![]() |
Mam prośbę. Kupiłem córce używany telefon, ale z simlockiem.
Po ostatnich przebojach z 6610 boję się używać kalkulatorów zassanych z neta (w rezultacie ściągnęli w serwisie w PL i dziś mi służy znakomicie). Prośbę swą kieruję więc do użytkowników posiadających boxa (wiem, że są tu tacy :> ) o wygenerowanie kodów do nokii 3200 imei 353356009373043 sieć o2, irlandia (272-02). anybody? :D |
Cytat:
Pozdrawiam Maly |
Cytat:
***187; włączenie trybu EFR - polepsza jakość dźwięku kosztem skrócenia czasu czuwania o 5% *3370# wył #3370# ***187; wyłączenie trybu HR - przedłużenie czasu czuwania baterii o 30% poprzez nieco niższą jakość dźwięku *4720# wł #4720# |
Troche OT (nie chcialem zakladac nowego tematu)
Czy istnieje DualSIM do N6030? Zdjalem simlocka z tego telefonu i przydalaby mi sie taka przejsciowka na dwie karty. Zauwazylem niestety taka rzecz, ze po wpisaniu kodu ktory pozwala na zmiane karty bez wylaczania i wlaczania telefonu (#3370#) nic sie nie dzieje. Czy to moze oznaczac ze nie ma takiej przejsciowki lub jesli wlozylbym jakas inna to telefon jej nie obsluguje? Pozdrawiam Maly |
@epol THX juz nie trzeba - kod od Nikity zadzialal :)
|
@ gallus
najpierw sprawdz co wklepujesz - wykorzystales proby. teraz kabel - koszt niewielki - poszukaj na allegro.pl @ frog jak pisali wyzej - nie da sie zwyklym kabelkiem. potrzebny box @ joujoujou to nie czasy dct3 i starych siemensow. przerobki nic nie daja. @ epol prawde piszesz - 5 stowek jak nic. chcialem kupic do zminay jezykow ale za malo telefonow mi sie przewija |
@siwy_mw, ojciec założył blokadę żebyś nie oglądał, a Ty zdjąłeś, nieładnie...
:mruga: BTW też mam Grundola, kody sobie zapisałem, mogą się przydać. :> |
gallus i epol :respect: bardzo dziekuje, dziala :respect: :piwo:
|
Cytat:
http://elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=410788 http://elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=407445 http://elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=46995 I wiele innych ;) |
Cytat:
|
Przepraszam ze odbiegam od tematu, ale mam problem z telewizorem Grundig T-51-4201, ojciec sie bawil pilotem i wlaczyl blokade przed dziecmi || , i teraz nie idzie nic wlaczyc tylko pojawia sie menu z opcja do wpisania kodu, ktorego oczywiscie nie pamieta :bicz: :) , ma ktos moze jakies pomysly jak to usunac ? jakis reset czy cus.
Co prawda temat o simlockach ale problem tez ma cztery cyfry ;) :piwo: pozdrawiam :piwo: |
Cytat:
Potrzebujesz jeszcze ten kod? Cytat:
|
Za pomocą zwykłego kabelka to niestety mozesz jedynie wgrać sobie logo/dzwonek itp. do flashowania potrzebny jest inny. AFAIK kabelek można przerobić, schematy są w necie. :taktak:
|
Nikita a nie mozna jakos za pomoca zwyklego kabelka dku-2 wgrac jakos po chlopskiemu latwo tego softu ? czy to inny sprzet i troszku kombinowania ?
