Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.04.2003, 11:21   #1
kizio
Wyrejestrowany
 
Avatar użytkownika kizio
 
Data rejestracji: 10.07.2002
Lokalizacja: Rybnik
Posty: 3,521
kizio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Znowu Linux - Emulator Windowsa Wine!

Czy ktoś mógłby mi podać linka do emulatora Wine Ja ściągałem z oficjalenj strony i przy instalacji pakietu .rpm z wine prosi o jeszcze jakieś inne pakiety! Mam Linux Mandrake 9.1! HELP!
CLOSED
__________________


kiziopl na gmail
JID: kizio na jabster.pl
Zapraszam na http://blog.xitenet.pl

Ostatnio zmieniany przez kizio : 13.04.2003 o godz. 15:13
kizio jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.04.2003, 12:30   #2
Weron
All Eyez On Me
 
Avatar użytkownika Weron
 
Data rejestracji: 29.09.2001
Posty: 3,568
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: Znowu Linux - Emulator Windowsa Wine!

Cytat:
kizio napisał(a)
Czy ktoś mógłby mi podać linka do emulatora Wine Ja ściągałem z oficjalenj strony i przy instalacji pakietu .rpm z wine prosi o jeszcze jakieś inne pakiety! Mam Linux Mandrake 9.1! HELP!
To normalne sa zaleznosci pomiedzy pakietami i dlatego chce jeszcze inne pakiety.
Wejdz na www.gentoo.org i tam w dziale download poszukaj znajdziesz ztarowane.
A co do tych pakietow, ktore on chcial to wejdz do centrum sterowania mandrake i tam w install software wpisz te pakiety jak beda to zainstaluj sobie z plyt, ktore posiadasz(mandrake).
On sam poprosi o odpowiednia plyte.
__________________
Benq DW1650
Weron jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.04.2003, 14:31   #3
kizio
Wyrejestrowany
 
Avatar użytkownika kizio
 
Data rejestracji: 10.07.2002
Lokalizacja: Rybnik
Posty: 3,521
kizio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Re: Znowu Linux - Emulator Windowsa Wine!

Cytat:
Weron napisał(a)
To normalne sa zaleznosci pomiedzy pakietami i dlatego chce jeszcze inne pakiety.
Wejdz na www.gentoo.org i tam w dziale download poszukaj znajdziesz ztarowane.
A co do tych pakietow, ktore on chcial to wejdz do centrum sterowania mandrake i tam w install software wpisz te pakiety jak beda to zainstaluj sobie z plyt, ktore posiadasz(mandrake).
On sam poprosi o odpowiednia plyte.
ale na tej stronie nie ma działu Downloads! A w CSM (centrum sterow...) nie ma tych pakietów których on chce! A dokładnie to chce: Cups-libs=1.1.12,
perl (Cwd)
perl (File::Basename)
perl (File::Copy)
perl (strict)
__________________


kiziopl na gmail
JID: kizio na jabster.pl
Zapraszam na http://blog.xitenet.pl
kizio jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.04.2003, 15:02   #4
Weron
All Eyez On Me
 
Avatar użytkownika Weron
 
Data rejestracji: 29.09.2001
Posty: 3,568
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: Re: Re: Znowu Linux - Emulator Windowsa Wine!

Cytat:
kizio napisał(a)
ale na tej stronie nie ma działu Downloads! A w CSM (centrum sterow...) nie ma tych pakietów których on chce! A dokładnie to chce: Cups-libs=1.1.12,
perl (Cwd)
perl (File::Basename)
perl (File::Copy)
perl (strict)
Dziwne bo mi sie wydaje, ze wine jest standardowo dolaczony z mandrake. Wiec powinien dzialac.
No ale od czegojest gogle?
www.gogle.com
__________________
Benq DW1650
Weron jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.04.2003, 15:11   #5
kizio
Wyrejestrowany
 
Avatar użytkownika kizio
 
Data rejestracji: 10.07.2002
Lokalizacja: Rybnik
Posty: 3,521
kizio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Re: Re: Re: Znowu Linux - Emulator Windowsa Wine!

