Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Zmiany, zmiany, zmiany ;-) czyli nieco o Neo :D (https://forum.cdrinfo.pl/f5/zmiany-zmiany-zmiany-czyli-nieco-o-neo-d-41136/)

BD 06.03.2006 22:31

Cytat:

Napisany przez ed hunter
to nie jest nowa umowa, tylko aneks i podaje mi ten sam ID i PIN :|

Ciekawe. Ze mna podpisali nowa umowe a tez migrowalem z Neo 640 na 2 mbit. Musialem wygenerowac nowe loginy (rowniez ID i PIN). Wszystki pobralem ze strony do ktorej podalem linka. Dopiero po zmianie loginow Neo ruszylo pelna para (na starych loginach laczylo sie na 2 mbit ale transfery byly z 640).

Zadzwon z ciekawosci na 0800 102 102 i zobacz co Ci powiedza...

ed hunter 06.03.2006 22:48

Cytat:

Napisany przez BD
Ciekawe. Ze mna podpisali nowa umowe a tez migrowalem z Neo 640 na 2 mbit. Musialem wygenerowac nowe loginy (rowniez ID i PIN). Wszystki pobralem ze strony do ktorej podalem linka. Dopiero po zmianie loginow Neo ruszylo pelna para (na starych loginach laczylo sie na 2 mbit ale transfery byly z 640).

Zadzwon z ciekawosci na 0800 102 102 i zobacz co Ci powiedza...

zadzwoniłem, gostek sprawdził port i kazał mi sprawdzić zaciąganie , no i teraz już żre na maxa :w00t:

BD 06.03.2006 22:52

no to SUPER - nie musisz czekac do 1 maja. Natomiast dziwi mnie czemu ja musialem generowac nowe loginy :>

ed hunter 06.03.2006 22:59

Cytat:

Napisany przez BD
no to SUPER - nie musisz czekac do 1 maja. Natomiast dziwi mnie czemu ja musialem generowac nowe loginy :>

zamiast aneksu do umowy, nowa umowa i cała tajemnica.

widocznie zależy od widzimisie panienki z telepunktu.

ciekawe, że zaraz po połączeniu nie działało, a teraz działa. i pytanie - przestawił coś gostek w czasie jak dzwoniłem? :>

BD 06.03.2006 23:01

Cytat:

Napisany przez ed hunter
ciekawe, że zaraz po połączeniu nie działało, a teraz działa. i pytanie - przestawił coś gostek w czasie jak dzwoniłem? :>

Mysle, ze skoro ja musialem generowac nowy login to on musial Twoj stary login dopisac do listy tych co maja szybsze lacze ;). Transfery musza ciac u siebie i pewno gosc uaktualnil listy.

ed hunter 06.03.2006 23:05

Cytat:

Napisany przez BD
Mysle, ze skoro ja musialem generowac nowy login to on musial Twoj stary login dopisac do listy tych co maja szybsze lacze ;). Transfery musza ciac u siebie i pewno gosc uaktualnil listy.

możliwe. dzięki za pomoc, bo bym siedział jak ta sierota i czekał nie wiadomo na co :)

andrzejj9 07.03.2006 12:01

Cytat:

Napisany przez BD
Chodzi o rabaty w postaci tych 6 miesiecy za 1 zl. Czyli 159 x 18 = 120.
O odliczeniu od podatku nie pomyslalem ale to raczej duzego wplywu na cene miec nie bedzie.

Nie wiem czy jest mozliwosc przesiadki z 512 na cos innego na takich samych zasach. Gdzies czytalem, ze to dotyczy tylko tych co maja stara wersje Neo ale mozliwe, ze to byly glupoty.

A swoją drogą to marketingowcy tepsy chyba paprają robotę.. Osobiście wydaje mi się, że oferta pół roku za złotówkę przy dalej wysokiej cenie za samo łącze niewiele osób zachęci (a jeżeli już kogoś, to tak jak myślącego racjonalnie, który potrafi to sobie przeliczyć), natomiast gdyby po prostu dali cenę 120 złotych miesięcznie przy umowie na 2 lata, to jak za łącze 2megowe byłaby to całkiem przyzwoita oferta.

