![]() |
Napić się napijemy, jak tylko będę na Śląsku. :taktak:
A co do fona, kolega jutro leci do Polski to go weźmie, koleżanka przylatuje 30-go to odblokowanego (mam nadzieję) przywiezie. :D |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
NokiaFree Unlock Codes Calculator v3.10
Dla tych co potrzebują dobrego kalkulatora do Nokii;) |
orientuje sie może ktos jaka jest najnowsza wersja polskiego oprogramowania do nokii 6610i ?
|
A ja się zapytam jeszcze raz (bo może nie zobaczyliście pojego postu ;) )... Czy da się (jak?) ściągnąć domowymi sposobami ;) simlocka z Ericssona R320s?
|
Cytat:
Cytat:
|
Witam
Czym zdjac simlocka z Nokii 6030, wystarczy kod wygenerowany programem nokia free unlock..., czy moze trzeba posluzyc sie kabelkiem, lub jakims innym sprzetem? :) PS Za ile mozna opchnac taka nokie, bo kumpel brata ktory ma komis zaproponiwal mu 250zl, ale z tego co widze na allegro ceny kreca sie ~360zl..., wiec sam nie wiem ile wart jest ten telefon? |
Cytat:
a na allegro mozesz mieć z pierwszej ręki... |
@gallus ceny od 300-400 ale za 4 bańki tez dasz rade opchnąc :)
|
Cytat:
Co do ceny skupu w komisie to zalezy czy masz ta 6030 nowka czy uzywke. Z drugiej strony jak Ci oferuja 250zl to masz uzywke, bo za nowke powinno byc wiecej. |
Prosilbym o podpowiedz jakim programikiem wygenerowac numerek, bo w tym NokiaFree nie ma modelu 6030 :|
A boxa nie posiadam... :) Telefonik jest nowka wziety kilka godzin temu ze sklepu, wiec rozumiem ze jest wart wiecej niz 250zl ;) |
Cytat:
Sprawdzilem cene skupu - na slasku za nowke dostaniesz 300-320zl. |
tutaj znalzalem jakies rozwiazanie, ale nie wiem czy dziala, poniewaz nie pamietam czym potwierdzic wpisany kod :D
http://forum.gery.pl/index.php?showtopic=57529 |
Cytat:
http://www.warezgsm.com/index.php?site=c-25# |
heh, juz nic nie lapie...
Z tej Twojej strony wynika, ze ASIC2 nie pasuje do tego telefonu i faktycznie probowalem wpisywac dwa kody z generatora i nic, tzn. pojawia sie komunikat, ze tylko nr alarmowe :| Wiec sam juz nie wiem czy da sie sciagnac za pomoca kodu czy nie. |
nokia 6030 mam w domu i nie udalo mi sie zdjac sim'a nie chce probowac do bulu bo jest tylko chyba 5 prob jesli dobrze mowie...
czy ktos moze mi pomoc... sim na PLUS'a... 357597003074592 z gory ogromne dzieki... |
Cytat:
#pw+ 709 590 220 767 003 +1# Jesli nie dziala to pozostaje podpiac pod boxa fon. |
A jakiś sposób na ściągnięcie simlock'a z Siemensa CX65 znacie? :D
|
mam jakiś generator ale nigdy nie sprawdzałem jak chcesz to pisz na pw
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie ma jakichś prostych sposobów z którymi laik dałby sobie radę? |
Cytat:
Tylko nie licz na to, ze dostaniesz jakis "kalkulator" i nim to zrobisz :] |
Cytat:
|
Czy istnieje sposób na rozpoznanie bez kabelka na jaką sieć został założony simlock (nokia 3210)?? :)
|
Cytat:
uzyj kart SIM 3 operatorow i bedzisz wiedzial - z ktora dziala a co zarazem idzie na jak siec jest Simlok :) czy ja cos zle zrozumialem odnosnie pytania :> |
a jak fon nie jest z Polski?:)
|
Cytat:
i tak mozna dojsc chyba ze dziwna siec z ale wiekszosc ma podpisame umowy z naszymi operatorami i ktorys przejmuje przejmnie karte pasuje miec karte Sim tego operatora :D A to niech inni zabiora GLOS :D |
No własnie fon jest z niemiec, próbuje sprawdzic na jaką sieć założony jest sim wpisując te kody
Kod:
Provider lock status: #pw+1234567890+1 |
@gallus, w niemczech nie ma w suemie duzo sieci, wiec przelicz dla wszystkich sieci po kolei. 5 prob Ci wystarczy ;)
