Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.04.2003, 23:18   #31
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Co do opisywanej przez Ciebie sytuacji (z policja) to moge tylko wstydzic sie za polska policje. Moglbys oczywiscie skierowac sprawe do sadu, ale pewnie szkoda zachodu - i tak w tym panstwie nic bys na tym nie zyskal.

Natomiast co do kibicow to fakt, jedyny obraz, jaki nam sie przedstawia pochodzi z telewizji i jest bardzo negatywny. Ale jaki moze byc inny na podstawie tego, co widzimy. W kazdym razie krytyka na forum dotyczyla wlasnie tych 5% i z nia w zupelnosci sie zgadzam. Chociaz dla mnie nawet zwykle bicie sie na piesci nie jest normalne. Przykro mi, ale nie zrozumiem, jak mozna wzajemnie sie krzywdzic tylko dlatego, ze dopinguje sie innej druzynie sportowej.
A rodzine chlopaka, ktory zginal, rowniez bardzo wspolczuje.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.04.2003, 07:55   #32
para
Guru

Data rejestracji: 18.11.2002
para niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
krzpac napisa***322;(a)
ech... panowie...

największe bydło to jest policja...

już nie raz dostałem od tych *****i pałką w głowę tylko dlatego ze sobie spokojnie jechałem na mecz wyjazdowy swojej drużyny...

druga kwestia, rozróżniajcie kibiców od pseudokibiców, chuliganów od pseudochuliganów...

prawda jest taka ze tylko z 5 procent wszystkich kibiców to *****e i te właśnie 5 procent kształtuje opinie o polskim kibicu...

Musiałem sięgnąć po husteczkę, bo aż mi łzy poleciały ze wzuszenia.
Nie napisałeś bowiem, że kibole społecznie przeprowadzają dzieci przez ulicę.
Kiedyś w stanie wojennym pokazali w Dzienniku Telewizyjnym
zomowców, którzy opiekowali się dziećmi w domu dziecka, cóż za
dobre serce mieli wtedy zomowcy.

Powinieneś jeszcze dodać, że w więzieniach siedzą
sami niewinni ludzie, a po ulicach chodzą przestępcy.
Lub po co się przejmować bójkami kibiców, skoro rocznie ginie w nich
20 kibiców (nie wiem dokładnie ile), a na drogach 8000 osób. Powinno się zlikwidować ruch drogowy.
Przezentujesz jednego z nich, a udajesz świętego. Daj se spokój.
para jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.04.2003, 08:33   #33
Weron
All Eyez On Me

Data rejestracji: 29.09.2001
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
andrzejj9 napisa***322;(a)

Natomiast co do kibicow to fakt, jedyny obraz, jaki nam sie przedstawia pochodzi z telewizji i jest bardzo negatywny
Nie pisz nam.Tylko wypowiadaj sie za siebie.Bo ja swietnie sie orientuje o co w tym chodzi i to nie z tv.
Znam sporo osb z Arki i nawet wiem kto tam jechal i jak to bylo i co sie stalo itp.

A co do postu krzpaca.
To stwierdzenie, ze olicja jest bydlem jest nie na miejscu.Po prostu musiscie dostac od razu na wstepie, zeby byl pozadek tak to przynajmniej idziecie spokojnie a bez tych paru pal pewnie nie mozna byloby was zaprowadzic na stadion.
Oczywiscie nie twierdze, ze jest policja calkowiecie bez winy ale...
Stary 04.04.2003, 15:44   #34
zenekabc
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.02.2003
zenekabc w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
moi koledzy siedza po tej bojce w roznych wiezieniach dostali po 3 miesiace<areszt> i kare pieniezna sa kibicami lecha. tez niepopieram tego typu bojek i niepopiram tego co sie stalo ale jezeli dokladnie chcecie wiedzec co sie stalo bujka byla umowiona ale bez sprzetu kibice arki i lecha klaskali im co mialo zanczyc bujke na piesci ale druga strona to zignorowala tak wramach informaci jezeli chca niech sie leja ile wlezie ale nie na ulicach i niech niemieszaja do tego innych ludzi
zenekabc jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.04.2003, 15:50   #35
zenekabc
Nowy na forum

jeszcze chcialem dodac ze oni nie maja po 18 lat dobze wyksztalceni
czyli nie sa nieinteligetni nie sa tez biedni nie sa tak zwanym marginesem spolecznym czyli czym jest w dniu dzisiejszym hooligan czy jakos tam oni nie sa kibicami oni sa w lidze hools pozdrawiam grupe jung.... z lecha
Stary 04.04.2003, 15:57   #36
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
hmm - czytalem kiedys (z 2 lata temu) zin takich wlasnie ludzi ktorzy po/przed/z okazji meczow sie bija - wygaldalo ti jzu wtedy na calkiem dobrze zorganizowany sport - w ktorym mimo wszystko do uszkodzen ciala dochodzilo zadko (jak na sytuacje gdzie 200 facetow leje sie ile wlezie) - no i to ze uzywanie broni (nawet paska) bylo zabronione - i chlopaki sie do tego stosowali i tlukli sie poza miastami

inna sprawa ze to troche dziwna rozrywka a jak do tego dojdzie jakas grupa przestepcza i mozliwosc skolowania broni palnej i wyladowania niespelnionej agresji (po jakims czasie ustawki przestaja wystarczac) robi sie niedobrze i maloprzyjemnie
Stary 04.04.2003, 16:18   #37
zenekabc
Nowy na forum

dokladnie obok ligi pilkarkiej jest liga huliganow sa tak zawani kibice ktozy sie dosc czesto spotykaja w sprawach wiadomych twoza oni swoje grupy najweksza polaczona grupa i najsilniesza jest triada wystarczy tych opowiadan
Stary 04.04.2003, 16:50   #38
Weron
All Eyez On Me

Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
zenekabc napisa***322;(a)
jeszcze chcialem dodac ze oni nie maja po 18 lat dobze wyksztalceni
Jak w wieku 18 lat mozna byc dobrze wyksztalconym?
Tego to nie rozumiem.

Natomiast jak Arka wejdzie do pierwszej ligi to niewykluczone, ze takze bede wpadal na mecze(oczywiscie w celu ogladania meczu)
Stary 04.04.2003, 20:20   #39
krzpac
RTS Widzew Łódź

Data rejestracji: 07.07.2000
krzpac niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
para napisa***322;(a)
Musiałem sięgnąć po husteczkę, bo aż mi łzy poleciały ze wzuszenia.
Nie napisałeś bowiem, że kibole społecznie przeprowadzają dzieci przez ulicę.
Kiedyś w stanie wojennym pokazali w Dzienniku Telewizyjnym
zomowców, którzy opiekowali się dziećmi w domu dziecka, cóż za
dobre serce mieli wtedy zomowcy.

Powinieneś jeszcze dodać, że w więzieniach siedzą
sami niewinni ludzie, a po ulicach chodzą przestępcy.
Lub po co się przejmować bójkami kibiców, skoro rocznie ginie w nich
20 kibiców (nie wiem dokładnie ile), a na drogach 8000 osób. Powinno się zlikwidować ruch drogowy.
Przezentujesz jednego z nich, a udajesz świętego. Daj se spokój.

para sorry ale nie mam pojęcia o czym mówisz co chcesz przez ten twój text powiedziec... wybacz ale jestem chłopakiem z prowincji...

aha... i ma do Ciebie prośbę... nie mów mi kogo twoim zdaniem prezentuje... ok ?

Ostatnio zmieniany przez krzpac : 04.04.2003 o godz. 20:36
krzpac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.04.2003, 20:28   #40
jasut
Disce puer.

Data rejestracji: 19.04.2002
jasut niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
zenekabc napisa***322;(a)
moi koledzy siedza po tej bojce w roznych wiezieniach dostali po 3 miesiace<areszt> i kare pieniezna sa kibicami lecha. tez niepopieram tego typu bojek i niepopiram tego co sie stalo ale jezeli dokladnie chcecie wiedzec co sie stalo bujka byla umowiona ale bez sprzetu kibice arki i lecha klaskali im co mialo zanczyc bujke na piesci ale druga strona to zignorowala tak wramach informaci jezeli chca niech sie leja ile wlezie ale nie na ulicach i niech niemieszaja do tego innych ludzi
Nie rozumię tylko, co kibie Lecha robili we Wrocławiu na meczu Śląsk - Arka. Przecież to jest PARANOJA

Ceń słowa. Każde może być twoim ostatnim.
Stanisław Jerzy Lec
jasut jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.04.2003, 20:28   #41
krzpac
RTS Widzew Łódź

Cytat:
Weron napisa***322;(a)
Nie pisz nam.Tylko wypowiadaj sie za siebie.Bo ja swietnie sie orientuje o co w tym chodzi i to nie z tv.
Znam sporo osb z Arki i nawet wiem kto tam jechal i jak to bylo i co sie stalo itp.
ja napisałem ogólnie, bowiem ogólnie rzecz ujmując wiekszość ludzi czerpie info na temat hools tylko z telewizji...

Cytat:
[/B]A co do postu krzpaca.
To stwierdzenie, ze olicja jest bydlem jest nie na miejscu.Po prostu musiscie dostac od razu na wstepie, zeby byl pozadek tak to przynajmniej idziecie spokojnie [/B]
i tu się myslisz... twoim zdaniem idziemy spokojnie... własnie od takich zachowań policji zaczynają się roznego rodzaju przepychanki...

przypuścmy... przeprowadzasz się do nowego mieszkania... na dzien dobry do twój nowy sąsiad sprzedaje ci liscia na twarz zebys zrozumiał ze na tym osiedlu musi być spokuj, ze musisz wiedziec kto tu rządzi... ta sytuacja jest analogiczna do tej którą napisałeś wyzej...