I niby w tym momencie jest tak samo, ale też nie do końca, bo żeby rzeczywiście płacić te 120 złotych, to trzeba by kombinować, jak tu przez pierwsze pół roku odkładać, potem z tego brać i tak dalej.. Za dużo kombinowania, które.. w sumie nie jest potrzebne.

Prosta oferta 120 złotych miesięcznie za łącze 2Mb przy umowie na 2 lata i kto wie, czy sam bym się na to nie zdecydował.

Air 07.03.2006 12:39

Cytat:

Napisany przez Bartek1989
Mam do was takie pytanie :)
Aktualnie mam neo 640 bez limitów :> (tzn sąsiad i jestem do niego podłączony razem z 3 innymi) i umowa przeszła na czas nieokreślony :taktak:
Czy możemy zerwać umowę i podpisać nową, gdzie będziemy mieć przez 6 miesięcy abo za 1zł?
Czy to sie tyczy tylko nowych userów neo?

Właśnie miałem ten sam problem, z tym że ja zdąrzyłem wypowiedzieć umowę wcześniej niż 30 dni przed jej zakończeniem. Około 10 kwietnia będę mógł podpisać nową umowę w tym pół roku za 1 zł.

Pagerus 07.03.2006 14:22

Cytat:

Napisany przez Air
Właśnie miałem ten sam problem, z tym że ja zdąrzyłem wypowiedzieć umowę wcześniej niż 30 dni przed jej zakończeniem. Około 10 kwietnia będę mógł podpisać nową umowę w tym pół roku za 1 zł.

A ta promocja to się aby z końcem marca nie kończy???

BD 07.03.2006 16:05

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A swoją drogą to marketingowcy tepsy chyba paprają robotę.. Osobiście wydaje mi się, że oferta pół roku za złotówkę przy dalej wysokiej cenie za samo łącze niewiele osób zachęci (a jeżeli już kogoś, to tak jak myślącego racjonalnie, który potrafi to sobie przeliczyć), natomiast gdyby po prostu dali cenę 120 złotych miesięcznie przy umowie na 2 lata, to jak za łącze 2megowe byłaby to całkiem przyzwoita oferta.

Nie mozesz zbyt wiele oczekiwac od naszego spoleczenstwa. Oferty sa dostosowane do poziomu zainteresowanych. Do motlochu przemawia pol roku za 1 zl a nie 2 lata po 120 zl. Malo kto mysli perspektywicznie.

Smartek 07.03.2006 16:24

Cytat:

Napisany przez BD

ja rowniez przy migracji 640 => 6mbit nie musialem nic nowego 'generowac' :P

andrzejj9 07.03.2006 16:26

Cytat:

Napisany przez BD
Nie mozesz zbyt wiele oczekiwac od naszego spoleczenstwa. Oferty sa dostosowane do poziomu zainteresowanych. Do motlochu przemawia pol roku za 1 zl a nie 2 lata po 120 zl. Malo kto mysli perspektywicznie.

W sumie możesz mieć rację, patrząc na te wszystkie promocje operatorów komórek itp.. Ale jeśli masz rację i społeczeństwo rzeczywiście takie jest.. to jest to smutne...

ed hunter 07.03.2006 16:36

nasze społeczeństwo w większości jest z podstawami matematyki na bakier.

wystarczy reklama tepsy, gdzie zachęcają aby zmienić sobie haracz z 42 złotych na 50 a za 8 zł (zamiast za 7zł) będzie się miało godzinę gratis :haha: ^_^ :rotfl: :help: :sciana:

andrzejj9 07.03.2006 18:25

Cytat:

Napisany przez ed hunter
nasze społeczeństwo w większości jest z podstawami matematyki na bakier.

wystarczy reklama tepsy, gdzie zachęcają aby zmienić sobie haracz z 42 złotych na 50 a za 8 zł (zamiast za 7zł) będzie się miało godzinę gratis :haha: ^_^ :rotfl: :help: :sciana:

Płacąc potrójnie za spray do włosów drugie opakowanie otrzymasz gratis!!!

;)

Air 08.03.2006 08:14

Cytat:

Napisany przez Pagerus
A ta promocja to się aby z końcem marca nie kończy???

na 100 % przedłużą. Pierwsza taka promocja miała się zakończyc 30 listopada, zmieniają tylko nazwę promocji i pozostaje 1 zł

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:23.