![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Nero Oficjalne forum poświęcone aplikacjom ze stajni Nero AG |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.01.2005
![]() |
Weryfikacja kompilacji - NERO
Mam problem z weryfikacją kompilacji w nero tzn. ostatnio często kończy się niepowodzeniem i to w zasadzie bez różnicy ile danych nagrywam na płytkę i jakiej firmy jest płytka, najdziwniejsze jest to iż mimo to że weryfikacja kończy się niepowodzeniem to dane są zapisane poprawnie, np. ostatnio nagrywałem 620MB plików rar na płytkę CD-R Benq 700MB weryfikacja zakończyła się niepowodzeniem, pliki z tej płytki zgrałem spowrotem na dysk i sprawdziłem ich poprawność plikiem PAR2 wygenerowanym dla oryginalnych rarów, okazało się iż pliki są poprawne.
Czym to może być spowodowane? Czy to wina nagrywarki czy nero nieradzi sobie z kompilacją? Nagrywarka LTR-48246S SS0B Nero 6.6.0.1 Reloaded Nagrywarka jest jako Primary Master (i jest jedynym użądzeniem na IDE w moim kompie) |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
"normalne" przy nadpalaniu...
ktos kiedys stwierdzil ze nero jest w stanie wiecznej bety ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.01.2005
![]() |
ale ja nienadpalałem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
liniejący leming
Zlotowicz
Data rejestracji: 20.12.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nigdy nie robiłem weryfikacji, bo zawsze Neronek nagrywał dobrze, zrobiłem pierwszy raz dla testu i poszło OK, może wersja 6603 pomoże.
![]() |
#5 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
A u mnie, po dołożeniu do systemu NEC 3500AG, Teac w540e notorycznie pokazuje błędy w weryfikacji kompilacji.
Zwątpiłem, straciłem zaufanie i nagrywam wyłącznie NECem - tu weryfikacja jest zawsze O.K. 8 )
![]() |
#6 |
Banned
Data rejestracji: 02.01.2005
![]() |
U mnie przy paleniu wypalarą TEAC CD-W540E również nie raz pokazuje się błąd podczas sprawdzania kompilacji a mimo tego dane są wypalone poprawnie.Nie przejmuj się tym - takie już jest niestety to Nero.Nie przepadam za tym programem ale używam go bo jestem do niego przyzwyczajony i wiem gdzie się uruchamia funkcje których potrzebuje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
Tak też robię. Ale już kilkanście płytek teac mi zwalił i mam wrażenie że za słabo przypala je: niektóre nośniki po pewnym czasie są nie do odczytania... Czyli jednak coś w tej weryfikacji kompilacji jednak jest. 8 )
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.03.2005
![]() |
Wypalone na DVD-R filmy w TOSHIBIE CD/DVDW SD-R5372 wykazały błedy, które zawarte w logu, a wklejone do worda mają 96 stron. Zapis skończył się powodzeniem, ale weryfikacja kompilacji - niepowodzeniem. Do niedawna nie robiłem weryfikacji i nie przejmowałem się tym, ale gdy płyty zaczęły mi zawieszać komputer, włączełem tę opcję. Bywa tak, że nagrana DVDRW nie chce się później wykasować, ale z kolei tego rodzaju nośniki nie wykazywały mi błędów kompilacji. Najgorsze jest to, że nie wiem czyja to jest wina. Nagrywarkę kupiłem w Komputroniku, a ci straszą, że w razie reklamacji, poddadzą urządzenie fachowej ocenie eksperta, a w przypadku nieuzasadnionych roszczeń obciążą mnie wszystkimi kosztami. Znalazłem się między młotem, a kowadłem.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
OldBoy
![]() ![]() |
Negatywana weryfikacja nagrania dyskfalifikuje nagrywarkę...
Możesz sprawdzić stan nagrania innymi programi > nero > cd-dvd speed > scandisk Do reklamacji dołącz płytki wadliwie wypalone... O ile nie jest to totalny szajs... Więc sprawdź na markowych płytach...
![]() |
|
|