągnięcie simlocka powoduje utratę gwarancji na telefon.
Pozdro |
Sim Lock
Witam All !!!
Pragnę rozwinąć nowy temat, którego jak zauwarzyłem tu brakuje. Na początek chciałem się dowiedzieć czy są jakieś akty prawne dotyczące legalności ściągania simlocków. Proszę wszystkich o odpowiedź. Z góry dziękuję. |
a co sądzicie o takim programiku http://www.emulek.com/modules.php?na...ticle&sid=2046 ?
|
Pokazało mi, że komórka jest odblokowana, ale jak wkładam karte Sim to pisze, że trzeba jeszcze podać sekretny kod. O co chodzi?
O kod się pyta po podaniu PIN'u. Czy tu ma jakiś związek, że władam karte Ery (abonament) do telefonu, który był na kartę Plusa? |
no wlasnie ten moj kod byl zmieniony.
To jest nokia 6310. Cale szczescie ze to nie moja do konca komorka. Innej karty nie mozna wlozyc do niej bo jest ta blokada wlaczona a zeby to odblokowac potrzeba kodu zab.ktorego nie pamietam (moj kumpel), a dolina bo kabla nie mam :( tylko podczerwien w kompie |
Cytat:
Mi z tej strony bez problemu zdjely sie simlocki z 7650 w wersi softu 4.46 jak i z 5.06. |
Może na stronce wdarł się jakiś błąd to tego modelu.
|
-->SEBAw a czy gdybym zle wpisywal do stronki to na pozostalych komorkach simloki by same zeszly :-P, wlasnie nie moge rozgryzc co z tymi 7650 jest nie tak i dlatego pytam, do tej pory wszystki komorki sie udalo poza wlasnie tym nieszczesnym modelem :-/
|
A może ty wpisujesz kod źle do stronki? Wpisuje się bez /. Przed chwilką udało mi się zdjąć z 5110.
|
-->smolik: za kazdym razem wyskakuje ze wpisalem bledny kod, dla pewnosci sprawdzilem na innej 7650 i to samo wiec albo trzeba robic cos inaczej albo te telefony sa wyjatkowo zlosliwe:-) bo na innych nokiach starszych mi wszystkie simlocki śmigaly az milo bylo patrzec, raczej watpie zeby to bylo zabezpieczenie sprzetowe bo to bylaby kicha :-/ nie sprawdzilem jeszcze na 3650 i na 6600 moze jak na nich nie pojdzie to znaczy ze robi sie to w "inszy" sposob...
Sprawdzal moze ktos te kody na tych dwoch ww. telefonach?? |
Cytat:
|
moi drodzy, a jak ktos zapomni kod zabezpieczajacy to jak to odblokowac. Mialem nokie w domu ale nie wiem jaki kod byl
|
Cytat:
|
a wpisales 7, a pozniej 1 kod
|
N7650 prosto z salonu wiec raczej nikt przy nim nie grzebał i powód musi być jakis inny...:(
na stronce jest napisane ze bledny kod mozna wpisac do 5 razy dopiero sie blokuje ... |
Cytat:
|
a z SAMSUNG'a N500?? :mruga
kody do NOKII 7650 nie zadzialaly wiec wymieniana strona traci swoje 100% skutecznosci :nie: teraz sprawdzam na N 8210 3330 i 3310 zobaczymy jak pojdzie... 8210 udalo sie :) dwa kolejne czekaja na sprawdzenie wieczorem... nie wie ktos jak z ta 7650 zrobic?? Operator ERA GSM |
Dodam, że w Motorolach nie można zdjąć simlocka ani wygenerowanym kodem ani kablem. Każda Motorola ma gdzieś w sobie głęboko zaszyty subsidy code, po którego wpisaniu pozbywamy się simlocka. Subsidy code nie można jednak odczytać z pamięci telefonu. Generatorów też nie ma, bo tych kodów się nie generuje - można je tylko otrzymać od producenta za odpowiednią opłatą (firma Motorola ma zapisane wszystkie kody i za równowartość kilkuset złotych daje dostęp do swojej bazy danych). Sim locka można też zdjąć za pomocą clipa (ciekawi mnie budowa takiego urządzenia, bo skoro komputer locka zdjąć nie może, a clip tak?).