|
Cytat:
jesli to nokia 3210 to jest to dct3 i mozna zalozyc locka na 4 poziomach: operatora, sieci karty sim i czegos jeszcze - nie pamietam juz. to ze wywala ci po wpisaniu kodu nr1 code error to normalne. bardzo normalne bo kod ktory wpisujesz nie jest kodem do zdjecia simlockai pewnie jest przypadkowy a nie policzony dla konkretego imei i operatora bo opa nie znasz. a w pozostaluch 3 przypadkach wywala sim wasn't restricted bo naprawde rzadko zaklada sie simlocka 2,3 i 4 poziomu. ten 4 jest np na konkretna karte sim. np zalozysz loska na swoja karte sim+ i tylko twoja karta bedzie dzialac - zaden inny sim+ nie pojdzie. |
Po wpisaniu jednego z kodów (wygenerowanych przez NokiaFREE Codes...)pojawił się znowu text SIM was not restricted, ale po włożeniu karty nadal pojawia sie Sim-Karte nicht angenommen... :|
|
@epol lub ktos moglby podac kod do zdjecia simlocka:
Model : NOKIA 6230i Siec : ORANGE IMEI : 357066004184933 Soft : v03.40 (ktos wie przy okazji czy jest jakis nowsiejszy ?) |
Cytat:
wyjasnie jeszcze raz - prawie kazdy kod zakonczony inaczej niz ....+1# wywali phone not restricted jesli phone ma simlocka (mowimy o dct3 i simlock jest na jednego providera). inna bajka - kabelek do 3210 jest bajecznie tani Cytat:
Model: Nokia (6230i) IMEI: 357066004184933 Network: 26003000 (orange pl) #pw+983 302 005 155 212+1# #pw+734 910 551 241 427+2# #pw+887 911 403 571 221+3# #pw+807 951 321 541 066+4# #pw+843 841 363 140 457+5# #pw+735 840 255 350 755+6# #pw+895 851 415 330 663+7# klepiesz pierwszy a jak nie pojdzie to ostani. co do softu zaraz obacze. w tym modelu trzeba chyba wpisac kod z karta sim o ile dobrze pamietam. --------------- co do softu to jest 3.50 - info z forum.techtronic.pl osobiscie to wzialbym ta nokie przed zdjeciem simlocka - poszedl do najlizszego serwisu nokia - spis na nokia.com.pl i powidzial ze cos szwankuje - cos nazmyslal - za frajer wgraja najnowszy soft a poznije zdjal simlocka pzdrwm Nikita_Bennet |
No to chyba juz sobie nie zdejme simlocka za pomoca kodu ponieważ po wpisaniu dowolnego kodu +1 wyskakuje Not allowed :|
Jak pech to pech, nie mam kabelka do tego fona, a od 3310 nie pasuje, kumpel bedzie musiał radzić sobie sam.... |
Nikita a nie mozna jakos za pomoca zwyklego kabelka dku-2 wgrac jakos po chlopskiemu latwo tego softu ? czy to inny sprzet i troszku kombinowania ?
|
Za pomocą zwykłego kabelka to niestety mozesz jedynie wgrać sobie logo/dzwonek itp. do flashowania potrzebny jest inny. AFAIK kabelek można przerobić, schematy są w necie. :taktak:
|
Cytat:
Potrzebujesz jeszcze ten kod? Cytat:
|
Przepraszam ze odbiegam od tematu, ale mam problem z telewizorem Grundig T-51-4201, ojciec sie bawil pilotem i wlaczyl blokade przed dziecmi || , i teraz nie idzie nic wlaczyc tylko pojawia sie menu z opcja do wpisania kodu, ktorego oczywiscie nie pamieta :bicz: :) , ma ktos moze jakies pomysly jak to usunac ? jakis reset czy cus.
Co prawda temat o simlockach ale problem tez ma cztery cyfry ;) :piwo: pozdrawiam :piwo: |
Cytat:
|
Cytat:
http://elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=410788 http://elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=407445 http://elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?t=46995 I wiele innych ;) |
gallus i epol :respect: bardzo dziekuje, dziala :respect: :piwo:
|
@siwy_mw, ojciec założył blokadę żebyś nie oglądał, a Ty zdjąłeś, nieładnie...
:mruga: BTW też mam Grundola, kody sobie zapisałem, mogą się przydać. :> |
@ gallus
najpierw sprawdz co wklepujesz - wykorzystales proby. teraz kabel - koszt niewielki - poszukaj na allegro.pl @ frog jak pisali wyzej - nie da sie zwyklym kabelkiem. potrzebny box @ joujoujou to nie czasy dct3 i starych siemensow. przerobki nic nie daja. @ epol prawde piszesz - 5 stowek jak nic. chcialem kupic do zminay jezykow ale za malo telefonow mi sie przewija |
@epol THX juz nie trzeba - kod od Nikity zadzialal :)
|
Troche OT (nie chcialem zakladac nowego tematu)
Czy istnieje DualSIM do N6030? Zdjalem simlocka z tego telefonu i przydalaby mi sie taka przejsciowka na dwie karty. Zauwazylem niestety taka rzecz, ze po wpisaniu kodu ktory pozwala na zmiane karty bez wylaczania i wlaczania telefonu (#3370#) nic sie nie dzieje. Czy to moze oznaczac ze nie ma takiej przejsciowki lub jesli wlozylbym jakas inna to telefon jej nie obsluguje? Pozdrawiam Maly |
Cytat:
***187; włączenie trybu EFR - polepsza jakość dźwięku kosztem skrócenia czasu czuwania o 5% *3370# wył #3370# ***187; wyłączenie trybu HR - przedłużenie czasu czuwania baterii o 30% poprzez nieco niższą jakość dźwięku *4720# wł #4720# |
Cytat:
Pozdrawiam Maly |
Mam prośbę. Kupiłem córce używany telefon, ale z simlockiem.
Po ostatnich przebojach z 6610 boję się używać kalkulatorów zassanych z neta (w rezultacie ściągnęli w serwisie w PL i dziś mi służy znakomicie). Prośbę swą kieruję więc do użytkowników posiadających boxa (wiem, że są tu tacy :> ) o wygenerowanie kodów do nokii 3200 imei 353356009373043 sieć o2, irlandia (272-02). anybody? :D |
Model: Nokia (3200 )
IMEI: 353356009373043 Network: 27202000 #pw+105 924 324 371 531+1# #pw+222 225 346 014 133+7# imho powinno zadzialac |
Cytat:
nie uzywam gdyz czasem powoduja reset aparatu i prosza o kod pin. osobiscie wole simemu - emulator - dziala znacznie lepiej (zainteresowanych odsylam do google) pzdrwm Nikita_Bennet |
Cytat:
Cytat:
|
Ja przymierzam się do ściągnięcia simlocka z mojego Simenesa CX65 - robił ktoś już może coś takiego? Z tego co wiem to należy to robić przy użyciu kabla i kompa... wydaje mi się jednak, że wcześniej będę musiał jeszcze wgrać nowsze oprogramowanie... a ja jakoś tak nie bardzo lubię wgrywać nowy soft - bo zawsze dygam, że coś się może spitolić...
|
Kumpel prosił mnie o zdjęcie simlocka z Siemens-a ST55, czytałem gdzieś ze idzie zdjąc go kodem, mam nawet kalkulator, ale telefon zwraca ciagle błąd 'błędne hasło'.
Mam też do niego kabel, przeczytalem opis ze strony siemesiak.pl, ale we frei nie widzę na liście wyboru ST55 i nie wiem co wybrać aby sciagnac tego simlocka. Jest również inny mały problem z tym telefonem... kiedy chce się wejść do katalogu pobieranie > obrazki telefon sie zawiesza i trzeba wyciągnać baterie, nie weim w jaki siposób rozwiązać ten problem? Dzieki za odpowiedzi :) |
Cytat:
polecam sie na przyszlosc ;) @Pagerus jak masz soft + kabel serwisowy i umiesz zrobic testpointa to dasz rade. jak nie to poczytaj troche, nie jest to trudne ale trzeba byc ostroznym. jesli nie wiesz o czym pisze daj to komus do zrobienia kto to robil i popatrz jak to robi |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
jak ci wszystko dziala to po co update??? jak cos nie dziala to rozumiem ale jesli dziala to po co grzebac??? |
wystarczy jedno spojrzenie Chucka Norrisa na telefony komorkowe a simloki same sie zdejmuja!
w dodatku te z simplusa oferuja roczny zapas kopytek! :haha::haha::haha: |
Witam.
