Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.09.2002, 13:30   #1
Przemo1980
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 28.02.2002
Przemo1980 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
paput2000 napisa***322;(a)

Nie rozumiem. Generalnie pojawiają się zniekształcenia, czy tylko podczas zrzucania płyty, jak Sam napisałeś "...wyglądającej strasznie, jakby ją ktoś potraktował papierem ściernym".
Bo jeżeli piszesz o bardzo zniszczonej płycie, to porady nic tutaj nie dadzą - nie wymagajmy od sprzętu i softu cudów.
Sam miałem kilka przypadków względnie zniszczonych płyt i w większości udało mi się je reanimować poprzez zrobienie kopii, z uwcześnie wykonanego obrazu zrzucanego z nagrywarki .Nagrywarka zrzucała dane bardzo powoli (średnia prędkość ok. x1,5), ale dokładnie - ten sam manewr z użyciem CD-ROMu nie wyszedł, zrzucał on szybciej, a copia audio miała zniekształcenia.
Przed tymi wszystkimi zabiegami próbowałem rippować za pomocą EACa.
Niestety pliki wynikowe miały zniekształcenia - przy zrzucaniu przez nagrywarkę mniejsze, przez CD-ROM większe.
Nie za bardzo rozumiem dlaczego opisany wyżej sposób okazał się lepszy od bezpośredniego rippowania EACem, który posiada wiele wyspecjalizowanych narzędzi wspomagających doskonały zrzut audio, nawet z nośników nie pierwszej młodości. Być może wynika to ze specyfiki mojej starej nagrywarki.
Właśnie że odtwarzając bezpośrednio z płytki wszystko jest ok. Dopiero po zrzuceniu niektóre kawałki w pewnych miejscach zawierają te zgrzyty. Mało tego w kilku przypadkach po zrzuceniu utworu na dysk zawiera on jedynie cisze, żadnych dźwięków.
Przemo1980 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: