![]() |
Telefon to Noki 3310. Byłem już w Tesco i wyszło mnie to 20zł.
|
czy ktos moglby mi wyslac jakos w miare szybko programik do zdejmowania simlockow z DCT3 bo z tego co pamietam to taki jest potrzebnyu generator kodow do zdjecia sim'a z noki 6510... wielka prosba... nie ma mnie w domu i net fatalny wiec srednio nie mam jak poszukac... :( ... na zelea@o2.pl
z gory dziekuje... pozdrawiam... i zycze dalej wesolych swiat... :) |
Ja ci moge przeslac tylko jaka wersje mistrzu chcesz??
DCT3Calc czy DCT4calc231 ?? Albo wysle ci obie wersje mistrzu!! P.S wrocilem na forum przyjaciele!! |
Cytat:
nokia 6510 na abonament w IDEI i chce zdjac z tego sima... nie ukrywam ze juz troche wypilem ale trzezwo mysle... wielka prosba... bo dostalem juz 2 kody i 2 wpisalem i lipa... :( no dawno bo juz ponad rok nie zdejmowalem z DCT3 kodu... a kody mialem takie... Model: Nokia DCT3 IMEI: 351105102189976 Network: 26003 #pw+5407346451+1# Model: Nokia DCT3 IMEI: 351105102189976 Network: 26003 #pw+5407346451+1# #pw+8867324002+2# te pogrubione wpisalem i nie dzialalo... nie wiem jak z tym GID'em... bo nic nie pamietam jak cos to Gid'a wpisalem raz przy drugiej probuie na PREPAID... 10FF i tyle... moze powininiem inaczej... kurde sam nie wiem juz... help... :( |
rozumiem ze nikt nie moze mi pomoc... ogolnie zaj***scie...
fakt ze nie ma moze specjalistow od telefonow... a i ja takim tez nie jestem... szkoda... moze jutro sie uda... :| albo pozniej.... pozdro |
Zelea z twojego telefonu mozna simlocka sciagnac tylko tym programem DCT4 poniewaz on jest przeznaczony do modelu nokii 6510!! A takiego nie posiadam!
Ale poszukam i jak znajde to ci wysle!! |
@ Zelea Twoja Nokia to DCT4 :)
Oto wypis z generatora :) Cytat:
|
Mistrzu sprobuj TAK:
1.wpisz ten kod: #pw+038363052645165+1# Jezeli nie dziala odczekaj 30 sekund i wpisz ten: #pw+743850261120752+7# 2. #pw+045513560317115+1# jezeli nie 30 sek. i #pw+856821472410527+7# 3. #pw+028363052645165+1# jezeli nie 30 sek. i #pw+733850261120752+7# Narazie niec innego nie wymysle!! |
Cytat:
epol jak zwykle ratuje sytuacje... Twoj 1 ok byl idealny :) dziekuje strasznie... jak wstane rano trzezwy to wielkie podziekowania beda :) ;) :serdusz: your_lover Tobie takze wielkie podziekowania za checi w tak szybkim tempie... i takze bedzie nagroda i pamiec... :) chwali Ci za checi... ;) pozdrawiam... i dziekuje ogromnie... pozdro ( nawalony zelea :P :) hehe |
Cytat:
|
Cytat:
|
Z Siemensa A52 idzie sciagnac sim-locka inaczej niz kablem?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
EDIT: Jest gdzies moze jakis opis? tak zeby zobaczyc czy to skomplikowane... |
Cytat:
http://warezgsm.com/index.php?site=s-testp Frei - to progam do zdejmowania locka. Wszystkie opisy znajdziesz na forum www.fks.pl |
epol ale w niektórych telefonach nie trzeba juz przecinac test pointow ... zdejmowalem simlocka z a50 i obylo sie bez TP... nie wiem jak w innych ...
|
Cytat:
Ale zamotalem :D |
Jak zaradzić na "prostokącik" w siem c35 ??
kolega se kabel kupił i widać skutek... |
Cytat:
Cytat:
|
dzięki epol :)
zrobię mu "paczkę" z Twoim opisem i niech kombinuje :D |
dobra, wygrzebane bo nie chce nowego topica zakladac.
wiec czy jest generator do Sony Ericsson? bo sie nie doszukalem odpiowedzi na forum. a jak jest, to moze ktos mi pomorze? SE T300 |
Do SE nie widzialem jeszcze generatorow. Pozostaje BOX.