Posiadam Nokie 3510i ,idea Numer imei:352963007265062 Prośba o kod zdejmujący sim-locka |
|
Cytat:
Ale dzieki za pomoc bede musiał zapłacić w jakimś komisie za zdjęcie (( |
Cytat:
|
Model: Nokia (3510i)
IMEI: 352963007265062 Network: 26003000 #pw+802 951 235 041 250+1# #pw+904 862 632 220 367+2# #pw+075 463 106 346 161+3# #pw+993 062 224 142 363+4# #pw+179 134 504 743 531+5# #pw+895 961 227 311 466+6# #pw+239 575 462 707 376+7# |
Cytat:
|
Kolejne pytanie dotyczące simlocka :)
Jak zdjąć go z Sagem-a MyX-5m, mam kabelek, ale z tego co wyczytałem to chyba nie obejdzie się bez zaniesienia go do komisu? Chyba, że coś przeoczyłem ;) |
Cytat:
Jak wejdziesz do menu i przytrzymasz * to wejdziesz do menu servisowego i tam można wpisać hasło na simlocka ;) błedne wpisanie hasła blokuje fona ;) <--- to jako ciekawostka |
Znalazlem programik Sagem Furious, odczytał sobie nawet jakies info o fonie, ale na pocieszenie wywalił mi, że go nie obsługuje :|
jak pech to pech :| PS Jak wejść do menu bez karty? |
Cytat:
:spie: |
A da się zmienić oprogramowanie w tym sagemie za pomocom kabelka COM?
Czy niestety trzeba zanieść go do serwisu posiadajacego odpowiedniego box-a i przystawkę? :EDiT: udało mi się zdjąć simlocka tymczasowo za pomocą ALL SAGEM TEMPORARY UNLOCKER :) Ale i tak wolałbym sciągnąć go na czas nieograniczony ;) |
witam
mam telefon nokia 6610i w sieci idea... i nie moge zdjac simlocka sciagnalem sobie unlock nokia free v 3.10 i wyskoczylo mi Model: Nokia (DCT4 ) IMEI: 355366008724201 Network: 26003000 #pw+114 114 645 263 013+1# #pw+002 553 732 017 151+2# #pw+205 955 132 361 655+3# #pw+216 335 343 425 330+4# #pw+197 214 021 564 610+5# #pw+435 477 660 346 570+6# #pw+418 427 140 626 625+7# po wpisaniu 1 kodu pokazalo blad a po wpisaniu 7 pokazalo ze nie moze zdjac ograniczen czy to znaczy ze nie zdejme kodem sim'a z tego telefonu ? moze cos zle zrobilem ? :( wazna to sprawa bo telefon kolegi a on jedzie w nocy za granice... wiem ze pozno sie zorientowal ale coz nie moja wina... pomozcie prosba... albo powiedzcie chociaz czy sie da jakos... |
#pw+429937140626625+7# ale jak nie mozna cofnąc ograniczen to juz nic nie poradzisz tylko kabel
|
Czy Ktoś może mi pomóc z simlockiem na Plusa w Nokii 3100 soft 6.00 lub 6.01 dokładnie nie pamiętam. Imei to 357584000511107. Z góry dzięki. Pozdrawiam
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Może zna ktoś strone na której można znaleść soft-a do Sagem-a MyX-5m...? :)
Nie wiem czy dobrze rozumiem, ale jeżeli wgrałbym nowe oprogramowanie, to telefon nie posiadałby blokady simlock? PS Czy do tej operacji potrzebny jest jakis BOX z przysawkami czy wystarczy nowy kabel? PS2 Dałem tego fona do jednego komisu to okazało się, że ma za nowe oprogramowanei i nie potrafią zdjąć lock-a :| A w innym było tyle ludzi, że poweidzieli mi, że moge zostawić go im na 3dni :/ |
interesuje mnie simlock w nokii 6630. jaki kabelek do tego i how much taka impreza?
@epol dasz rade go zrobic? |
Cytat:
jak da rade to jest bardzo dobry jedyne rozwiazanie na dzien dzisiejszy to isc do opa i slono zaplacic. na dzien dzisiejszy nie ma oficjalnie solucji na telefony bb5 - takiej sa free. owszem mozna kupic kody na kilka francuskich sieci i jaką jescze inna ale na tym koniec pzdrwm Nikita_Bennet |
Cytat:
|
Cytat:
bo jesli piszesz ze gosc da rade to mialbym dla niego troszkę do zarobienia pzdrwm Nikita_Bennet |
Prosze o pomoc. Nie mogę sciągnąc simloka z Noki 3310. Żaden kod nie działa. Mój numer seryjny telefonu to 350144207679657. Prosze podanie własciwego kodu i jak dokładnie go wpisać. Pozdrawiam
|
Ile razy próbowałeś, bo może być już po ptakach?
