![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Gość
|
Archeolog ze mnie
ale musze sciagnac simlocka z Siemensa CT65 [ERA] a niechciałem zakladac topicu.Mam kabel[standardowy] jest mi bez roznicy czy sciagne przez kabek jakims programem czy kodem,byle dzialalo.Zna ktos jakis PEWNY program,albo jakis generator kodów? Pozdrawiam
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Gość
|
byłem w paru punktach sciagania simlockow i w zdnym sobie nieporadzili na miejscu :/,wszyscy musza wziasc aparat na serwis ,
moze ma ktos jakis pomysl jak sciagnac z CT65 simlocka ? pozdr
|
|
|
|
#3 | |
|
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Cytat:
Na poczatek zapraszam na forum: www.siemensiak.pl - tam masz wszystkie info. Generatora kodow nie znajdziesz - sa tylko strasznie platne. Pierwsza rzecz to musisz sprawdzic jaka masz wersje softu. Jesli masz nowsza niz v25 to bedzie trzeba ciac TP. Jesli masz starsza lub rowna v25 to sim-lock pojdzie od reki programem SST. Wazne jest rowniez z jakiej wersji jest MAPa. Wszystko to sprawdz wprowadzajac w telefon polecenie *#06# i nacisnij wiecej/info. Tam potem przewijaj i bedziesz mial te informacje. Kabel jest potrzebny serwisowy, badz uklad na MAX232 badz jakis BOX Oryginalny kabel Siemensa tez moze byc, ale bedzie trzeba go przrobic i podpiac do niego zasilanie.Wiecej napisze jak sie dowiem jaka jest werjsa softu i Mapa. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Gość
|
Cytat:
co to jest MAP?? jestem laikiem w dziedzinie telefonow a gdzie moge znalesc te platne generatory?i ile kosztuje wgenerowanie dzilajacego kodu? pozdr |
|
|
|
|
#5 |
|
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Sim-locka mozna sciagac kodem ylko z siemensow ST55, CL62 i innych modeli telefonow siemens ktore nie zostaly stworzone bezposrednio przez firme Siemens a przez inne firmy. W przypadku ST55 o ile dobrze pamietam to firma bosh robila tego fonai z tego fona mozna kodem sciagac simlocka natomiast z "prawdziwych" siemensow mozna tylko przez dwa sposoby albo przez kabel choc np w siemensie C60 trzeba bylo przeciac niektore scieszki na plycie glownej aby sciagnac sima a i wtedy telefon mial problemy ze stabilnoscia albo przez Clipa ktory kosztuje jakies 1000zl i maja go tylko autoryzowane serwisy ktore sciagaja simlocka za cene nie raz 100zl i to sie robi bez pomocy kompa podlacza sie clipa pod fona i simlock sciagniety wiec w twoim CT65 mozna jedynie kablem (serwisowym) lub klipem jesli cie stac.
Tu masz info jak zmienic kabel oryginalny na serwisow http://www.s55.fks.pl/readarticle.php?article_id=7y Ostatnio zmieniany przez Bródka : 21.05.2005 o godz. 19:34 |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Gość
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
z drugiej strony to niezły wałek z tymi smokami
|
|
|
|
#8 |
|
Technik Informatyk
Data rejestracji: 22.01.2005
![]() |
Program do sciagniecia simlocka z siemensow nazywa sie Freia niestety nie dziala on na twojego fona wiec tu masz linka jak zdjac sima http://forum.siemensinfo.pl/viewtopic.php?t=16368 (zaloguj sie aby miec dostep do zalacznikow), wymagany jest kabel serwisowy lub kabel oryginalny przerobiony na serwisowy
Aha jeszcze jedno jak masz softa w swoim fonie do wersji 25 to sam program STT potrafi sciaganc sima w nowszej wersji trzeba kombinowac z reszta przeczytaj ten temat z tego linku to sie pokapujesz Ostatnio zmieniany przez Bródka : 21.05.2005 o godz. 23:28 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Guru
Data rejestracji: 11.05.2003
![]() |
zdejmowal ktos moze simlocka z noki 6020? bo ja nie wiem jak;/
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.10.2005
![]() |
Siema
jestem tu nowy i mam ogromną prośbę!! - a właściwie pytanie Czy wiecie jak zdjąć sim-locka z Noki 6680 - z sieci Vodafone UK ? Proszę pomóżcie... ![]() mail: XiliX@vp.pl gg: 1883838 dzięki
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zlotowicz
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To i ja się dopiszę.
Nokia 6610, simlock na o2.ie (272-02) IMEI 351527007277210. Żaden ze znalezionych w necie kalkulatorów mi nie pomógł (a może źle szukałem, nie wiem). Czy ktoś z was wyciągnie pomocną dłoń?
|
|
|
|
#14 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 13.10.2005
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Smakosz... Heinekena!
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
może spróbuj tu, ale to kosztuje 3zeta + vat !
http://simlock.gsmservice.pl/unlock/...778d979e6c9261 |
|
|
|
![]() |
|
|