![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.05.2005
![]() |
Kompilator
Chciał bym posłucha waszych propozycji jeśli chodzi o kompilatory.
Który według was jest najlepszy, najwygodniejszy w obsłudze. CHodzi mi o kompilatory na Windowsa. P.S Co to jest rekomilacja |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
Data rejestracji: 27.08.2004
![]() |
Fajnie by było gdybyś jeszcze napisał do jakiego języka chcesz kompilator. Pod linuxem masz gcc (oczywiście c/c++) i z tego co pamiętam jakieś różne programiki - nakładki zeby tworzyć aplikacje po X. Z kompilatorów pod windowsa polecam osobiście produkty Borlanda, które o ile dobrze pamiętam np w przypadku C/C++ mają możliwość kompilacji pod windowsem programów na linuxa. Jednak niech się na ten temat wypowiedzą osoby które są na bieżąco. Ja mam taki nawał pracy związany ze szkołą że czasami sam nie wiem co robie a co dopiero pisze
![]() Edit: nie doczytałem, że chodzi Ci o winde.. ![]() Pozdro;]
![]() Ostatnio zmieniany przez Gadzina18 : 20.06.2006 o godz. 12:26 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
Jako ze do pisania w C/C++ uzywam Dev'a dlatego tez korzystam z dolaczonego do niego gcc (g++). I w sumie nie narzekam
![]() ![]() a Java to wiadomo ze SUN ![]()
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Guru
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]() A tak na marginesie, przypuszczam, że piszesz co nieco w C++. Więc mógłbyś polecić jakiegoś dobrego tutoriala, bądź książkę do nauki tego języka? Za pomoc byłbym wielce wdzięczny. Wiem, w internecie jest pełno tego, ale większość to badziewie, z którego niczego nie idzie się nauczyć dobrze programować...
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Chcialbym sie dowiedziec jak mierzy sie wygode obslugi kompilatora, bo mierzenie 'lepszosci' jakos jestem sobie w stanie wyobrazic (optymalizacje?).
Z moich dotychczasowych doswiadczen wynika ze obsluga KOMPILATORA polega na wywolaniu programu z odpowiednimi argumentami. Jedynym kompilatorem jakiego uzywalem pod windowsem byl javac, jeszcze MS VS ma jakis kompilator(y?), ale z tego co wiem to to nie jest taka do konca kompilacja, podobno jakas czesc (w sensie od jakiejs fazy tlumaczenia instrukcji) kompiluje sie podczas uruchamiania. Wydaje mi sie ze sie spytales nie o to co chciales. Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
Cytat:
tez tak myslalem, prawda jest jednak taka, ze jest on BEZNADZIEJNY czasami zdarzaja mu sie takie odchyly, ze raz kompiluje, raz nie nigdy nie wiadomo, co mu dzis odbije i dlaczego kod ktory gdzie indziej dziala, akurat dzisiaj nie chce dzialac w pamieci utkwil mi taki przyklad: mialem wersje A deva, chcialem skompilowac jakis prosty programik, aby pokazac kumplowi przekazywanie do funkcji tablic, oczywiscie mimo ze program sprawial wrazenie bezblednego to jakies durne bledy sie pokazywaly, mialem na dysku wersje wczesniejsza - B, roznila sie bardzo nieznacznie co to cyferki wersji, owywiscie wszystko sie skompilowalo... kropka w kropke to, czego nie chciala ruszyc "lepsza, nowsza" wersja... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
Cytat:
5 beta rzeczywiście ma trochę usterek, ale notomiast nie spotkałem negatywnych opinii o 4.
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 07.05.2005
![]() |
Spoko, jeśli chodzi c++ też dopiero zaczynam. Dev jest dobry, ale zdażają mu sie faktycznie jakieś wpadki.
A ktoś wie na czym polega rekompilacja?Bo nie moge tego pojąc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jako ksi***261;***380;k***281; polecam Thinking In C++. Kosztuje ok 70z***322;.
![]() |
#10 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
![]() http://helionica.pl/index.php/Rekompilacja
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |||
Prorok na F.O.R.U.M.
![]() |
Cytat:
![]() A wiec wracajac do tematu ![]() ![]() ![]() Inna sytuacje jest gdy juz wiemy czego chcemy, i piszemy cos wiekszego ![]() Z roznic miedzy gcc a borlandem mozna jeszcze dodac zachowanie sie wzgledem standardow np. w jednym cos sie kompiluje pomimo ze standard mowi ze sie nie powinno (ewentualnie wywala tylko jakies errory i sie kompiluje) a w drugim sie nie kompiluje, i odwrotnie -zreszta to zalezy od wersji kompilatora. Cytat:
![]() ![]() A z polskich to chyba Symfonia c++ - Grębosza. Przegladalem ja jako material pomocniczy ![]() Dla poczatkujacych to chyba nawet ksiazka, chociaz tez sa pewne "myki" i nie do konca wyjasnione tak jak to powinno byc. Dostepna w necie ![]() Cytat:
![]() Kolejny wal z ktorym mialem problem (podczas robienia zadan z opss.safo.biz ![]() A moja wersja dev'a to 4.9.9.2 ![]()
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
A standardy ze znanych mi z uzycia sa 2: albo brak standardow, albo zestaw standardowych standardow ![]() Cytat:
Ja mam osobiscie wrazenie, ze obecnie dobre programowanie coraz bardziej sie ogranicza do obeznania z bibliotekami, a nie do znajomosci jezyka i algorytmicznych trickow. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Prorok na F.O.R.U.M.
![]() |
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
===update=== znalazlem linka ![]()
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Eliasz : 21.06.2006 o godz. 23:54 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
Natomiast fajnie jest to zrobione w C#, bo w VS wszystko jest od razu pod reka. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Prorok na F.O.R.U.M.
![]() |
Cytat:
Mam tez NetBeansa 5 - to to juz jeden z konkretniejszych kombajnow ![]() A w C# to narazie skompilowalem "Hello world" hahaha no moze troche wiecej ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|