|
No to chyba juz sobie nie zdejme simlocka za pomoca kodu ponieważ po wpisaniu dowolnego kodu +1 wyskakuje Not allowed :|
Jak pech to pech, nie mam kabelka do tego fona, a od 3310 nie pasuje, kumpel bedzie musiał radzić sobie sam.... |
Cytat:
wyjasnie jeszcze raz - prawie kazdy kod zakonczony inaczej niz ....+1# wywali phone not restricted jesli phone ma simlocka (mowimy o dct3 i simlock jest na jednego providera). inna bajka - kabelek do 3210 jest bajecznie tani Cytat:
Model: Nokia (6230i) IMEI: 357066004184933 Network: 26003000 (orange pl) #pw+983 302 005 155 212+1# #pw+734 910 551 241 427+2# #pw+887 911 403 571 221+3# #pw+807 951 321 541 066+4# #pw+843 841 363 140 457+5# #pw+735 840 255 350 755+6# #pw+895 851 415 330 663+7# klepiesz pierwszy a jak nie pojdzie to ostani. co do softu zaraz obacze. w tym modelu trzeba chyba wpisac kod z karta sim o ile dobrze pamietam. --------------- co do softu to jest 3.50 - info z forum.techtronic.pl osobiscie to wzialbym ta nokie przed zdjeciem simlocka - poszedl do najlizszego serwisu nokia - spis na nokia.com.pl i powidzial ze cos szwankuje - cos nazmyslal - za frajer wgraja najnowszy soft a poznije zdjal simlocka pzdrwm Nikita_Bennet |
@epol lub ktos moglby podac kod do zdjecia simlocka:
Model : NOKIA 6230i Siec : ORANGE IMEI : 357066004184933 Soft : v03.40 (ktos wie przy okazji czy jest jakis nowsiejszy ?) |
Po wpisaniu jednego z kodów (wygenerowanych przez NokiaFREE Codes...)pojawił się znowu text SIM was not restricted, ale po włożeniu karty nadal pojawia sie Sim-Karte nicht angenommen... :|
|
Cytat:
jesli to nokia 3210 to jest to dct3 i mozna zalozyc locka na 4 poziomach: operatora, sieci karty sim i czegos jeszcze - nie pamietam juz. to ze wywala ci po wpisaniu kodu nr1 code error to normalne. bardzo normalne bo kod ktory wpisujesz nie jest kodem do zdjecia simlockai pewnie jest przypadkowy a nie policzony dla konkretego imei i operatora bo opa nie znasz. a w pozostaluch 3 przypadkach wywala sim wasn't restricted bo naprawde rzadko zaklada sie simlocka 2,3 i 4 poziomu. ten 4 jest np na konkretna karte sim. np zalozysz loska na swoja karte sim+ i tylko twoja karta bedzie dzialac - zaden inny sim+ nie pojdzie. |
@gallus, w niemczech nie ma w suemie duzo sieci, wiec przelicz dla wszystkich sieci po kolei. 5 prob Ci wystarczy ;)
|
No własnie fon jest z niemiec, próbuje sprawdzic na jaką sieć założony jest sim wpisując te kody
Kod:
Provider lock status: #pw+1234567890+1 |
Cytat:
i tak mozna dojsc chyba ze dziwna siec z ale wiekszosc ma podpisame umowy z naszymi operatorami i ktorys przejmuje przejmnie karte pasuje miec karte Sim tego operatora :D A to niech inni zabiora GLOS :D |
a jak fon nie jest z Polski?:)
|
Cytat:
uzyj kart SIM 3 operatorow i bedzisz wiedzial - z ktora dziala a co zarazem idzie na jak siec jest Simlok :) czy ja cos zle zrozumialem odnosnie pytania :> |
Czy istnieje sposób na rozpoznanie bez kabelka na jaką sieć został założony simlock (nokia 3210)?? :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Tylko nie licz na to, ze dostaniesz jakis "kalkulator" i nim to zrobisz :] |
Cytat:
Nie ma jakichś prostych sposobów z którymi laik dałby sobie radę? |
Cytat:
|
mam jakiś generator ale nigdy nie sprawdzałem jak chcesz to pisz na pw
|
A jakiś sposób na ściągnięcie simlock'a z Siemensa CX65 znacie? :D
|
Cytat:
#pw+ 709 590 220 767 003 +1# Jesli nie dziala to pozostaje podpiac pod boxa fon. |
nokia 6030 mam w domu i nie udalo mi sie zdjac sim'a nie chce probowac do bulu bo jest tylko chyba 5 prob jesli dobrze mowie...
czy ktos moze mi pomoc... sim na PLUS'a... 357597003074592 z gory ogromne dzieki... |
heh, juz nic nie lapie...
Z tej Twojej strony wynika, ze ASIC2 nie pasuje do tego telefonu i faktycznie probowalem wpisywac dwa kody z generatora i nic, tzn. pojawia sie komunikat, ze tylko nr alarmowe :| Wiec sam juz nie wiem czy da sie sciagnac za pomoca kodu czy nie. |
Cytat:
http://www.warezgsm.com/index.php?site=c-25# |
tutaj znalzalem jakies rozwiazanie, ale nie wiem czy dziala, poniewaz nie pamietam czym potwierdzic wpisany kod :D
http://forum.gery.pl/index.php?showtopic=57529 |
Cytat:
Sprawdzilem cene skupu - na slasku za nowke dostaniesz 300-320zl. |
Prosilbym o podpowiedz jakim programikiem wygenerowac numerek, bo w tym NokiaFree nie ma modelu 6030 :|
A boxa nie posiadam... :) Telefonik jest nowka wziety kilka godzin temu ze sklepu, wiec rozumiem ze jest wart wiecej niz 250zl ;) |
Cytat:
Co do ceny skupu w komisie to zalezy czy masz ta 6030 nowka czy uzywke. Z drugiej strony jak Ci oferuja 250zl to masz uzywke, bo za nowke powinno byc wiecej. |
@gallus ceny od 300-400 ale za 4 bańki tez dasz rade opchnąc :)
|
Cytat:
a na allegro mozesz mieć z pierwszej ręki... |
Witam
Czym zdjac simlocka z Nokii 6030, wystarczy kod wygenerowany programem nokia free unlock..., czy moze trzeba posluzyc sie kabelkiem, lub jakims innym sprzetem? :) PS Za ile mozna opchnac taka nokie, bo kumpel brata ktory ma komis zaproponiwal mu 250zl, ale z tego co widze na allegro ceny kreca sie ~360zl..., wiec sam nie wiem ile wart jest ten telefon? |
Cytat:
Cytat:
|
A ja się zapytam jeszcze raz (bo może nie zobaczyliście pojego postu ;) )... Czy da się (jak?) ściągnąć domowymi sposobami ;) simlocka z Ericssona R320s?