Cytat:
Weron napisał(a)
Dziwne bo mi sie wydaje, ze wine jest standardowo dolaczony z mandrake. Wiec powinien dzialac.
No ale od czegojest gogle?
www.google.com
Chyba dam sobie spokuj z emulatorem! TEMAT ZAMKNIĘTY!
__________________


kiziopl na gmail
JID: kizio na jabster.pl
Zapraszam na http://blog.xitenet.pl
kizio jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.04.2003, 20:17   #6
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Smartek
 
Data rejestracji: 20.10.2002
Lokalizacja: Łódź
Posty: 8,845
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
@Weron, [color=green]google[/color=green] !! a nie "gogle", no wiec kizio www.google.pl i piszesz:
nazwa_pakietu +rpm

pozdro

ps - jakby nie znalazlo poproboj innej kombinacji
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.04.2003, 19:20   #7
esem
OldBoy
 
Avatar użytkownika esem
 
Data rejestracji: 18.05.2002
Lokalizacja: Wrocław
Posty: 3,853
esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>esem jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Kizio, czy to prawda, że jesteś moderatorem na forum Linuxowym, czy mi tylko się tak zdawało? 8)
__________________
ASUS DRW-24B3LT
esem jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.04.2003, 19:21   #8
Salvad0r
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Salvad0r
 
Data rejestracji: 11.11.2002
Posty: 276
Salvad0r zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Znowu Linux - Emulator Windowsa Wine!

Cytat:
kizio napisał(a)
Czy ktoś mógłby mi podać linka do emulatora Wine HELP!
Closed czy nie closed ale swoje 3 grosze dorzuce.. Wine to *nie* emulator Windows wbrew pozorom. Tak w ogole to odradzam.. efekt raczej marny. Polecam natomiast VMWare jesli masz potrzebe korzystania z aplikacji Windows pod Linux'em.. a szczerze mowiac VMWare to znacznie wiecej bo wirtualny "komp w kompie". Po szczegoly odsylam na www.vmware.com - zareczam ze warto poswiecic nawet caly dzien na dobre skonfigurowanie systemu - w efekcie dostaniesz na swoim Linux'ie kompa z Windows ktory bedzie akceptowal 100% kodu win32, w dodatku z osobnymi zasobami... brzmi jak zart ale to prawda, sprawdz.
Salvad0r jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.04.2003, 20:49   #9
kizio
Wyrejestrowany
 
Avatar użytkownika kizio
 
Data rejestracji: 10.07.2002
Lokalizacja: Rybnik
Posty: 3,521
kizio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Re: Znowu Linux - Emulator Windowsa Wine!

Cytat:
Salvad0r napisał(a)
Closed czy nie closed ale swoje 3 grosze dorzuce.. Wine to *nie* emulator Windows wbrew pozorom. Tak w ogole to odradzam.. efekt raczej marny. Polecam natomiast VMWare jesli masz potrzebe korzystania z aplikacji Windows pod Linux'em.. a szczerze mowiac VMWare to znacznie wiecej bo wirtualny "komp w kompie". Po szczegoly odsylam na www.vmware.com - zareczam ze warto poswiecic nawet caly dzien na dobre skonfigurowanie systemu - w efekcie dostaniesz na swoim Linux'ie kompa z Windows ktory bedzie akceptowal 100% kodu win32, w dodatku z osobnymi zasobami... brzmi jak zart ale to prawda, sprawdz.
Ale ja znam VMWare! Pod windowsa jest teź VirtualPC a pod Lina jest VMWare?? Bo jeszcze nie widziałem. A tak pozatym na tym VMWare nie zainstaluje Windows XP a innych nie mam! A czemu nie zainstaluje XP Bo Wszystkie programy worzące "komp w kompie" emulują bardzo słaby sprzęt!
__________________


kiziopl na gmail
JID: kizio na jabster.pl
Zapraszam na http://blog.xitenet.pl
kizio jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.04.2003, 20:55   #10
Salvad0r
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika Salvad0r
 
Data rejestracji: 11.11.2002
Posty: 276
Salvad0r zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Re: Re: Znowu Linux - Emulator Windowsa Wine!

