Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Zmiany, zmiany, zmiany ;-) czyli nieco o Neo :D (https://forum.cdrinfo.pl/f5/zmiany-zmiany-zmiany-czyli-nieco-o-neo-d-41136/)

Kasprzak 06.03.2006 18:19

tylko to sie nie oplaca...
Chyba ze faktycznie ktos eMule/Torrent wlaczony 24h i leci non stop 80kb/s i tylko nagrywa plytki zeby zwolnic miejsce na hdd.
Ja za tą samą cenę przeszedłem na 2mbit co polepsza komfort
(ojciec na dole swobodnie wysyla poczte, podczas gdy ja mam odpalone radio internetowe i rozmawiam na skype), pomijajac ze film 700mb z PT w 55min...

ed hunter 06.03.2006 18:34

mało z krzesła nie spadłem, rozłączyło mnie.....wczoraj podpisane i już :O

edit: ale prędkość na razie ta sama - od pierwszego przyspieszy.

Smartek 06.03.2006 19:00

Cytat:

Napisany przez ed hunter

a co z 2mb?
tzn. bedziesz placil za 2mb a bedziesz mial 1,3mb? ;) :spoko:

Oktawian89 06.03.2006 19:04

Ed ma chyba 1 Mbit :>?

B@rtek 06.03.2006 19:24

Mam do was takie pytanie :)
Aktualnie mam neo 640 bez limitów :> (tzn sąsiad i jestem do niego podłączony razem z 3 innymi) i umowa przeszła na czas nieokreślony :taktak:
Czy możemy zerwać umowę i podpisać nową, gdzie będziemy mieć przez 6 miesięcy abo za 1zł?
Czy to sie tyczy tylko nowych userów neo?

andrzejj9 06.03.2006 19:52

Cytat:

Napisany przez Bartek1989
Mam do was takie pytanie :)
Aktualnie mam neo 640 bez limitów :> (tzn sąsiad i jestem do niego podłączony razem z 3 innymi) i umowa przeszła na czas nieokreślony :taktak:
Czy możemy zerwać umowę i podpisać nową, gdzie będziemy mieć przez 6 miesięcy abo za 1zł?
Czy to sie tyczy tylko nowych userów neo?

Zerwać, a dokładniej wypowiedzieć umowę możecie w każdym momencie, ale z miesięcznym okresem wypowiedzenia. Natomiast czy będziecie mogli skorzystać z promocji to już inna sprawa i trzeba by sprawdzić jej warunki. Najczęściej w tepsie jest tak, że nie można skorzystać z promocji, jeśli już się miało Neostradę. Ale w takim przypadku po prostu musielibyście podpisać umowę na inną osobę niż ta, na którą była podpisana do tej pory.

ed hunter 06.03.2006 20:23

Cytat:

Napisany przez Smartek
a co z 2mb?
tzn. bedziesz placil za 2mb a bedziesz mial 1,3mb? ;) :spoko:

to będzie 1Mb a połaczenie przeca zawsze szybsze pokazuje ;)

zdziwko mnie strzeliło, że tak szybko modem przestawili :wow:

Smartek 06.03.2006 20:53

Cytat:

Napisany przez ed hunter
to będzie 1Mb a połaczenie przeca zawsze szybsze pokazuje ;)

zdziwko mnie strzeliło, że tak szybko modem przestawili :wow:

a, wybacz
zdawalo mi sie, ze pisales o 2mb, ale to chyba kasprzak :fiu:

co do szybkosci - faktycznie zawsze _synchronizacje_ pokazuje wieksza :)..
na pewno transfer masz juz "1mbitowy"?
bo mozliwe, ze synchro zmienili, ale login jest nie przystosowany - wtedy czekasz albo do nastepnego miesiaca, albo do 5 dni :)
pozdro ;)

Kasprzak 06.03.2006 20:57

Bartek1989 :
jak zerwiecie umowę na Neo640-nolimit to juz takiej wersji nie ma w ofercie tepsy, utrzymac ta opcje mozna tylko przez aneks, a nie podpisanie umowy, takze zostaje Tobie wtedy aktualna oferta promocyjna

BD 06.03.2006 21:44

Cytat:

Napisany przez ed hunter

U mnie bylo szybciej. Umowe podpisalem ok 12 a ok 14 juz mialem 2 mbit. Mowie o tym samym dniu to dla scislosci

PS
Czy zmieniles loginy na nowe czy tez ruszylo CI na nowej szybkosci na starych loginach?

ed hunter 06.03.2006 21:47

rozłączyło, mam ustawione automatyczne łączenie, więc połączyło - czyli na tym samym loginie, pokazuje co pokazuje a chodzi nadal 640. wczoraj jak podpisywałem to panienka mówiła, że dopiero od pierwszego kwietnia będzie działać 1024.

BD 06.03.2006 21:51

Cytat:

Napisany przez ed hunter
rozłączyło, mam ustawione automatyczne łączenie, więc połączyło - czyli na tym samym loginie, pokazuje co pokazuje a chodzi nadal 640.

No wlasnie! Teraz wejdz na http://rejestracja.neostrada.pl i tam wygeneruj nowy login i haslo. Polacz sie na tych danych i zobaczysz roznice.

U mnie po rozlaczeniu rowniez samo sie polaczylo na nowych szybkosciach. Jednak dopiero po zmianie loginy i hasla zaczelo dzialac na pelne 2 mbit - mam na mysli trasnfery.

Jak to sprawdzisz to daj znac!

ed hunter 06.03.2006 22:06

Cytat:

Napisany przez BD
No wlasnie! Teraz wejdz na http://rejestracja.neostrada.pl i tam wygeneruj nowy login i haslo. Polacz sie na tych danych i zobaczysz roznice.

U mnie po rozlaczeniu rowniez samo sie polaczylo na nowych szybkosciach. Jednak dopiero po zmianie loginy i hasla zaczelo dzialac na pelne 2 mbit - mam na mysli trasnfery.

Jak to sprawdzisz to daj znac!

na tym samym ID nie da rady zrobić nowego loginu...

BD 06.03.2006 22:08

Cytat:

Napisany przez ed hunter
na tym samym ID nie da rady zrobić nowego loginu...

No to wygeneruj sobie na tej stronie nowe ID i PIN :) tam wszystko jest dostepne i robi sie to bez problemu. Potrzebujesz tylko numer umowy ktora podpisales i pesel wlasciciela telefonu.

ed hunter 06.03.2006 22:28

Cytat:

Napisany przez BD
No to wygeneruj sobie na tej stronie nowe ID i PIN :) tam wszystko jest dostepne i robi sie to bez problemu. Potrzebujesz tylko numer umowy ktora podpisales i pesel wlasciciela telefonu.

to nie jest nowa umowa, tylko aneks i podaje mi ten sam ID i PIN :|

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:38.