|
sorry za odświeżenie tematu, ale nie wiem jak ściagnąć simlocka z motorli T722i przeczytałem cały teamt i piszecie ze nie ma programó ale moze przez ten czas coś odkryli proszę o pomoc
|
Z tego co wiem to kodem nie dasz rady.
|
ja mam jak zwykle pytanie z innej beczki...
nie za bardzo udalo mi sie znalezc... ale glownie szukam czegos takiego jak polskiego office'a do noki 9210... a najlepiej to jak najwiecej oprogramowania do tego telefonu a nie jak to teraz jest na tym aparacie tzn mowie o tym ktory mam (wszystko prawie po szwedzku... :| ) z gory wielkie dzieki za pomoc... a jest to dla mnie bardzo wazne... pozdro |
Legalność zdejmowania simlocków
To teraz tez z innej beczki:
Czy zdejmowanie simlockow jest w Polsce legalne? Bo np. w Anglii tylko serwis badz producent moze sciagnac simlocka... |
Cytat:
U nas tez servis(autoryzowany) po uplywie umowy odplatnie zdejmnie. |
Cytat:
|
Oczywiście, że ściąganie simlocka JEST legalne. :idea:
W końcu telefon jest moją własnością i mogę z nim zrobić co tylko zechcę. :taktak: Inna sprawa to utrata gwarancji w powyższym przypadku. :smutny: Ale jeśli np. rozbiję telefon młotkiem (do czego przecież mam prawo) to też gwarancji już nie mam. :mruga: BTW po umowie serwis zdejmuje simlocka nieodpłatnie. :D |
Cytat:
To masz telefon w dobrej sieci ,bo nie wszyscy operatorzy tak chetnie za darmo zdejmuja POZdrawiam |
yy pomylilem topic :P post mozna skaoswac :)
|
Cytat:
AFAIK Plus GSM na pewno ściąga simlocka za free, a co do innych, to warto uważnie przestudiować umowę. :czytaj: :) |
Cytat:
Pomyłka. PO upływie umowy salon sprzedaży zdejmuje bezpłatnie a przed upływem końca umowy to koszt 500zł (słownie pięćset złotych) Przeczytaj dokładnie umowe tam pisze. Pozdro. A co jest najlepsze jeśli zdejmiesz simlocka kodem to nie tracisz gwarancji. A ściaganie kablem z punktu prawa jest nielegalne. (nazywa sie to fachowo "obca ingerenacja w oprogramowanie telefonu) Jeśli zdejmiesz kodem nie dojdą że ty to zrobiłeś. Bo niby jak? Program który gegeruje kod do wpisania jest zrobiony na tej samej podstawie co oryginalny. Ja już oddałem 3 nokie do serwisu ze sciagnientym za pomoca kodu i nikt nic mi nie powiedzial. I odkąd bawie sie telefonami to miałem 3 telefony nowe z salonu już bez simlocka. Nokie 7110 chyba w 2000roku, w 2004 trafiła mi sie nokia 9210i communicator i ostatnio 7250i. I co? Po prostu firma nokia już w swojej fabryce nie zalożyla simlocka. Jest fajny programik do ściągania simloków za pomoca kodu. Ściaga m.in. z takich tel: Prawie wszystkie nokie AEG Alcatel kilka modeli LG prawie wszystkie maxon (niewiem z jakich) :-( Nec (też prawie wszystkie) Samsung (chyba ze 20 modeli) Siemens (6 modeli) Sony (stare) Panasonic (kilka starszych) Vitel (3 modele). |
Cytat:
|
Cytat:
A czy nie przyszlo Ci do glowy, ze serwisant nawet moze nie spojrzal, ze jest fon bez sim-locka? |
a da sie jakos z sony ericssonow t630 zdjac?
moze irda? :P pozdro ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Mam mnóstwo takich kalkulatorków i wszystkie działają. :spoko: BTW na programosach jeden jest nawet online, IMO najwięcej telefonów może "odsimlockować" :> |
Cytat:
|
Cytat:
|
Samsung sgh-a300
Ktoś wie, czy można z tego ściągnąć simlocka bez kabla?
|
Cytat:
*2767*637# |
Cytat:
|
|
Ilość załączników: 1
ja uzywam tego kalkulatora - moze sie komus przyda
|
Czasem używam kalkulatorka online na www.programosy.pl
Nie pamiętam czy z samsungów też ściąga, chyba nie, ale nie zaszkodzi sprawdzić. :taktak: |
a ja właśnie mam dzisiejszą (nareszcie zmieniłem) Nokię 6610i i zaraz zdejme z niej simlocka dla hecy :D.
|
Wyjmij kartę wcześniej. :taktak:
|
Cytat:
|
Cytat:
Zdejmowalem na 2 czy 3 nokiach bez wyjmowania i nie bylo problemow. |
Cytat:
A moze robisz takiego psikusa jak mój koompel. przy wyborze sieci nie wskazywal na ktra jest zalzony simlock tylko na ktora chce by mu działało.... ;) |
Cytat:
na dzisiaj daję sobie spoka. wzieliśmy dzisiaj 4 takie nokie i za punkty (za płacenie faktur w terminie :D ) 3410 i dostaliśmy 5 taktaków + jeden w tej ostatniej nokii. co ja kurde będę z tym robił? :) chyba to sprzedam ^_^ |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
poczekam rok i zdejmę kabelkiem dla hecy :P
a tak serio to i tak nie mam potrzeby. byłem tylko ciekawy czy się da z klawiszy. |
Kurczę nazbierało się odpowiedzi. Wszystkim serdecznie dziękuję, jutro przystępuję do prób, wcześniej nie da rady, bo to nie mój telefon. Oczywiście nie omieszkam poinformować o wynikach. :) :) :) :piwo: :piwo: :piwo:
|
@ed, próbowałeś tym kalkulatorkiem z programosów?
Jest dosyc skuteczny. :> Co do wyjmowania karty: Mnie się też zdarzyło ściągać simlocka z kartą w fonie, teoretycznie można uszkodzić kartę. :taktak: |
Archeolog ze mnie ;) ale musze sciagnac simlocka z Siemensa CT65 [ERA] a niechciałem zakladac topicu.Mam kabel[standardowy] jest mi bez roznicy czy sciagne przez kabek jakims programem czy kodem,byle dzialalo.
Zna ktos jakis PEWNY program,albo jakis generator kodów? Pozdrawiam :piwo: |
byłem w paru punktach sciagania simlockow i w zdnym sobie nieporadzili na miejscu :/,wszyscy musza wziasc aparat na serwis ,
moze ma ktos jakis pomysl jak sciagnac z CT65 simlocka ? pozdr :piwo: |
Sim-locka mozna sciagac kodem ylko z siemensow ST55, CL62 i innych modeli telefonow siemens ktore nie zostaly stworzone bezposrednio przez firme Siemens a przez inne firmy. W przypadku ST55 o ile dobrze pamietam to firma bosh robila tego fonai z tego fona mozna kodem sciagac simlocka natomiast z "prawdziwych" siemensow mozna tylko przez dwa sposoby albo przez kabel choc np w siemensie C60 trzeba bylo przeciac niektore scieszki na plycie glownej aby sciagnac sima a i wtedy telefon mial problemy ze stabilnoscia albo przez Clipa ktory kosztuje jakies 1000zl i maja go tylko autoryzowane serwisy ktore sciagaja simlocka za cene nie raz 100zl i to sie robi bez pomocy kompa podlacza sie clipa pod fona i simlock sciagniety wiec w twoim CT65 mozna jedynie kablem (serwisowym) lub klipem jesli cie stac.
Tu masz info jak zmienic kabel oryginalny na serwisow http://www.s55.fks.pl/readarticle.php?article_id=7y |
Cytat:
|
Cytat:
z drugiej strony to niezły wałek z tymi smokami :D |
Program do sciagniecia simlocka z siemensow nazywa sie Freia niestety nie dziala on na twojego fona wiec tu masz linka jak zdjac sima http://forum.siemensinfo.pl/viewtopic.php?t=16368 (zaloguj sie aby miec dostep do zalacznikow), wymagany jest kabel serwisowy lub kabel oryginalny przerobiony na serwisowy
Aha jeszcze jedno jak masz softa w swoim fonie do wersji 25 to sam program STT potrafi sciaganc sima w nowszej wersji trzeba kombinowac z reszta przeczytaj ten temat z tego linku to sie pokapujesz |
Cytat:
Na poczatek zapraszam na forum: www.siemensiak.pl - tam masz wszystkie info. Generatora kodow nie znajdziesz - sa tylko strasznie platne. Pierwsza rzecz to musisz sprawdzic jaka masz wersje softu. Jesli masz nowsza niz v25 to bedzie trzeba ciac TP. Jesli masz starsza lub rowna v25 to sim-lock pojdzie od reki programem SST. Wazne jest rowniez z jakiej wersji jest MAPa. Wszystko to sprawdz wprowadzajac w telefon polecenie *#06# i nacisnij wiecej/info. Tam potem przewijaj i bedziesz mial te informacje. Kabel jest potrzebny serwisowy, badz uklad na MAX232 badz jakis BOX :> Oryginalny kabel Siemensa tez moze byc, ale bedzie trzeba go przrobic i podpiac do niego zasilanie. Wiecej napisze jak sie dowiem jaka jest werjsa softu i Mapa. |
Cytat:
co to jest MAP?? jestem laikiem w dziedzinie telefonow :sciana: a gdzie moge znalesc te platne generatory?i ile kosztuje wgenerowanie dzilajacego kodu? pozdr |
siemens unlock
A ja potrzebuje adresu stronki z której mogę ściągnąć jakiś generator kodów do siemensa s 35, lub stronki z code calculatorem do tego telefonu. HELP!!! PLZ!!! :'(
|
Cytat:
Zobacz ten artukół: http://www.siemensiak.pl/artykuly,si...55,60,itp.html |
Cytat:
|
zdejmowal ktos moze simlocka z noki 6020? bo ja nie wiem jak;/
|
Cytat:
|
Siema:) jestem tu nowy i mam ogromną prośbę!! - a właściwie pytanie :) Czy wiecie jak zdjąć sim-locka z Noki 6680 - z sieci Vodafone UK ? Proszę pomóżcie... :(
mail: XiliX@vp.pl gg: 1883838 dzięki:) |
Cytat:
|
To i ja się dopiszę.
Nokia 6610, simlock na o2.ie (272-02) IMEI 351527007277210. Żaden ze znalezionych w necie kalkulatorów mi nie pomógł (a może źle szukałem, nie wiem). Czy ktoś z was wyciągnie pomocną dłoń? :( |
Cos takiego mi wyskakuje:
Model: Nokia DCT4 (ASIC 2) IMEI: 351527007277210 Network: 272-02 #pw+021063165234706+1# #pw+736320171747766+2# #pw+102624745350765+3# #pw+233235175446071+4# #pw+071233213236470+5# #pw+014863054562606+6# #pw+896301333737642+7# |
Mi nadal wyskakuje "code error" :(
|
Cytat:
POZdrawiam |
Z moich obliczeń wynika, że jeszcze nie, ale co tam. ;)
|
Cytat:
|
może spróbuj tu, ale to kosztuje 3zeta + vat ! :niepow:
http://simlock.gsmservice.pl/unlock/...778d979e6c9261 |
Kod mozna wklepac 5 razy!! Jesli juz tyle razy wpisales pozostaje kabelek (wcale nie tani) lub jakis serwis/komis
|
Universal Simlock Remover
Cytat:
|
Ostrożnie z tymi kodami!!!!!
Cytat:
|
I to jest to !!!!!!!!!!
Cytat:
|
jak z sagema myx5 2 zdjąć loka???
|
@namor62:
Zawsze wpisuję "unlock all" Na uniquephones jest kalkulator, ale płatny i to kartą kredytową, której nie mam. :P |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Ten sam IMEI i co rozne kody kazdy program wypisuje co innego i jak trafisz w kod lub sprawdzony program -----...... ;)
I zawsz pamietac nalezy jesli #1 nie zadzialal odczekac 30 sek min i #7 open all |
Cytat:
|
Cytat:
@joujoujou, jesli zapomne jutro Ci wysla kodu do ~18 to sie upomnij o niego :D |
Upomnę się, tylko jak? Na maila, czy może inaczej jakoś? :zawstydz:
|
Witam!
Jak ściągnąć Simlocka z telefonu Ericsson R320s? |
Cytat:
Male spoznienie, ale juz zapodaje kody: Kod:
Imei: 351527007277210, MccMnc: 272-02, Asic: 2 |
No to chyba po herbacie, bo teraz zamiast "code error" wyświetla "cannot undo restriction" także pozostaje tylko kabel, cóż, dziękuję za pomoc, oczywiście się odwdzęczę. :>
|
Cytat:
|
Cytat:
POZdrawiam |
Cytat:
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:54. |