Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Audio (https://forum.cdrinfo.pl/f58/)
-   -   UWAGA - Nero 7! Audio CD nagrywa z błędami!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f58/uwaga-nero-7-audio-cd-nagrywa-bledami-57959/)

BD 25.10.2005 15:00

Cytat:

Napisany przez Franek.D
Ludziska nie instalujcie NERO 7 przynajmniej narazie.Narka

A chyba troche przesadzasz. To, ze u Ciebie cos nie dziala nie znaczy, ze inni maja nie instalowac. Ja uzywam programu od wielu dni (dostalem paczke od Nero AG na wiele dni przed oficjalna premiera) i nie mam najmniejszych problemow. Program dziala na 2 komputerach i od chwili instalacji siedze po kilka godzin dziennie nad pakietem (zrobilem juz jedna ksiazka i koncze druga) i w zwiazku z tym nagralem kilkanscie roznych plyt w roznych wydaniach i nie mialem najmniejszych problemow z pakietem - nic sie nie spowalnia.

Franek.D 25.10.2005 14:42

Nie tylko chrzani audio,u mnie tak spowalniał nagrywanie że prędkości były 1 lub 2 przy nagrywaniu 1GB na TDK DVD+R i trwało to 16min. wróciłem do nero 6 iwszystko wróciło do normy ,ta sama płyta 2GB i czas nicałe 5min.Nie wspomnę że o robieniu czegokolwiek na kompie nie było mowy.Ludziska nie instalujcie NERO 7 przynajmniej narazie.Narka

neoeinz 24.10.2005 18:17

moze tu tkwi jakis problem w mp3, moze nero zabezpiecza jakos nagranie poprawnie mp3 :P

Brambus 24.10.2005 15:54

Skorzystałem z nowego Nero 7 Premium (Burning Express) i przy nagrywaniu płytki CD Audio z plików ape nie odnotowałem jakichkolwiek trzasków, czy też innych akustycznych "sensacji" - płytka wypaliła się dobrze i właśnie śmiga w wieży audio przyjemna muzyczka (Astrud Gilberto), tak więc Chińczyku szukaj przyczyny gdzie indziej, a o efektach swych poszukiwań nie zapomnij nas powiadomić ;-) Aha, skorzystałem póki co z pirata Nero i idę teraz do kąta poklęczeć za karę na grochu.

PIOTR34 24.10.2005 00:00

@Bartez napisał --> TU jaka jest różnica odnośnie wersji 6( między Ultra a Enterprise), być może z Nero 7 jest podobnie.

BD 23.10.2005 23:41

Od jakiegos czasu uzywam Nero 7 Premium (oczywiscie legalnego) i nagralem kilka plyt audio i jak do tej pory nie slyszalem jakis przerw o ktorych tutaj piszecie.

Moze ktos uscisli przy jakich plytach pojawiaja sie doklanie te problemy. Interesuja mnie nastepujace rzeczy:

- w jakim trybie realizowany jest zapis; DAO, TAO,
- czy uzywacie jakis filtrow np. normalizacji,
- z jakimi szybkosciami ralizowany jest zapis,

PS
Czy ktos moze mi wyjasnic czym rozni sie wersja Nero 7 Premium od Nero 7 Ultra Edition. Z tego co udalo mi sie wyszperac to jedyna widoczna roznica dotyczy tego, ze wersja Ultra ma dodatkowo program Nero PhotoShow Express. Tak na marginesie program mozna bezplatnie pobrac ze strony Nero.

Ciekawostka jest rowniez to, ze na stronie www.nero.com nie ma slowa o tej drugiej wersji. Natomiast mozna ja znalezc za pomoca googla.

Piterniel 23.10.2005 23:07

My mówimy tutaj o wersji nieoficjalniej :)
Więc kupić będziesz mógł sobie bez problemu :D

Brambus 23.10.2005 23:02

O cholera... no więc nie kupię sobie Nero 7 - dzięki za uwagi, a swoją drogą miałem rację pisząc, że Nero AG kosztem dobrego wypalacza poszła w media... no i po co??? :-(

adbok 23.10.2005 20:17

kurde ta mam podobnie:( instalowalem nawet wersje 6 ale tam to samo:( myslalem ze mam tasme walnieta:( zainstalowalem sobie ASPI i juz jest lepiej:) ale nie tak jak w nero6:(

zorg 23.10.2005 18:56

do dupy to nero

tief 23.10.2005 16:24

To samo jest w Nero 7 Ultra Edition (wersja 2 płytowa)

neoeinz 23.10.2005 12:44

a jeszcze jedno pytanko, w jakich wersjach wam ten blad wystepuje ja mam nero 7 premium....

Chińczyk 23.10.2005 11:51

Cytat:

Napisany przez ed hunter
jak te audio są z mp3 to zassać darmowego Burrrna i po problemie - działa lepiej niż Nero, nie robi przerw ani trzasków pomiędzy utworami (koncerty)

Nie są z mp3, tylko z normalych płyt, a przerwy nie są pomiędzy utworami lecz wszędzie, tak jakby płyta była porysowana i przeskakiwała. Dla pewności odłączyłem drugi dysk i napęd, myślałem że może jakies konflikty, przeinstalowałem XP, próbowałem z SP1, potem z SP2 i dalej to samo. Poza tym zauważyłem, że nero 7 bardziej zamula kompa. Nie polecam instalować (przynajmniej do wyjaśnienia sprawy).

ed hunter 23.10.2005 11:41

jak te audio są z mp3 to zassać darmowego Burrrna i po problemie - działa lepiej niż Nero, nie robi przerw ani trzasków pomiędzy utworami (koncerty)

Chińczyk 23.10.2005 11:33

Cytat:

Napisany przez georg
w tygodniu będę u znajomego w firmie, ma orginalną 7 więc nagram jakieś audio w celu sprawdzenia.
Czy te przerwy są na każdym utworze, czy tylko losowo co któryś?

Na każdym, obcina tez minimalnie początki utworów

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:32.