![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Cytat:
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 30.01.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Cytat:
"Telewizja Kablowa Włocławek ul. Hutnicza 20, tel. 236-74-12, fax. 236-95-35 w przypadku awarii w dni powszednie po 17.00 w soboty od 13.00, w niedziele cały dzień 230-90-50" @nacuna: masz mozliwosc edycji wlasnych postow, wiec jesli stwierdzisz ze masz jeszcze jakas mysl do dodania do istniejacego juz wlasnego posta, uzyj edycji w celu dodania tejze mysli, a nie pisz posta pod postem <swoim>, co odbieram jako nabijanie licznika i głęboko tępię
|
|
|
|
#4 |
|
Gość
|
moj kumel tez ma ten problem i tez mowil mi ze emule zwolnilo lol czyli tpsa rulez
ip 83. ...... zgadza sie to jest problem bo one juz byly kiedys do czegos wykorzystywane i pewnie niektore dnsy maja poblokowane te ipki no chyba tak tylko nie rozumiem dlaczego ludziom co mieli normalne 80-tki pozmieniali, a co sie stanie z tymi 80-tkami?? |
|
|
|
#5 | ||
|
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
![]() btw Ciapek na avatar patrzyl, a ja nicka zmienilem
|
|
|
|
#6 |
|
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Poprostu paranoja. Wczoraj jeszce miałem IP 80... a dzisiaj to ****ne 83.... Spadek transferów jest widoczny a niektórych torrentów nie mogę nawet zacząć ściągać bo od razy wypisuje connection refused IP83...
I co w tym przypadku też mam napisać do TPSA (jak to napisał jeden z użytkowników) żeby mi torrenty odblokowali !! Problem staje się ogólnopolski bo piszą tu osoby z różnych rejonów kraju i w przeważającej większości mają już IP 83. Może TPSA dąży do zastosowania numerów IP tylko z tej puli dla użytkowników Neostrady?? Może wystosować jakiś apel do tych OSZUSTÓW?? ![]() Kurcze prędkość wysyłu danych się nie zmieniła!! Ostatnio zmieniany przez Air : 07.04.2004 o godz. 23:11 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a może chodzi o pokrętne częściowe ukrucenie korzystania z sieci p2p?
całkowiecie tego nie mogą zablokować, gdyż wiele serwisów wykorzystuje tą sieć do udostępniania swoich zasobów. przykładem może być ten serwis (windows server 2003 trial). gdyby tpsa oficjalnie zaczęła blokowanie, wtedy wśród olbrzymiego krzyku i wrzawy miała by lekko przerąbane. a może to tylko mały objaw mojej paranoii względem wszystkiego, co się tyczy naszego kochanego monopolisty ![]() nie wierzę, żeby firma zatrudniała ludzi, którzy nie potrafili by przewidzieć konsekwencji wprowadzenia ip klasy 83.xxx. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
![]() |
Cytat:
Siedzę od wczoraj i kombinuję z Azureusem. Ale transfer ciągle taki sam. Wiele wyjaśnień jest tutaj http://www.eselschmiede.de/~drops/viewforum.php?f=12 Chyba torrenty nie są już dla użytkownikow Neo
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 10.10.2002
![]() |
Czytam Was i czytam i nadziwić się nie mogę
![]() Od poczatku mam 83.xx i zawsze na emule osiągam>40KB. Tak sobie myślę, - może naiwnie - że gdyby mułek był odpalony od samego poczatku z takim ip nie byłoby problemów. Na próbę może zainstalujcie osła i spróbujcie "od nowa"? Dla bezpieczeństwa z zachowaniem kopii programu i wskazaniem nowej ścieżki dla incoming i temp? Tak na parę dni chociaż... Powodzenia w ewentualnym eksperymencie.
|
|
|
#10 |
|
BURN, BABY, BURN :)
Data rejestracji: 20.01.2004
![]() |
dzwine co mówicie - mam takie IP 83.xx.xx.xx i jedyny problem jaki spotkałem to brak wstępu na kilka serwerów, brak możliwości przeglądania stron - tutaj z pomocą przychodzi server proxy - w3cache.tpnet.pl i port 8080 w ustawienia przeglądarki www...
a ed2k? u mnie jest 55 - 58 kb/s cały czas i 10 kb/s... wjazd na każdy serwer i HighID... w czym problem? może w konfiguracji modemu lub programu?
|
|
|
#11 |
|
Banned
Data rejestracji: 27.08.2003
![]() ![]() |
Ja od czasu gdy mam 83.XXX.XXX.XXX mam LowID w eMule ale w Overnecie mam HighID, ciekawe czyż nie
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
![]() |
A ja znalazłem (poniekąd) rozwiązanie na problem 83. Mam router i po prostu jak złapię adres z dobrej puli 80.... to nie restartuje go jeżeli nie ma takiej potrzeby.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
BURN, BABY, BURN :)
Data rejestracji: 20.01.2004
![]() |
ale w p2p i ed2k nie leży po stronie IP - ja mam takie i mam rate ID 3457621843 - czyli zaje&$&$ wysokie... trzeba skonfigurowac ładnie i dobre rzeczy dodawać, i tak z 50 GB... pewny sukces !
|
![]() |
|
|