|
orientuje sie może ktos jaka jest najnowsza wersja polskiego oprogramowania do nokii 6610i ?
|
NokiaFree Unlock Codes Calculator v3.10
Dla tych co potrzebują dobrego kalkulatora do Nokii;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Napić się napijemy, jak tylko będę na Śląsku. :taktak:
A co do fona, kolega jutro leci do Polski to go weźmie, koleżanka przylatuje 30-go to odblokowanego (mam nadzieję) przywiezie. :D |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
POZdrawiam |
Cytat:
|
No to chyba po herbacie, bo teraz zamiast "code error" wyświetla "cannot undo restriction" także pozostaje tylko kabel, cóż, dziękuję za pomoc, oczywiście się odwdzęczę. :>
|
Cytat:
Male spoznienie, ale juz zapodaje kody: Kod:
Imei: 351527007277210, MccMnc: 272-02, Asic: 2 |
Witam!
Jak ściągnąć Simlocka z telefonu Ericsson R320s? |
Upomnę się, tylko jak? Na maila, czy może inaczej jakoś? :zawstydz:
|
Cytat:
@joujoujou, jesli zapomne jutro Ci wysla kodu do ~18 to sie upomnij o niego :D |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Ten sam IMEI i co rozne kody kazdy program wypisuje co innego i jak trafisz w kod lub sprawdzony program -----...... ;)
I zawsz pamietac nalezy jesli #1 nie zadzialal odczekac 30 sek min i #7 open all |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
@namor62:
Zawsze wpisuję "unlock all" Na uniquephones jest kalkulator, ale płatny i to kartą kredytową, której nie mam. :P |
jak z sagema myx5 2 zdjąć loka???
|
I to jest to !!!!!!!!!!
Cytat:
|
Ostrożnie z tymi kodami!!!!!
Cytat:
|
Universal Simlock Remover
Cytat:
|
Kod mozna wklepac 5 razy!! Jesli juz tyle razy wpisales pozostaje kabelek (wcale nie tani) lub jakis serwis/komis
|
może spróbuj tu, ale to kosztuje 3zeta + vat ! :niepow:
http://simlock.gsmservice.pl/unlock/...778d979e6c9261 |
Cytat:
|
Z moich obliczeń wynika, że jeszcze nie, ale co tam. ;)
|
Cytat:
POZdrawiam |
Mi nadal wyskakuje "code error" :(
|
Cos takiego mi wyskakuje:
Model: Nokia DCT4 (ASIC 2) IMEI: 351527007277210 Network: 272-02 #pw+021063165234706+1# #pw+736320171747766+2# #pw+102624745350765+3# #pw+233235175446071+4# #pw+071233213236470+5# #pw+014863054562606+6# #pw+896301333737642+7# |
To i ja się dopiszę.