Na jaką sieć jest simlock? |
Cytat:
ile razy wbijales kody?? |
Koledzy a z takiego "cudenka" jak SAGEM MY X-2 da sie kodem sciagna czy musze isc do service gdzie maja kabelek ?
|
stawiam na kabel choc mylic sie jest rzeczą ludzką
pzdrwm Nikita_Bennet |
Cytat:
|
Kurcze nimam kabla :( No nic trza bedzie sie wykosztowac w jakiejs SIMLOCKOWNI.....:/ Dzieki za info
|
Jak sciagnac simlocka?
Witam!
mam pytanko czy moze ktos probiwal juz z tego telefonika sciagnac simlocka? znalazłem taką stronke: http://unlock.nokiafree.org/ ale nie ma tam modelu tej nokii a nie chce czegos spitolic wiec wole zapytac. dajcie znaj jakby co :) |
Na forum elektroda.pl jest program-generator kodów odblokowujących.
http://www.elektroda.pl/rtvforum/forum5.html Nazywa się bodajże Crux Calculator. Musisz się zarejestrować żeby ściągnąć. :) |
probowalem wielu programow...wykorzystalem 4 proby na 5 mozliwych i ostatnia proba byla ta strona:
http://www.unlock.fr.pl/6020a.htm zaplacilem 4.99zł simlock sciągnięty. |
Wystarczyloby wygenerowac kod na jakims boxie i byloby po problemie ;)
|
jasne ze generowalem...zassalem 2 programy z elektroda.pl robilem wszystko wg instrukcji tam zamieszczonych...
jedyn***261; ro***380;nic***261; polegaj***261;c***261; na generowaniu kodu za pomoc***261; tych***380;e programow z elektroda.pl a z za pomoc***261; tej stronki jest fakt i***380; tam musia***322;em poda***263; nr softu, gdy***380; ma to duze znaczenie, z tego co pami***281;tam to na stronce s***261; 2 osobne boxy, jeden jest do softu ponizej 3.52 a drugi powyzej, tam na strnce jest taki wyb***243;r i to poskutkowa***322;o, niestety w programach dostepnych na elektroda.pl nie mialem takiego wyboru... wa***380;ny te***380; jest fakt i***380; wszedzie pisz***261; aby wygenerowany kod wpisywac na telefonie z WYCI***260;GNI***280;T***260; kart***261; sim b***261;dz kart***261; sim z innej sieci ni***380; jest blokada, w moim przypadku musia***322;em to robi***263; na W***321;O***379;ONEJ karcie sim operatora na ktorego zablokowany jest telefon, wydaje mi sie ze ten model z tym softem po prostu tak ma... |
Darmowym tez chyba mozna, trzeba tylko ustawic dobrze ASIC.
Ja piszac BOX mialem na mysli takie urzadzonko do kotrego podpina sie fona lub genereuje kod ;) |
aaaa :)
wiesz ja sie tam na tym zbytnio nie znam, tak czy siak skad taki box wziac :) wole dac 5zl i miec spokoj, w komisach chcieli 20zl zydy jedne :) |
Jakbys troche dluzej poczkeal to bym Ci go wygenerowal ;) Troszke mnie na forum nie bylo.
|
Widze, ze toczy sie dyskusja na temat simlocka w nokii 6020. Wlasnie nabylem ten telefon w brytyjskim T-Mobile. Mam do Was prosbe o pomoc i wygenerowanie kodu dla numeru imei 357613004765631 numer oprogramowania 04.10. Z gory dziekuje za pomoc. Liczy sie dla mnie czas gdyz moja 6100 ulegla wlasnie awarii i nie mam jak odbierac sms'ow z ery a wracam dopiero za kilka dni do kraju i stracilem kontakt z bliskimi osobami.
|
Jeszcze raz prosze Was o pomoc. Sprawa zycia lub smierci dla mnie na obecna chwile. :(
|
Wygenerowa***263; to ja mog***281;, ale nie wiem czy b***281;dzie ok
Generowane Crux-em v5.00 dla Asic2 Epol wiedzia***322;by najlepiej jaki Asic ma by***263; ustawiony dla tego tela, ja generowa***322;em na standardowych ustawieniach Kod:
Model: Nokia (6020 ) |
Cytat:
|
Nokia 6610i
imei: 355667001918496 simlocka na ere |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:29. |