Znanym mi wyjątkiem od tej reguły jest Motorola E365 - tu simlocka można się pozbyć za pomocą komputera i softu - zainteresowanym polecam forum www.matrax.net |
No i sciagnalem simlocka z noki 3310.
Kod wygenerowalem ze strony ktora podal _Neoo_ . tnx & pozdro |
Cytat:
|
Cytat:
|
A może ktoś wie czy do Alcatela 511 jest taki generator?
|
jeszcze nie znalazlem na ME45, a z SL45 to samo ale sciagnalem przez podstawkę.
|
No to może odwrotnie. Istnieje może programik do zakładania SMILOCKÓW?? Bo przez kabel idzie, a czy idzie przez kod??
|
Cytat:
Cytat:
LUDZIEEEEee.....!!!!!! (( (( (( Ten temat był juz wałkowany kilka razy. Troche własnego zaangażowania by się przydało. W goolgach mozna poszukać to raz. _Neoo_ podał strone http://www.uniquephones.com/unlock/index.php na, której jest kalkulator kodów i nic nie trzeba ściągać. To wręcz "kreator" kodów do komórek :spoko: . To dwa. Jak ktos chce koniecznie ściągać to proszę http://www.drugstore.gsmhosting.net/index3.htm , sekcja GSM, są programy i dzwonki i inne. To trzy. Forum, na którym jest wszystko na temat simlocków i nie tylko http://forum.gsmhosting.com/vbb/index.php, po angielsku. To cztery. Do motorolki niestety nie ma kalkulatorów kodów, bo kody sa genarowane losowo dla danego imei chyba, na razie zostaje tylko serwis. Z simensów też się bez kabelka nie da. I sześć, minium wysiłku proszę, a wszystko można znaleźć nawet na naszym forum. O ile wiecej satysfakcji dostarczy zdjęcie simlocka, po spedzeniu kilku minut przy wyszukiwarce :mruga: |
O a może ktoś zna jakiś programik lub stronke, która pomoże zdjąć sim locka z Siemensa A52 lub Sagema My X5??
|
Jak macie jakies programy to prosze przeslijcie na moj email your_lover@tlen.pl
|
.. a z Philipsa mozna zdjąć bezkabelkowo ?
|
do motoroli i simensow sa ale jak na razie zaden nei wyciekl do sieci za gruba kasa z tego jest kilkadziesiat zl kasuja za takie cos
z siemnsow to tylko dwa modele mozna sciagnac akurat tym ultimate bodajze cl50 i c60 albo cos w tym stylu |
Albo do Simensów jak by ktoś miał..........
|
A macie coś do Motorolki T720i ??
pozdro |
Cytat:
A czy nie znacie może podobnej strony do zdjęcia Simlocka z Sony CMD J5, czy może bede musiał znaleść kabelek? |
Ilość załączników: 2
Oto kalkulatory do nokii DCT3,DCT4 nowsze. Wystarczy wklepać IMEI i numer sieci na ktorej jest SIMLOCK. Powodzenia. :mruga:
|
_Neoo_ podal strone do zdejmowania simlockow, w 100% sprawne kody generuje
|
Cytat:
|
Jaka masz nokie mam takie programy. jak chcesz to podaj maila to ci przesle.
Pozdrawiam |
Tu masz generator kodów do zdejmowania simloców (Nokia, Siemens, Panasonic, LG, Vitel).
Kiedyś któryś z forumowiczów go tutaj umieścił. |
Istnieje specjalny program Nokii, ktory po podaniu nr IMEI generuje kod ktory nalezy wklepac na ekran komorki po czym nie mamy sim-locka. Jedyna wada, ze program nie jest oczywiscie dostepny na rynku :D maja go tylko autoryzowane punkty sprzedazy telefonow marki Nokia... Poza tym koszt takieo programu bylby na pewno bardzo spory, chyba, ze ktos zastosowalby "Polski cukier"... ;)
|
A z jakich telefonów chciałbyś zdejmować tem sim-lock'i???
|
Zdejmowanie SIMLOCKów
Interesuje mne czy istnieje jakis program do zdejmowania simlockow bez uzywania kabli??
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:25. |