Nokia 6610, simlock na o2.ie (272-02) IMEI 351527007277210. Żaden ze znalezionych w necie kalkulatorów mi nie pomógł (a może źle szukałem, nie wiem). Czy ktoś z was wyciągnie pomocną dłoń? :( |
Cytat:
|
Siema:) jestem tu nowy i mam ogromną prośbę!! - a właściwie pytanie :) Czy wiecie jak zdjąć sim-locka z Noki 6680 - z sieci Vodafone UK ? Proszę pomóżcie... :(
mail: XiliX@vp.pl gg: 1883838 dzięki:) |
Cytat:
|
zdejmowal ktos moze simlocka z noki 6020? bo ja nie wiem jak;/
|
Cytat:
|
Cytat:
Zobacz ten artukół: http://www.siemensiak.pl/artykuly,si...55,60,itp.html |
siemens unlock
A ja potrzebuje adresu stronki z której mogę ściągnąć jakiś generator kodów do siemensa s 35, lub stronki z code calculatorem do tego telefonu. HELP!!! PLZ!!! :'(
|
Cytat:
co to jest MAP?? jestem laikiem w dziedzinie telefonow :sciana: a gdzie moge znalesc te platne generatory?i ile kosztuje wgenerowanie dzilajacego kodu? pozdr |
Cytat:
Na poczatek zapraszam na forum: www.siemensiak.pl - tam masz wszystkie info. Generatora kodow nie znajdziesz - sa tylko strasznie platne. Pierwsza rzecz to musisz sprawdzic jaka masz wersje softu. Jesli masz nowsza niz v25 to bedzie trzeba ciac TP. Jesli masz starsza lub rowna v25 to sim-lock pojdzie od reki programem SST. Wazne jest rowniez z jakiej wersji jest MAPa. Wszystko to sprawdz wprowadzajac w telefon polecenie *#06# i nacisnij wiecej/info. Tam potem przewijaj i bedziesz mial te informacje. Kabel jest potrzebny serwisowy, badz uklad na MAX232 badz jakis BOX :> Oryginalny kabel Siemensa tez moze byc, ale bedzie trzeba go przrobic i podpiac do niego zasilanie. Wiecej napisze jak sie dowiem jaka jest werjsa softu i Mapa. |
Program do sciagniecia simlocka z siemensow nazywa sie Freia niestety nie dziala on na twojego fona wiec tu masz linka jak zdjac sima http://forum.siemensinfo.pl/viewtopic.php?t=16368 (zaloguj sie aby miec dostep do zalacznikow), wymagany jest kabel serwisowy lub kabel oryginalny przerobiony na serwisowy
Aha jeszcze jedno jak masz softa w swoim fonie do wersji 25 to sam program STT potrafi sciaganc sima w nowszej wersji trzeba kombinowac z reszta przeczytaj ten temat z tego linku to sie pokapujesz |
Cytat:
z drugiej strony to niezły wałek z tymi smokami :D |
Cytat:
|
Sim-locka mozna sciagac kodem ylko z siemensow ST55, CL62 i innych modeli telefonow siemens ktore nie zostaly stworzone bezposrednio przez firme Siemens a przez inne firmy. W przypadku ST55 o ile dobrze pamietam to firma bosh robila tego fonai z tego fona mozna kodem sciagac simlocka natomiast z "prawdziwych" siemensow mozna tylko przez dwa sposoby albo przez kabel choc np w siemensie C60 trzeba bylo przeciac niektore scieszki na plycie glownej aby sciagnac sima a i wtedy telefon mial problemy ze stabilnoscia albo przez Clipa ktory kosztuje jakies 1000zl i maja go tylko autoryzowane serwisy ktore sciagaja simlocka za cene nie raz 100zl i to sie robi bez pomocy kompa podlacza sie clipa pod fona i simlock sciagniety wiec w twoim CT65 mozna jedynie kablem (serwisowym) lub klipem jesli cie stac.
Tu masz info jak zmienic kabel oryginalny na serwisow http://www.s55.fks.pl/readarticle.php?article_id=7y |
byłem w paru punktach sciagania simlockow i w zdnym sobie nieporadzili na miejscu :/,wszyscy musza wziasc aparat na serwis ,
moze ma ktos jakis pomysl jak sciagnac z CT65 simlocka ? pozdr :piwo: |
Archeolog ze mnie ;) ale musze sciagnac simlocka z Siemensa CT65 [ERA] a niechciałem zakladac topicu.Mam kabel[standardowy] jest mi bez roznicy czy sciagne przez kabek jakims programem czy kodem,byle dzialalo.
Zna ktos jakis PEWNY program,albo jakis generator kodów? Pozdrawiam :piwo: |
@ed, próbowałeś tym kalkulatorkiem z programosów?
Jest dosyc skuteczny. :> Co do wyjmowania karty: Mnie się też zdarzyło ściągać simlocka z kartą w fonie, teoretycznie można uszkodzić kartę. :taktak: |
Kurczę nazbierało się odpowiedzi. Wszystkim serdecznie dziękuję, jutro przystępuję do prób, wcześniej nie da rady, bo to nie mój telefon. Oczywiście nie omieszkam poinformować o wynikach. :) :) :) :piwo: :piwo: :piwo:
|
poczekam rok i zdejmę kabelkiem dla hecy :P
a tak serio to i tak nie mam potrzeby. byłem tylko ciekawy czy się da z klawiszy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
na dzisiaj daję sobie spoka. wzieliśmy dzisiaj 4 takie nokie i za punkty (za płacenie faktur w terminie :D ) 3410 i dostaliśmy 5 taktaków + jeden w tej ostatniej nokii. co ja kurde będę z tym robił? :) chyba to sprzedam ^_^ |
Cytat:
A moze robisz takiego psikusa jak mój koompel. przy wyborze sieci nie wskazywal na ktra jest zalzony simlock tylko na ktora chce by mu działało.... ;) |
Cytat:
Zdejmowalem na 2 czy 3 nokiach bez wyjmowania i nie bylo problemow. |
Cytat:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:36. |