Cytat:
kizio napisał(a)
Ale ja znam VMWare! Pod windowsa jest teź VirtualPC a pod Lina jest VMWare?? Bo jeszcze nie widziałem. A tak pozatym na tym VMWare nie zainstaluje Windows XP a innych nie mam! A czemu nie zainstaluje XP Bo Wszystkie programy worzące "komp w kompie" emulują bardzo słaby sprzęt!
VMWare NIE jest emulatorem. Raczej zwielokrotnia dostepne zasoby i izoluje je dla poszczegolnych uruchomionych "skrzynek". Watpie czy kiedykolwiek widziales w akcji skonfigurowane i dzialajace VMWare. Mam jako komputer-host Linuxa i dziala mi swietnie jako guest-system Windows'98 oraz Windows 2k. czyli 3 komputery w jednym. Pracuje sie zupelnie normalnie, komputer na ktorym to odpalilem to P3 z 512MB ramu, reszta standardowa. Tak wiec o jakim "slabym sprzecie" piszesz? VMWare da Ci do systemu-guest'a taki procesor jaki masz w hoscie a nie jakis "slaby".

P.S. Windows XP takze dziala pod najnowszym VMWare 4. Osobiscie nie uzywam ale znajomy tak ma i jest ok.

P.S.2 VMWare jest tak pod Linuxa jak i pod Windows. Z tym ze ta wersja pod Windows ma duzo wieksze wymagania sprzetowe i mocno zre procesor. Przynajmniej 2x bardziej niz wersja linuxowa.

Ostatnio zmieniany przez Salvad0r : 15.04.2003 o godz. 20:58
Salvad0r jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.04.2003, 20:58   #11
kizio
Wyrejestrowany
 
Avatar użytkownika kizio
 
Data rejestracji: 10.07.2002
Lokalizacja: Rybnik
Posty: 3,521
kizio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Re: Re: Re: Re: Znowu Linux - Emulator Windowsa Wine!

Cytat:
Salvad0r napisał(a)
VMWare NIE jest emulatorem. Watpie czy kiedykolwiek widziales w akcji skonfigurowane i dzialajace VMWare. Mam jako komputer-host Linuxa i dziala mi swietnie jako guest-system Windows'98 oraz Windows 2k. czyli 3 komputery w jednym. Pracuje sie zupelnie normalnie, komputer na ktorym to odpalilem to P3 z 512MB ramu, reszta standardowa. Tak wiec o jakim "slabym sprzecie" piszesz?

P.S. Windows XP takze dziala pod najnowszym VMWare 4. Osobiscie nie uzywam ale znajomy tak ma i jest ok.

P.S.2 VMWare jest tak pod Linuxa jak i pod Windows. Z tym ze ta wersja pod Windows ma duzo wieksze wymagania sprzetowe i mocno zre procesor. Przynajmniej 2x bardziej niz wersja linuxowa.
Aha. Kapuje! A masz może jakieś namiary na wersje ReTail VMWare 4??
__________________


kiziopl na gmail
JID: kizio na jabster.pl
Zapraszam na http://blog.xitenet.pl
kizio jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.04.2003, 16:17   #12
Weron
All Eyez On Me
 
Avatar użytkownika Weron
 
Data rejestracji: 29.09.2001
Posty: 3,568
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Re: Re: Re: Re: Re: Znowu Linux - Emulator Windowsa Wine!

Cytat:
kizio napisał(a)
Aha. Kapuje! A masz może jakieś namiary na wersje ReTail VMWare 4??
Zglos sie na forum Patrixa.
Bedziesz miec namiar na vmware.
__________________
Benq DW1650
Weron jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.