Cytat:
a bez tych paru pal pewnie nie mozna byloby was zaprowadzic na stadion.
plakac się chce... napisac tylko moge wielkie LOL...
Stary 04.04.2003, 20:32   #42
krzpac
RTS Widzew Łódź

Cytat:
jasut napisa***322;(a)
Nie rozumię tylko, co kibie Lecha robili we Wrocławiu na meczu Śląsk - Arka. Przecież to jest PARANOJA

Lech ma zgodę, a Arką... i mam nadzieje ze juz wszystko jasne...

poza tym w tej ustawce uczestniczyli kolesie z Gdanska (Lechia), Lublina (Motor) + na pewno ktoś był z Krakowa (Wisła, Cracovia)...
Stary 04.04.2003, 21:41   #43
Weron
All Eyez On Me

Cytat:
krzpac napisa***322;(a)

plakac się chce... napisac tylko moge wielkie LOL...
Hmm.
Nie wiem od kiedy chodzisz na mecze ale pewnie nie pamietasz jak to "grzecznie" kibice chodzili na mecz.
Przy okazji niszczac wystawy sklepowe, "przechadzajac sie" po samochodach itp
Swego czasu najlepsze motywy byly jak jechali na wyjazd.
Ekipa wypadala z autokaru na pierwszej lepszej stacji benzynowej i brala sobie wszystko co sie dalo.Oczywiscie za free.
Wiec nie probuj mi tu wmawiac jacy to grzeczni sa kibice.( w sumie to nie sa kibice tylko chuligani)A policja jest be i wali palami bo im sie nudzi.
Napewno maja lepsze zajecia a raczej pozyteczniejsze niz eskorta bandy chuliganow.
Co prawda kibice przyjezdni sa eskortowani przez policje z miasta do ktorego przyjechali i wtedy wiadomo policjant tez kibic i nie lubi tych z przeciwnej druzyny ale to juz inna historia.
Stary 05.04.2003, 23:23   #44
krzpac
RTS Widzew Łódź

Cytat:
Weron napisa***322;(a)
Nie wiem od kiedy chodzisz na mecze ale pewnie nie pamietasz jak to "grzecznie" kibice chodzili na mecz.
Przy okazji niszczac wystawy sklepowe, "przechadzajac sie" po samochodach itp
hhmmmm.... moze tak jest u was... u nas w Łodzi nigdy nie było sytuacji zeby kibice coś psuli podczas podrózy na mecz grany na swoim stadionie...

Cytat:
Swego czasu najlepsze motywy byly jak jechali na wyjazd.
Ekipa wypadala z autokaru na pierwszej lepszej stacji benzynowej i brala sobie wszystko co sie dalo.Oczywiscie za free.
masz racje zdarzają się takie motywy, nie raz się stało na jakiejs wsi 3-4 godziny czy się chowało w lesie przed policją...

i ja w tym momencie popieram policje takim trzeba *******nąc pałą przez plecy... ale ja pisałem ze policja bije czesto bez powodu podczas spokojnej podrózy na stadion rywala... nic nie wspomiałem ze policja jest "be" bo bije *****i okradających sklepy

Cytat:
Wiec nie probuj mi tu wmawiac jacy to grzeczni sa kibice.( w sumie to nie sa kibice tylko chuligani)A policja jest be i wali palami bo im sie nudzi.
hehe... wcale taki kumaty to nie jestes jak Ci suę zdaje... nie wiem czy wiesz ale jakoś chuligani nie robią wjazdów na stacje benzynowe itp. to robią młode dzieciaki które chcią własnie hools'ą zaimponować...

i mi powiedz gdzie ja Ci wmawiam ze kibice są spokojni ? napisałem wyraźnie ze tego typu *****i masz z 5%... takich *****i znajdziesz wszedzie mp. wsród prawników, wsród informatyków... czy twoim zdaniem to ze WIDZEWa pojechało do Płocka 700 osób, a 20 kolesi okradło stacje to oznacza ze wszyscy są źli ?

tak policja wali czesto pałami bo im się nudzi...

Cytat:
Napewno maja lepsze zajecia a raczej pozyteczniejsze niz eskorta bandy chuliganow.
wytłumacz mi czemu z góry zakladasz ze Cu co jadą na wyjazd to są chuligani ? no wytumacz mi kumaty kolesiu...

Cytat:
Co prawda kibice przyjezdni sa eskortowani przez policje z miasta do ktorego przyjechali i wtedy wiadomo policjant tez kibic i nie lubi tych z przeciwnej druzyny ale to juz inna historia.
no i co z tego ze policjant to kibic to jest powód zeby bic kibiów innych druzyn...

=============

sorry za chaos i błedy ale przed chwilą wróciłem z meczu... i moze Cię to zdziwi Weronie ale zaden sklep nie został uszkodzony, zaden kibic nie zachowywał się źle... jestes w szoku ?

^_^
Stary 06.04.2003, 03:53   #45
Weron
All Eyez On Me

Cytat:
krzpac napisa***322;(a)

sorry za chaos i błedy ale przed chwilą wróciłem z meczu... i moze Cię to zdziwi Weronie ale zaden sklep nie został uszkodzony, zaden kibic nie zachowywał się źle... jestes w szoku ?

^_^
Nie bo pewnie byliscie eskortowani i dostaliscie pare razy pala.
Dlatego byl porzadek^_^ ^_^ ^_^

Poza tym EOT
(moglbym bardzo latwo zripostowac ale nie widze wiekszego sensu)

Twoje uprawnienia: